magyarfutball.hu

Real Madrid CF - Újpesti Dózsa SC 3 : 1 21:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.13, 20:48 (szerk.: 2016.11.13, 20:48)
    Utolsó percig küzdeni
    Madrid, október 21.

    — Ennek a mérkőzésnek az a legnagyobb tanulsága, hogy az utolsó másodpercig küzdeni kell a pályán. Lehet, hogy ezzel a harmadik góllal jutunk tovább — mondotta Di Stefano, a Real edzője a mérkőzés után.

    A lila-fehérek a 92. percben kapott gól miatt keseregnek. Szerintük a játékvezető indokolatlanul hosszabbított ennyit. De a Bernabeu stadionban már meg kell szokni — emlékezzünk a Tatabánya mérkőzésére —, hogy a bíró általában nem a vendégcsapatnak fúj.

    — Csak dicsérni tudom a csapat lelkesedését, de hat tartalékkal nem vagyunk többre képesek — nyilatkozta Temesvári Miklós edző. — Ha a Megyeri úton teljes csapattal tudunk kiállni, van reményünk a továbbjutásra. Sajnos a harmadik gól sorsdöntő lehet. Helyenként durván játszott a Real Madrid, mi meg pipogyáskodtunk.

    A csütörtöki spanyol lapok nagy teret szentelnek a mérkőzésnek. A „Marca” című sportnapilap négy oldalon foglalkozik a találkozóval. Főcímében azt a véleményét hangoztatja, hogy: „Ez a mérkőzés nem volt méltó a két nemzet futballhagyományaihoz.” Majd így folytatja: „A budapestiek védekezni jöttek Madridba, s ezzel megölték a labdarúgás szépségét.” A lap elismeri, hogy a reménység gólja, a harmadik, igazságtalan volt.

    A másik sportnapilap, az „AS” írja: „A kapott gól megnehezíti a Real Madrid helyzetét. Valójában nem tudtunk meggyőződni arról, hogy mire képes az újpesti támadógépezet."


    Népszabadság, 1982. október 22.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.13, 20:42
    Real Madrid—Ú. Dózsa 3-1 (2-1)
    Madrid, 1982. október 20.

    A Bernabeu-stadionban 60 ezer néző előtt kezdődött a Real Madrid—Ú. Dózsa KEK-mérkőzés. Az első félórában a Real nagy erővel rohamozott, és a 30. percben Santillana megszerezte a vezetést a spanyoloknak. Az újpesti csapat azonban nem
    omlott össze, nyolc perccel később Kiss kapásgóllal egyenlített. Nem sokáig tartott azonban az öröm, mert a 40. percben Juan Jósé ismét a Realnak szerzett előnyt.

    Szünet után beszorult kapuja elé a magyar együttes, ám hiába játszott nagy mezőnyfölényben a spanyol csapat, a magyar védelem önfeláldozóan védekezett. A találkozó utolsó percében Santillana góljával 3-1-re nyert a Real Madrid.


    Népszabadság, 1982. október 21.