magyarfutball.hu

Szombathelyi Haladás VSE - Újpesti Dózsa SC 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2017.10.15, 12:39 (szerk.: 2017.10.15, 12:40)
    Ezt várom a fordulótól

    Hidegkuti Nándor:

    Haladás - Ú. Dózsa

    "A lila-fehérek védelme megbízható, különösen idegenben megy nekik a játék. Egy pontot elhozhatnak Szombathelyről."

    Népsport, 1986. augusztus 27.

    Kardos "kikísért" egy pontot

    Haladás - Újpesti Dózsa 1-0 (0-0)
    Szombathely, 8000 néző. Vezette: Drigán (*****) (Maczkó, Varga L.).

    Haladás VSE: Hegedűs 0 — Horváth 6, Vörös Cs. 6, Pásztor 5, Görög 6, — Szalai 4, Bognár 6, Topor 5, Marton 4 — Domján 5, Elekes 6.
    Edző: Rátkai László.
    Ú. Dózsa: Szendrei 0 — Kovács E. 5—2=3, Kardos 5—2=3, Kozma 5 — Schneider 6, Rostás 6, Sulija 4, Szabó 5 — Schróth 3, Steidl 4, Katona 3.
    Edző: Göröcs János.

    Csere: Marton helyett Richter (5) a szünetben, Rostás helyett Kecskés (—) a 67., Szalai helyett Schäffer (—) a 71. percben.
    Gólszerző: Elekes a 77. percben.
    Sárga lap: Kovács E. a 81. percben.
    Kiállítva: Kardos a 77. percben, Kovács E., a mérkőzés után.
    Szögletarány: 6:4 (4:1) az Ú. Dózsa javára.


    (A hazaiaknál kellemetlen hírt közölt Rátkai László, a jó formában levő Papp belázasodott, így átszervezésre szorul csapata. Pásztor lett a beállós, a középpályára pedig a nemrég leszerelt Mártont és az elmúlt szezonban keveset szerepeltetett Szalait állította. Ebből a sorból lépett előre Elekes, aki az első két fordulóban jó formában játszott. A másik öltözőben nyugodt volt a hangulat, a lilák vezetői és maguk a játékosok is egy pontban bizakodtak.)

    Kapkodó játékkal telt az első tíz perc. A kapuk nem forogtak veszélyben. A 12. percben aztán Rostás szép indításával Schróth futott el, remek középre adását azonban a felfutó és elcsúszó Szabó A. nem találta el az ötösön, így Hegedűs gond nélkül felszedhette a labdát. Az erős szélben mindkét csapat pontatlanul adogatott. A 17. percben az első hazai akció végén Görög visszagurított labdáját Elekes 18 méterről egyből rászúrta, de a labda mellé csúszott.

    (Főleg a középpályán volt nagy csata, mindkét csapat igyekezett már itt megállítani az akciókat. Az eddig leírtak bizonyítják, sikerrel... Mindez persze egyáltalán nem elégítette ki a gólra éhes nézőket.)

    SZÜNET UTÁN
    negyed órát kellett várni az első egészséges lövésre: Bognár egy lepattanó labdát bődületes erővel küldött középről, 25 méterről kapura, ám az Kardos fejéről a mezőnybe vágódott. Valóságos csoda, hogy Kardos állva maradt... Hat perccel később Görög balról a szögletzászló közeléből ívelt a kapu elé. A labda átszállt a védők feje felett, de Szalai egy gondolattal lemaradt.

    A 77. percben vezetést szerzett a Haladás. Egy hosszúra sikeredett átadást Kardos a 16-oson belül ki akart kísérni az alapvonalon túlra. Schäffer azonban utánaszaladt, visszakanalazta a labdát a jobbösszekötő helyén érkező Domján elé, aki azonnal a középen egyedül álló Elekeshez adta, ő pedig nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtte. 1-0

    Amíg a hazai játékosok Elekest ünnepelték, Kardos reklamált és a játékvezető kiállította.

    (Kardos: — Enyém volt a labda, amikor fellöktek. Megkérdeztem a játékvezetőt, hogy miért nem ítélt szabadrúgást. Erre kiállított. Felelősségem tudatában kijelentem, hogy ilyen rossz játékvezetést még soha nem láttam.

    Drigán: — Kardos olyan szavakat használt, amelyekért kiállítás jár.)

    Három perccel később Katona kavarodás után lesről lőtt a hálóba. A partjelző nem intett, de a közelben álló játékvezető, helyesen, nem adta meg a gólt! Ezt természetesen nehezményezték az újpesti játékosok és csak két percnyi vitatkozás után folytatódhatott a játék. A 81. percben Kovács mutatós bodicsekkel küldte földre az újpesti térfél közepén Bognárt, s ezzel sárga lapot érdemelt ki. Három perccel a mérkőzés vége előtt Horváth remek ütemben indította a jobb szélen megiramodó Toport, Szendrei kifutott elé, Topor azonban 40 méterről el nyeste mellette a labdát, amely centiméterekkel a bal kapufa mellett kocogott ki az alapvonalon túlra.

    A találkozó a játékvezető hármas sípszava után sem ért véget, ugyanis a levonulás közben Drigán Kovács Ervinnek piros lapot mutatott fel.

    (Kovács: — Megkérdeztem a bírótól, hogy miért fújta le egy perccel korábban a mérkőzést.

    Drigán: — Kovács nyomdafestéket nem tűrő megjegyzést tett.)

    ★ ★

    Hegedűs megfogott négy-öt hazaadást az első félidőben, ugyanezt tette a másik oldalon Szendrei is - és ezzel kimerült a tennivalójuk az első félidőben! Az újpesti emberfogás ellenszerét nem találták a hazai középpályások, és a "kinevezett" csatárokkal felálló Haladásnak még csak valamire való támadásra sem tellett az erejéből. A vendégek ekkor árnyalatnyival pontosabban játszottak és két gyors szélsőjük révén legalább sikerült néha zavarba hozni ellenfelük védelmét.

    Fordulás után a Haladás egy csatár becserélésével átszervezte hadrendjét, és ettől kezdve valamivel élénkebb és változatosabb lett a játék. Ennek ellenére sokáig úgy tűnt, a vendégek elérik céljukat, és megszerzik az egyik pontot, de az addig jól játszó Kardos durva hibája keresztülhúzta számításaikat. Az utolsó percekre paprikássá vált a hangulat, mert az újpesti játékosok nem bírták elviselni a vereséget. Rengeteget szabálytalankodtak és a játékvezető szinte minden ítéletével vitába szálltak! Pedig ezúttal csak magukat okolhatják a kudarcért, mert ezen az alacsony színvonalú mérkőzésen a játék képe alapján rászolgáltak volna a döntetlenre.


    Rátkai László: — Csúnya mérkőzésen — ahol mindkét csapat egy talált gólra várt — szerencsés, de nagyon értékes győzelmet arattunk.

    Göröcs János: — Egy pontot a játékvezető vett el tőlünk!

    Népsport, 1986. augusztus 28.
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.15, 11:58
    HALADÁS—Ú. DÓZSA, Szombathely, 17. Jv.: Drigán.

    A szombathelyiek legutóbb az MTK-VM otthonából hozták el a két pontot, míg a lila-fehérek a Megyeri úton győzték le a Pécset. Hazai pályán nem kétséges a Haladás fölénye; kérdés, hogy ezt gólokra is tudja -e váltani.

    Népszabadság, 1986. augusztus 27.

    HALADÁS VSE - ÚJPESTI DÓZSA 1-0 (0-0)

    Haladás: Hegedűs — Horváth, Vörös Csaba, Pásztor, Görög — Szalay (Schäffer 72. p ), Bognár, Topor, Marton (Richter, 46 p) — Domján, Elekes.
    Újpesti Dózsa: Szendrei — Schneider, Kardos, Kozma, Szabó — Rostás (Kecskés, 66. p), Kovács, Sulija — Schróth, Steidl, Katona.

    Szombathely. 8000 néző, jv.: Drigán.

    Az első félidőben az Újpesti Dózsa irányította a mérkőzést. A Haladás játékába nagyon sok hiba csúszott. A két kapu jóformán nem is került veszélybe ebben a félidőben. A szünet után kissé megélénkült a mérkőzés. A hajrá hozta meg aztán az egész találkozó érdekességét. A 77. percben Schäffer Kardostól az alapvonal közelében ellopta a labdát, visszagurította Domjánhoz, aki a tisztán álló Elekeshez továbbított, és a csatár nyolc méterről biztosan lőtt a vetődő Szendrei mellett a jobb alsó sarokba. Ezután Kardos megjegyzést tett a játékvezetőnek. amiért Drigán kiállította az újpesti játékost. A mérkőzés lefújása után Kovács szintén reklamált a játékvezetőnél, ezért ő is a kiállítás sorsára jutott. A látottak alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

    Gól: Elekes, a 77. percben.

    Népszabadság, 1986. augusztus 28.