magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - IFK Göteborg 3 : 1 18:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Garullus
    2019.10.01, 21:36
    Nagyon nem vagyok Dózsás, de kell ennél jobb meccs? Micsoda idők! Micsoda cselek! Micsoda játékosok! Törőcsik fenomenálisan játszott. Kiss Sanyi meg mindig ott volt, ahol kellett. Istenem! Hát akkor még voltak csatárok. Ideje volna törvényileg levédetni ezt a megjelölést, mert amit ma "csatár" poszton bemutatnak nálunk, az még nyomokban sem tartalmaz semmi ilyet. Szánlmas fetrengésben merül ki a produkciójuk.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.13, 20:35 (szerk.: 2016.11.13, 20:35)
    Talpon maradt az Ú. Dózsa

    KEK: Ú. Dózsa-Göteborg 3-1 (3-1)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kovács J., Kardos, Tóth — Herédi, Kovács B., Nagy (Szabó, 67. p.), Kisznyér — Kiss, Törőcsik.
    Göteborg: Wernersson — Svensson, Hysen, C. Carlsson, Fredriksson — Sandberg, Tord Holmgren, J. Carlsson, Strömberg — Corneliusson (Holm, 68. p.), Tommy Holmgren.

    Tíz perc elteltével már „göteborgi” eredmény, 1-1 állt a Megyeri úti pálya eredménytábláján, pedig a svédek még kapura sem lőttek. Előbb Törőcsik mesterien indított egy támadást, majd a Kisznyértől visszakapott labdát elegánsan perdítette a hálóba (1-0). Gyorsan jött a válasz: Tommy Holmgren szabadrúgása után a felugró Corneliusson annyira megzavarta Szendreit, hogy az újpesti kapus ügyetlen mozdulattal öngólt vétett (1-1). A folytatásban egymást követték az események, nagyszerű volt a tempó, s nem túlzás: magával ragadó a játék. Szendrei kétszeresen is jóvátette hibáját, mert Sandberg közeli lövését, majd Kovács J. sarokra tartó, meghökkentően veszélyes hazaadását hárította bravúros vetődéssel. A 27. percben ismét egy Törőcsik szlalom következett, amelynek végén a középcsatár úgy ívelt kapura, mint egykor a Bilbao ellen, a labda most a felső lécről visszapattant, s a befutó Kissnek már nem volt gondja (2-1). Nyolc perccel később újból ünnepelt az újpesti közönség — 12 000 néző —, mert Kiss megint helyzetbe került, s ezúttal sem tévedett (3-1). A svédek nem adták fel, elkeseredetten támadtak, de az Ú. Dózsa védelme elszántan rombolt, elöl pedig továbbra is jeleskedett a Törőcsik, Kiss csatár kettős. A 45 perc elteltével mindenki elégedett lehetett, színvonalas első félidőnek vetett véget Schmidhuber nyugatnémet játékvezető.

    A szünet után imponáló lendülettel rohamozott a Göteborg, de játékából hiányzott a szellemesség, az angol módra beívelt labdákkal semmire sem mentek. Az újpestiek viszont csaknem újabb gólt szereztek, mert egy ellenakció végén Törőcsik átadását Kisznyér a bal kapufára lőtte. A lila-fehérek most már az idővel is játszottak, és csupán arra törekedtek, hogy megőrizzék az első félidőben szerzett, tekintélyes előnyt. Ez sikerült, az Ú. Dózsa továbbjutott, az UEFA Kupa tavalyi győztesével szemben (3-1).


    Népszabadság, 1982. szeptember 30.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: fgymat
    2009.07.06, 21:05
    Továbbjutott az Újpesti Dózsa, 4-2-es összesítéssel.