magyarfutball.hu

Ceglédi MEDOSZ - Görcsönyi TSZ SK 3 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Amatőr Kupa
attendance:
  1. Kis csapatok nagy napjai: 3.000
  1. ?' MILUS 1 - 0
    1 - 1 ?' KOSZÉR
    ?' MÁTÉ II. 2 - 1
    2 - 2 ?' MOLNÁR
    85' MÁTÉ I. 3 - 2
  2. lapok: ?
Magyarország Ceglédi MEDOSZ Magyarország Görcsönyi TSZ SK
BODA
KOVÁCS
HEGEDŰS
BOLDIZSÁR DR.
KOZMA
BEZZEG
KARSAI (?' MOLNÁR)
MÁTÉ II. (?' MÁTÉ I.)
MILUS
DARÁZS
NAGY
PETŐ
SZEIDL
GYENIS
FAJNÁR
ÓBERT
MÁRTON
KELE
MOLNÁR I.
KOSZÉR
MOLNÁR II.
CSONKA
? (?' ARADI)
? (?' HEGEDŰS M.)
? (?' KARÁCSONYI)
? (?' TAVI)
coach:
Gyikó Lajos
coach:
Keszler Mátyás
tags :
  1. Hungarian Cup

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Sanyi-Hungaria
    2012.06.07, 00:50 (szerk.: 2021.07.25, 13:17)
    1970: boldog néző a Szabad Föld kupadöntőben
    Mexikóban, a brazilok harmadszor lesznek világbajnokok labdarúgásban. A mi csapatunk a „marseille-i csatában” 4:1-re kikapott Csehszlovákiától és nem jutott a tizenhatos döntőbe.

    A Szabad Föld Kupa döntőjébe, melyet augusztus 20-án rendeztek a Népstadionban, a Görcsönyi Tsz és a Ceglédi MEDOSZ került. Mindkét oldalon lázas volt a készülődés, Molnár János, a ceglédiek szakosztály elnöke kijelentette, ha nem nyerik meg a kupát, lemond kétévi prémiumáról.

    A Népstadion kapuját 13:30-kor nyitották és a találkozó rögtön emlékezetes közjátékkal indult: egy fiatalember áthatolva minden akadályon, bevágtatott a pályára, ahol eldobta magát a smaragdzöld gyepszőnyegen, hempergett néhányat, kezeit az ég felé tartotta, majd így kiáltott fel boldogan: „Hát mégis sikerült!” Az ijfú még soha nem járt Budapesten, és elhatározta, ha egyszer eljut a foci szentélyébe, így ünnepli meg.

    Góllal kezdődött a mérkőzés: Milus ívelt labdája a megdermedt görcsönyi kapus fölött a hálóba hullt, 1:0 a Cegléd javára. Nem sokkal később azonban hasonló góllal Kószér egyenlített, 1:1. A ceglédiek Máté II. 25 méteres, bődületes szabadrúgás góljával szereztek vezetést, 2:1. Bene Ferenc felé fordult mindenki, azzal nyugtázván a találatot, hogy „Feri, ezt te sem tudtad volna jobban…” Ezután egy Göröcs-szóló következett, melyet Kószér mutatott be: a félpályáról indulva kígyózott át a védelmen és beadását Molnár fejelte a hálóba, 2:2. Ekkor a népszerű Göröcs Titi tapsolt felállva. Aztán a 85. percben eldőlt a mérkőzés Máté I. góljával a Cegléd javára, 3:2. A kupát Hegedűs László, a győztes csapat kapitánya vette át, de díjazott lett a legtovább jutó két „kiscsapat” is: a KISZ KB különdíját a Veresegyháza, a MEDOSZ jutalmát a Balatonfenyvesi Állami Gazdaság nyerte el.

    Ugyanebben az évben került sor egy nemzetközi összecsapásra is. Az előző évi kupagyőztes, a Szentegáti MEDOSZ Lengyelországba utazott, és megmérkőzött a PSZOW Gornik együttesével. A kettővel magasabb osztályban szereplő házigazdák ugyan 5:3 arányban győztek, de a magyarok így is szép közönségsikert arattak.

    Forrás: http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/eletstilus/a_szabad_fold_kupa_tortenete_2.
     
  2. avatar: Sanyi-Hungaria
    2012.06.06, 23:42
    Forrás: Mező László: Kis csapatok nagy napjai

    kép
    kép