magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - FC Carl Zeiss Jena 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.05.25, 18:42
    EZ IS JÓL KEZDŐDÖTT

    Ú. Dózsa —Jena 0:3 (0:2)

    Az újpesti stadionban 12 000 néző jelenlétében de Marchi olasz játékvezető sípjelére a két együttes a következő felállításban kezdte a játékot:

    Ú. DÓZSA: Borbély — Káposzta, Solymosi, Noskó — Dunai III., Zámbó — Fazekas, Göröcs, Bene, Dunai II., Nagy L.
    JENA: Blochwitz — Stein, Rock, Krauss, Werner — Schlütter, Strempel, R. Ducke — Irmscher, P. Ducke, Scheitler.

    A havas pályára egyre hullott a további hó, amikor újpesti támadásokkal indult a találkozó. A második percben Bene kitört, de közelről leadott lövését a kapus szögletre ütötte. Ordító gólhelyzet volt. A 4. percben vezette első támadását a német csapat és Scheitler a hálóba juttatta a labdát. Ennél az akciónál a játékvezető nem vette észre a német játékosok szabálytalankodását. A félidő további folyamán jobbára az Újpest szövögette támadásait, de azok még a 16-os előtt elhaltak, s további lövés nem is ment Blochwitz kapujára. A 44. percben Stein megfordult Solymosi mellett és lapos lövésével szemben Borbélynak nem volt ellenszere.

    Szünet után Peter Ducke az 53. percben háromra növelte csapata góljainak számát, sőt a 60. percben ugyanő kapufára fejelte a labdát. Solymosi elügyetlenkedett egy könnyű labdát és Borbély önfeláldozóan mentett. Röviddel a befejezés előtt Dunai fejesét védte a német kapus, s a továbbiak során a vendégcsapat már csak adogatásra törekedett.

    A Jena együttese teljes mértékben rászolgált a győzelemre. Céltudatosabban, nagyobb akarással, és jobban játszott, mint nagynevű ellenfele. Ha a pályán látott 23 játékos közül valakinek a teljesítményét dicsérni akarjuk, akkor azok csak jénai futballisták lehetnek. (Azért említettünk 23 játékost, mert a Dózsában a második félidőben Bánkuti szerepelt és Nagy László jött le.)
    Blochwitz, Stein, a Ducke fivérek és Irmscher játszott különösen jól, de a többi is megtette a magáét. Így a jénai csapat a két mérkőzés négy pontjával és 4:0-ás összesített gólaránnyal megérdemelten jutott az EVK legjobb nyolc együttese közé.
    Mivel a két csapat lényegében azonos feltételek között készült a mérkőzésre, feltétlenül elítélésre méltó a magyar bajnok vértelen és minden céltudatosságot mellőző játéka. Elvégre a jénaiak is állíthatnák, hogy a tavaszi felkészülés során még nem jutottak nagyon messzire. A magyar labdarúgás számára szomorúan végződött az 1969-es év, s ez a két EVK találkozó nem jelent szerencsésebb nyitányt az 1970-es esztendőben.


    Új Szó, 1970. január 22.
     
  2. avatar: fgymat
    2009.08.07, 20:00
    Továbbjutott a Jena, 4-0-ás összesítéssel.