magyarfutball.hu

Argentína - Hungary 5 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: Giovanni
    2011.09.08, 02:05
    Futballtörténelmi érdekesség!
    Diego Maradona ezen a meccsen debütált az argentin felnőtt válogatottban.

    He made his full international debut at age 16, against Hungary on 27 February 1977.


    http://en.wikipedia.org/wiki/Diego_Maradona

    http://old.clarin.com/diario/2007/02/27/um/m-01371213.htm
     
  4. avatar: Giovanni
    2011.03.13, 23:10 (szerk.: 2018.02.03, 07:44)
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
     
  6. avatar: fgymat
    2009.05.23, 13:39
    Baróti Lajos szövetségi kapitány most 100. alkalommal dirigálta a nemzeti tizenegyet.
    Az amerikai túra talán már a másfél év múlva sorra kerülő világbajnokságra is "kacsintgatott". Ennek a túrának a harmadik mérkőzésén a rendező ország csapatával, a majdani világbajnokság helyszínén küzdhettünk meg.
    Egy éve Budapesten győzelmet arattunk az akkor nálunk vendégeskedő argentin válogatott felett. De a most pályára lépő argentin csapat már nem volt ugyanaz, mint amelyikkel akkor kerültünk szembe. Több poszton is fiatalításra került sor. Most otthoni környezetben várták a visszavágás lehetőségét. Az is a tényekhez tartozik, hogy a magyar válogatottban is csupán öten voltak tagjai az akkor győztes csapatnak.
    Két és fél hét alatt már a harmadik találkozónkra került sor. A játékosok már kissé fáradtak voltak, ráadásul a találkozóra nagy hőségben került sor.

    Labdarúgóink a mérkőzésen gyorsan megtapasztalhatták, hogy az argentinok komolyan gondolták a "budapesti csorba kiköszörülését". Tulajdonképpen egyetlen pillanatig sem volt esélyünk. Már az első félidőben végérvényesen "elsöpörtek" bennünket a rendkívül erőteljesen, energikusan és nagy becsvággyal küzdő hazaiak. Támadásaink veszély nélkül haltak el a keményen és határozottan fellépő védelmi soron. Az argentin csatárok pedig gyors és célratörő akcióikkal megoldhatatlan feladat elé állították védelmünket.

    Két dolgot mindenképpen elárult a mérkőzés. Először azt, hogy az argentinok nagyon komolyan veszik elhatározásukat: a hazájukban rendezett világbajnokságot csak Ők nyerhetik meg. Másodszor azt, hogy bizony nekünk még nagyon sok feladatunk van, ha szeretnénk tisztes helytállást tanúsítani a világbajnoki küzdelmekben.


    forrás:
    mafoci