magyarfutball.hu

Mákvölgyi Bányász - Peremartoni SC 0 : 0* 16:00 * Büntetőkkel: 5-4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Amatőr Kupa
referee : Makó István
attendance:
  1. Népsport: 1.000
  2. szabadfold.hu: 5.000
  1. lapok: ?
Magyarország Mákvölgyi Bányász Magyarország Peremartoni SC
Drótos Miklós
PEKÁR
MATISZ
Kovács Olivér
SZABÓ
BARBARICS
SZILÁGYI
PÁL
HOFFMANN (80' BOLLÓ)
SZŰCS (67' KANÁSZ)
BÁLINT
HARTH
BARTI J.
HORVÁTH
JANZSÓ
NÉMETH
CSEH (72' BARTI)
JÓNÁS
SÜMEGI
KOZMOR (62' LUKÁCS)
KOVÁCS
TISCHLER
coach:
Pál János
coach:
Fekete Tibor
tags :
  1. Hungarian Cup

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.07.28, 08:45
    Forrás: Mező László Kis csapatok nagy napjai

    kép
    kép
    kép
     
  3. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.07.28, 08:41
    Mákvölgyi Bányász – Peremartoni SC 0:0. Népstadion, 5000. néző, v.: Makó (Roxin, Puhl).

    Mákvölgy: Drótos – Pekár, Matisz, Kovács, Szabó – Barbarics, Pál, Szilágyi – Hoffmann, Szüts, Bálint. Edző: Pál János.

    Peremarton: Harth – Barti J., Horváth, Janzsó, Németh dr. – Cseh, Sümegi, Kovács – Jónás, Kozmor, Tischler. Edző: Fekete Tibor.
    Cserék: Kozmor helyett Lukács a 62., Szüts helyett Hanász a 67., Cseh helyett Barti I. a 72., Hoffmann helyett Bolló a 80. percben.


    Szabad Föld 2009. április 24.
     
  4. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.07.28, 08:40
    A Szabad Föld Kupa döntőjét egy kellemes, tavaszi délutánon, április 30-án játszották a Népstadionban, a Ferencváros–Vasas MNK-döntő előmérkőzéseként. A huszonkettedik alkalommal megtartott kupadöntő izgalmában minden korábbit felülmúlt, a forgatókönyvét akár egy krimi szerző is írhatta volna. Már az elődöntők is nagy csatát hoztak, hiszen ismert szereplők voltak ott karnyújtásnyira a kupától, ám az 1984. évi győztes Győr-Ménfőcsanak együttesét a peremartoniak, míg a címvédő Nagyecsedet a Mákvölgy búcsúztata, s így meglett a két finalista – igaz, a mákvölgyieknek ez, két döntetlen után, csak büntetőpárbaj után sikerült. (Ennek később még jelentősége lesz…)

    Mákvölgyi Bányász – Peremartoni SC 0:0. Népstadion, 5000. néző, v.: Makó (Roxin, Puhl).
    Mákvölgy: Drótos – Pekár, Matisz, Kovács, Szabó – Barbarics, Pál, Szilágyi – Hoffmann, Szüts, Bálint. Edző: Pál János.
    Peremarton: Harth – Barti J., Horváth, Janzsó, Németh dr. – Cseh, Sümegi, Kovács – Jónás, Kozmor, Tischler. Edző: Fekete Tibor. Cserék: Kozmor helyett Lukács a 62., Szüts helyett Hanász a 67., Cseh helyett Barti I. a 72., Hoffmann helyett Bolló a 80. percben.

    A kezdés után a veszprémiek szorongatták a Bányászt, különösen Jónás okozott fejfájást a mákvölgyi védőknek. Ennek ellenére az első félidő gól nélkül zárult, pedig a lelátón már ott szurkolt mind a Fradi, mind pedig a Vasas teljes csapata, az MNK döntőjére várva. A közönség létszáma egyre nőtt, a mérkőzés végére elérte a húszezret, ennek megfelelően öldöklő iramot diktált mind a két „kis csapat”, ám gól mégsem született. A 90. percben Horváth 17 méteres szabadrúgását például Drótos a jobb felső sarokból öklözte szögletre.
    Következett a 11-es rúgók párharca: a mákvölgyi Bálint az első büntetőt „bevarrta”, 1:0. A válasszal Tischler nem késett sokáig, 1:1. Barbarics kihagyta, de hibázott egy peremartoni játékos is, 2:2. A Sümegi–Pál párharc nem hozott döntést, 3:3, miként a Kovács és Szilágyi párharca sem, 4:4. Büntetőrúgás az „első vérig”, azaz az első hibáig: Németh dr. mellé bombázott, Hoffmann viszont betalált, 5:4 arányban nyert büntetőkkel a Mákvölgyi Bányász és már emelhette is – egészen pontosan a Fradi–Vasas meccs félidejében – a magasba a Szabad Föld Kupát. A legsportszerűbb együttes különdíját ezúttal a Győr-Ménfőcsanak gárdája vihette haza.

    A kupagyőztesre még egy nemzetközi kötelezettség is várt, oda-visszavágó alapon kellett megmérkőzniük a csehszlovák JZD Javornik Stitná csapatával. Mind két találkozót a csehszlovákok nyerték – előbb 1:0, majd odahaza 2:0 arányban –, így első ízben került szomszédainkhoz a trófea.


    http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/eletstilus/a_szabad_fold_kupa_tortenete_5.
     
  5. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.07.28, 08:39
    1985-86.
    1986. április 30. Népstadion, 1000 néző. V.: Makó.
    Mákvölgyi Bányász (Borsod megye) – Peremarton (Veszprém megye) 0-0 Büntetőkkel: 5-4.
    Mákvölgy: Drótos - Pekár, Matisz, Kovács, Szabó, Barbarics, Szilágyi, Pál, Hoffmann (Bolló), Szűcs (Hanász), Bálint. Edző: Pál János.
    Peremarton: Harth - Barti J., Horváth, Janzsó, Németh dr., Cseh (Barti II.), Sümegi, Kovács, Jónás, Kozmor (Lukács), Tischler. Edző: Fekete Tibor.
    Pál János a borsodiak edzője: – Kimondhatatlanul boldogok vagyunk!
    Fekete Tibor (Peremarton): – Remekül játszott a Mákvölgy. Gratulálok nekik.
    Érdekes a francia La Liberation című lap sport rovatvezetőjének véleménye: – Először azt hittem NB I-es csapatok játszanak az MNK 3. helyéért!
    A Veszprém megyei Napló így sommázta a döntőt: "Nagy meglepetés, hogy a Peremarton nem tudta legyőzni a Borsod megyei bajnokság kiesőjelöltjei között lévő szerényebb képességű ellenfelét!"
    Nos ez is azt bizonyítja: a labdarúgásban sokszor a lelkesedés felülmúlhatja a nagyobb tudást és egyetlen ellenfelet sem szabad soha lebecsülni!


    http://www.boon.hu/hirek/SPORT/cikk/a-szabad-fold-kupatol-az-amator-kupaig/cn/haon-news-FCUWeb-20080603-0953307135
     
  6. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.07.28, 08:38 (szerk.: 2017.09.06, 18:28)
    kép
    forrás:
    Népsport 1986.05.01