magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Pécsi Munkás SC 5 : 1 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2021.02.22, 13:58
    A szeptember 14-én félbeszakadt meccs:
    Megyeri út, 6000 néző. Vezette: Emsberger, (Bacsa, Soós J.). Újpesti Dózsa: Rothermel — Kolár, Harsányi, Horváth, Kellner — Dunai III, Fazekas, Tóth — Fekete, Bene, Nagy. Edző: Várhidi Pál.
    Pécsi MSC: Rapp — Kocsis — Iványi, Konrád, Maurer, Tóth — Schultheisz, Dárdai P., Cserneczky — Bálint, Zombori. Edző: Dunai János dr.
    Góllövő: Horváth, a 2. percben.
    Szögletarány: 13:1 az Újpesti Dózsa javára.
    Az első perc végén Bene gólhelyzetben Rappot találta el. A második percben már vezetett a lila-fehér gárda. Tóth rúgott szögletet a jobb oldalról és Horváth 5 lépésről a hálóba fejelt.
    1:0
    Továbbra is a hazaiak játszottak fölényben, a 16-osnál azonban elakadtak az újpesti támadások. A 6. percben Bálint harcolt ki szögletet, amelyből Maurer csaknem a hálóba fejelt. Nem volt túl nagy az iram és a vendégek Bálint, Illetve Zombori révén többször is eljutottak a hazaiak 16-osáig. A 15. percben gyors Fekete, Kolár akció futott a jobb oldalon és a hátvéd beadását Bene a felső lécre fejelte. Gyorsította a játékot az Újpest. A 18. percben Fekete látványos labdalevétele és lövése kapott tapsot, majd Bene léc alá tartó fejesét ütötte szögletre a pécsi kapus.
    A 27. percben Horváth ellökte Bálintot. Egy perc múlva Nagy
    játszotta tisztára magát, aztán a kifutó Rappba lőtte a labdát. A
    31. percben Fazekas lövését tette ártalmatlanná a kapus, majd a 34. percben Fekete nagyszerű lövésébe bravúrral ütött bele, és a pécsi Tóth kifejelte a gólba tartó labdát. Utána Horváth bombáját tette ártalmatlanná Rapp. Óriási volt az újpesti nyomás ezekben a percekben. A 36. percben Nagy közeli fejesét újabb bravúrral védte a pécsi kapus. Ugyanezt tette a 44. perc végén Bene szögletével.
    A II. FÉLIDŐ
    mindössze másfél percig tartott, ekkor tompa robbanást lehetett hallani, a pályán pedig kialudtak a reflektorok. Emsberger játékvezető 38 percig várt, hogy folytatódhat-e a játék, azonban mivel az Elektromos Művek szerelői még ekkor sem érkeztek meg a pályára, véget vetett a találkozónak. Megtudtuk azt is, hogy a világítóberendezés
    úgynevezett fogadórészében történt üzemzavar.
    A mérkőzést későbbi időpontban játsszák le.


    Népsport
    1974.09.15.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.02.10, 09:44
    Szeptember 14-éről elhalasztott mérkőzés.