magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Zalaegerszegi TE 0 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.07.16, 23:27 (szerk.: 2022.07.16, 23:31)
    Balázs egy pontot is megfogott
    Békéscsaba - ZTE 0-0


    Békéscsaba, 6000 néző
    Vezette: Varga S. (*****), (Makó I, Aczél)
    Békéscsaba: Gulyás 0 — Szenti 6, Ottlakán 7, Kerekes 5, Fabulya 6 — Árky 4, Csató 5, Kanál 6, Csanálosi 4 — Steigerwald 5, Szekeres 6. Edző: Csank János.
    ZTE: Balázs 9 — Balog 6, Szabó Zs. 6, Csepregi 6, Rezi 6 — Sipos 4, Czigány 5, Vadász 5, Ballai 5 — Farkas 4, Kámán 4. Edző: Szabó Rezső.
    Csere: Kámán helyett Páli (4) a 38. percben, Kerekes helyett Szarvas (6) a szünetben, Árky helyett Tamás (—) a 63., Páli helyett Varga (—) a 73. percben.
    Sárga lap: Árky a 39., Czigány az 53. percben.
    Szögletarány: 14:1 (5:0) a Békéscsaba javára.

    A békéscsabaiak nevéhez fűződik az első jó akció: az 5. percben Csató jobb oldali beadását öklözte ki Balázs.
    A túloldalon Ballai riogatta Gulyást, két csel után a 16-osról lőtt.
    A 14. percben Sipos megiramodott a jobb szélen, élesen beadott, Gulyás kiindult a labdára, s Kámánnal ütközött. A zalaegerszegi csatárt ápolni kellett.
    A 17. percben Kanál 18 méteres lövése szállt a bal alsó sarok felé, a vetődő Balázs csak másodszorra kaparintotta meg a labdát.
    A túloldalon Rezi buktatta Steigerwaldot, nyolc méterre az alapvonaltól, a jobb oldalon. Árky lapos lövése a lábak között elsuhant, a meglepett Csató belepöckölt a labdába, amely a jobb kapufa tövénél hagyta el a játékteret.
    Ezt követően szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Szekeres lövését Balázs bravúrosan szögletre tolta.
    A 36. percben Ballai ugrott ki a békéscsabai védők között, Ottlakán és Csanálosi közös erővel az utolsó pillanatban szerelte.
    (A 14. percben történt ütközésnél Kámán megsérült, ezért cserét kért. Mint a vendégvezetők elmondták, a csatár egész héten sérüléssel bajlódott.)
    A 39. percben ügyesen ugrott ki Vadász, lendületesen megiramodott, de Árky utánanyúlt, jogos volt a sárga lap.
    A lefújás előtti percekben a 16-oson álló Szekeres elé emelték a labdát a védők. A szőke csatár kapáslövése Csepregin irányt változtatott, de végül a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
    SZÜNET UTÁN az 50. percben Szekeres fejelt mellé.
    Aztán Czigány kapott sárga lapot, mert sípszó után elrúgta a labdát.
    Az 55. percben Szarvas kapáslövését fogta Balázs.
    A 69. percben Szarvas visszagurítására Ottlakán érkezett, nagy lövése alig szállt mellé. Szekeres került helyzetbe, léc alá tartó kapáslövését Balázs szögletre tornászta. Ezután Steigerwald labdáját hárította.
    A 87. percben megint Steigerwald került helyzetbe, lövését Balázs kispárgázta.

    ★ ★

    Nagy várakozás előzte meg a viharsarki mérkőzést, mivel hét közben a hazaiak vezetőedzője már emlegette: „A zalaegerszegiek felszálló ágban vannak, nekünk viszont még mindig nincs igazi karmesterünk.”
    Fokozatosan a békéscsabaiak kerültek fölénybe. Ez idő tájt a ZTE néhány kontratámadást vezetett.
    Fordulás után a vendéglátók átszervezték csapatukat, színt és lendületet hozott játékukba a fiatal Szarvas beállítása. Egyre-másra szőtték az akciókat, ám a lövéseket a kitűnő napot kifogó Balázs hárította.

    Csank János: — A második félidőben már biztatóan játszottunk. Helyzeteink kihasználását a kitűnően védő Balázs hiúsította meg.
    Szabó Rezső: — Gyenge játékkal is értékes pontot szereztünk.
    (Jávor Péter)

    7. Zalaegerszeg 6 3 1 2 8-7 7
    ...
    9. Békéscsaba 6 2 2 2 6-8 6

    Népsport, 1987. szeptember 13. (Arcanum DT)
    A második félidő már biztató volt...
    Békéscsabai Előre Spartacus - Zalaegerszegi TE 0-0


    ...

    Nem sok esemény történt az első félidőben, nyitányként Csató jobb oldali beadásszerű lövését öklözte ki Balázs, a túloldalt Ballai két csel után fölé lőtt, Árky lapos lövését pedig ártalmatlanná tette a zalaegerszegi kapus.
    A 17. percben Kanál nagy lövését másodszorra kaparintotta meg Balázs.
    Alig valamivel később Árky lőhetett be szabadrúgást 8 méterre az alapvonaltól, jobbról, a labda a lábak között elszállt, a meglepett Csató belerúgott a pettyesbe, de az mellé szállt. Aztán Szekeres nagy lövését ütötte bravúrral Balázs.
    A 39. percben pedig Arkynak mutatott föl sárga lapot a játékvezető, miután az ügyesen kiugró és lendületesen elfutó Vadászt hátulról elgáncsolta.
    Szekeres bombája Csepregin változtatott irányt, úgy került az alapvonalon túlra.
    A szünet után Czigány kapott sárga lapot, mivel sípszó után elrúgta a labdát.
    Szarvas nagy kapáslövését a levegőben úszva fogta meg a kapuvédő, miként a 76. percben Szekeres léc alá tartó kapáslövését hárította.
    Öt perccel később Szenti tálalt Steigerwald elé, Balázs azonban ismét kitenyerelte a labdát. A lefújás előtti percekben még egy nagy helyzetet dolgozott ki a lila-fehérek csapata: Steigerwald lövését Balázs kispárgázta, a labda Tamás elé került, aki ismételhetett, de senkitől sem zavartatva fölé durrantott.
    kép
    Főleg a második félidőben békéscsabai szögletet szöglet követett. Ám Balázs kapus, ha nem megfogta a labdát, valamennyiszer fölé tolta. Nem véletlen, hogy a zalaegerszegiek őszülő, szakállas portása lett a mezőny legjobbja, ugyanis általa pontot rabolt a vendégcsapat a Kórház utcából (Fotó: Gál Edit)

    Nagy várakozás előzte meg a viharsarki mérkőzést, mivel hét közben a hazaiak vezető edzője már emlegette: „A zalaegerszegiek felszálló ágban vannak, nekünk még nincs igazi karmesterünk”.
    Ennek ellenére a szurkolók közül kevesen tippeltek volna zalaegerszegi győzelemre, hiszen az eddigi Kórház utcai mérleg igencsak a lila-fehéreknek kedvez: 7 győzelmet és 5 döntetlent regisztrálhattunk 1974 óta.
    Nos, az első negyedóra langyos, „keresem a labdát” jelleggel telt el. Aztán mindinkább mezőnyfölényt harcolt ki a békéscsabai csapat, de az első 45 percben ritkán veszélyeztették Balázs kapuját.
    A szünetben Csank János némiképp átszervezte együttesét, a fiatal Szarvas beállításával mozgékonyabb lett a középpályás sor, és többször kerültek helyzetbe a csatárok is.
    Mind nyomasztóbbá vált a viharsarkiak fölénye, láthattunk mind szebb kombinációkat, nagy kapáslövéseket, szép egyéni megoldásokat - ám mindez kevés volt az üdvösséghez, ugyanis egy olyan „portás” állt ezúttal a lila-fehérekkel szemben, aki esetében fogalmazhatunk úgy: bedeszkázta a zalaegerszegiek kapuját.
    Régen látott, bravúros teljesítményt nyújtott a zalaiak kapuvédője, de dicsérhető „védővonaluk” is. A támadójátékot azonban egy pillanatig sem erőltették. Még az első félidőben úgy-ahogy, egy-két kontrára futotta erejükből, de az leggyakrabban az Ottlakán vezérelte védővonalon akadt föl. A fordulás után még ennyire sem voltak képesek, így érthető, hogy Gulyás kapus e 90 perc alatt inkább napozott...

    Jó: Ottlakán, Szarvas, Szekeres, ill. Balázs (a mezőny legjobbja), Csepregi, Rezi.
    (Jávor Péter)

    Békés Megyei Népújság, 1987. szeptember 14.