magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Ferencvárosi TC 1 : 2 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.25, 21:01
    Megérdemelt győzelem

    Ferencváros—Ú. Dózsa 2—1 (2—0)
    Népstadion, 40 ezer néző, v.: Németh L.

    Góllövők: Pogány, Jancsika, ill. Steidl.

    Ferencváros: Zsiborás — Jancsika, Judik, Rubold, Takács — Szántó, Nyilasi, Ebedli — Szabadi, Szokolai, Pogány.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kardos, Sarlós, Tóth — Kisznyér, Szebegyinszky, Herédi, Szabó — Horváth, Kiss.

    Cserék: Pogány helyett Kvaszta (20. p.), Szántó helyett Rab (75. p.), illetve Horváth helyett Steidl (41. p.), Szebegyinszky helyett Polonyi (73. p.).

    Parádés támadás végén szerezte meg a vezetést a mérkőzés elején a Ferencváros: Nyilasi adott mesteri labdát Pogánynak, aki futtából, mintegy 13 méterről lőtt nagy gólt a hosszú sarokba (1—0). Ezután Tóth J. 25 m-es szabadrúgását hárította óriási bravúrral Zsiborás. A félpályáról kiugró Nyilasi lövését védte lábbal Szendrei a másik kapunál. Pogány és Herédi összefejelt a félpályánál, a vérző zöld-fehér játékosnak majdnem 10 percet kellett várnia, míg a mentők megérkeztek és kórházba szállították. Több kihagyott zöld-fehér lehetőség után Judik és Jancsika, a két védő akciója végén Jancsika 7 m-ről a kapuba bombázott (2—0).

    A fordulás után mindkét kapus többször remekelt. A 61. percben szépített az Újpest; Steidl két csellel tisztára játszotta magát és a kapuba lőtt (2—1). Az utolsó negyedórában Zsiborás háromszor gólnak látszó lövést védett, majd Szokolai lőtt kapufát.

    A küzdelmes és változatos mérkőzésen a több helyzetet kidolgozó FTC megérdemelten nyert.

    Jók: Zsiborás, Jancsika, Rubold, Ebedli, illetve Szendrei, Kardos és Szabó A.


    Népszava, 1983. május 08.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.17, 20:44 (szerk.: 2016.11.18, 09:17)
    Ú. DÓZSA—FERENCVÁROS 1-2 (0-2)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kardos, Tóth — Sarlós, Szebegyinszky (Polonyi, 73. p.) — Kiss, Horváth (Steidl, 46. p.), Herédi, Szabó, Kisznyér.
    Ferencváros : Zsiborás — Jancsika, Judik, Rubold — Takács, Szántó (Rab, 71. p.) — Szabadi, Nyilasi, Szokolai, Ebedli, Pogány (Kvaszta, 20. p.).

    Népstadion, 33.000 néző. Jv.: Németh.

    Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, állva hagyta az újpestieket, néhány pazar adogatásával és Nyilasi remekléseivel. Nem volt véletlen, hogy Pogány gyorsan vezetést szerzett, s nem is akármilyen góllal: mozdulatát tanítani lehetett volna.
    Egy Tóth-szabadrúgás volt a válasz — Zsiborás ügyesen repülve hárított —, majd Kiss tűnt ki azzal, hogy sorozatos és egysíkú cseleivel akadályozta saját csapatát. Egy balszerencsés eset után — Pogány fejsérülést szenvedett — Szabadi helyzetkihagyását követően Jancsika szabályosan áttört a védelmen, tört, zúzott, a labda mindig nála maradt, s végül betalált az újpesti hálóba.

    Pihenő után könnyedébben folytatták a zöld-fehérek, elszántabban az Ú. Dózsa, így szépített Steidl néhány pompás csel után. Ettől kezdve egy ideig kiegyensúlyozottabb lett a küzdelem, majd meglepetésre fölénybe került az Ú. Dózsa, Zsiborás azonban jól védett. (Polonyi közeli fejesét ritka bravúrral mentette néhány perccel a befejezés előtt, majd Kisznyér elől mentett szinte számára reménytelen helyzetben.) Igaz viszont, hogy Szokolai távoli lövése a felső kapufán halt el. Később már nem változott az eredmény, de mindent összevetve, az újpestiek legalább egy pontot érdemeltek volna (1-2).

    Gól: Pogány (5. p.), Jancsika (41. p.), Steidl (61. p.).


    Népszabadság, 1983. május 08.