magyarfutball.hu

Rába Vasas ETO - Újpesti Dózsa SC 2 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2021.12.24, 18:53
    Kérdés volt, hogy 81. percben Szentes gólja vagy Kovács J. öngólja volt. Mi ez alapján adtuk be:
    Szepesi indította hosszú labdával Szentest középen,
    Kovács J. megpróbálta el­rúgni a csatár elől a labdát, de szerencsétlenségére a ka­pujából kifutott Szendrei fe­je fölött, tizenhat méterről, a saját kapujába ívelte a labdát. Öngól!
    2-1

    Népsport, 1984.05.06
     
  2. avatar: heimo
    2017.01.08, 09:37 (szerk.: 2017.01.08, 09:45)
    Az esti szakasz slágere a Rába—Ú.Dózsa rangadó volt, amely még a vártnál is nagyobb izgalmakkal szolgált. A presztízsharcban mindkét csapat tizenegyest hibázott, sőt az újpesti Kovács öngólt vétett. Győzelmével a Rába egy pontra megközelítette a lila - fehér együttest.

    RÁBA—Ú. DÓZSA 2-1 (0-1)

    Rába: Kovács L. — Csonka, Judik, Mile (Szijjártó, 55. p .), Magyar — Hannich, Kurucz (Szepesi, 49. p.), Burcsa — Szabó, Szentes, Hajszán.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kovács J., Kozma, Tóth — Steidl (Bogdán, 68. p.),Kardos, Kisznyér (Ambrus, 8. p.), Kovács B. — Kiss, Fekete.

    Győr, 22 000 néző. Jv.: Jaczina.

    Amíg a Rábában Hajszán és Szentes különversenyt vívott, melyikük tud nagyobb helyzetben hibázni, a kezdetben szürke lila-fehérek szinte észrevétlenül magukra találtak. Nemcsak a mezőnyben adogattak ügyesen, hanem a cserejátékos Ambrus szabadrúgásból akkora gólt lőtt, hogy azt még a legelfogultabb győri szurkolók is szépségdíjra javasolhatták volna. Sőt Fekete növelhette volna az előnyt egy olyan akció végén, amikor három lehetősége is volt, de kétszer a kapust, harmadszorra a kapufát találta el. Ha a játék nem is volt magas színvonalú, a folytatásban még csak fokozódtak az izgalmak. Az egyenlítő gólt a csereember, Szepesi szerezte remek fejessel, aztán mindkét oldalon kimaradt egy-egy 11-es. Kardos félmagasan, Hannich laposan sarokra helyezett labdáját fogták meg a láthatóan jól számító kapusok. Az izgalmas, fordulatos összecsapáson a tíz főre olvadt hazai csapat az újpestiek által balszerencsésnek mondható góllal nyert, és közelítette meg vetélytársát (2-1).

    Gól: Ambrus (27. p.), Szepesi (56. p.), Kovács J. (öngól, 81. p.).


    Népszabadság, 1984. május 06.
     
  3. avatar: heimo
    2017.01.08, 09:29 (szerk.: 2017.01.08, 09:29)
    Kihagyott büntetők mérkőzése

    Rába ETO-Ú. Dózsa 2—1 (0—1)
    Győr, 22 ezer néző, v.: Jaczina.

    Góllövők: Szepesi, Szentes, illetve Ambrus.

    Rába ETO: Kovács — Csonka, Judik, Mile (Szíjártó, 70. p.), Magyar — Hannich, Kurucz (Szepesi, a szünetben), Burcsa — Szabó, Szentes, Hajszán.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kozma, Kovács J., Tóth — Kisznyér (Ambrus, 40 p.), Kardos, Kovács B., Steidl — Kiss, Fekete.

    A kezdést követően nyomban meleg pillanatokat élt át az újpesti védelem. Később a fővárosiak a vállalkozó kedvű Kiss és Fekete révén hozták zavarba jó néhányszor a zöld-fehérek védelmét. Az újpestieknek a megsérült Kisznyér helyére csereként beállt Ambrus szerzett vezetést (0—1).

    A második játékrész elején Szendrei kapus időhúzásért sárga lapos figyelmeztetést kapott. A győriek, miután Szepesi egyenlített (1—1), egyre nagyobb iramot diktáltak. Adódott két nem mindennapi mozzanat is. Előbb Kardost Magyar buktatta a 16-oson belül, de a sértett válogatott játékos büntetőjét, amit meglehetősen rossz irányzékkal küldött kapura, Kovács kitenyerelte. Hamarosan a Szentes felvágásáért megítélt 11-eshez Hannich állíthatta le a labdát, ö sem járt sikerrel, mert a jobb alsó sarokba küldött lövését Szendrei is kivédte. Óriási csata kezdődött, és ebből a győriek kerültek ki győztesen. A szemfüles Szentes jó érzékkel átemelt egy labdát az újpesti portás fölött és ezzel eldöntötte a két bajnoki pont sorsát (2—1).

    Jók: Kovács, Szentes, illetve Kardos, Ambrus.


    Népszava, 1984. május 06.