magyarfutball.hu

Hungary - Wales 3 : 2

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2010.03.11, 12:47 (szerk.: 2018.02.02, 16:35)
    DETAILED DESCRIPTION
    short-sleeved with green v-neck collar & cuffs, embroidered cloth badge inscribed v hungary 1960-61

    CATALOGUE NOTE
    Mel Hopkins won a total of 34 Welsh international caps. The full-back played for Tottenham Hotspur between 1952 and 1963.

    This jersey was worn by Hopkins in the match v Hungary played at Budapest on 28th May 1961. Hungary won the game 3-2.

    kép

    forrás:
    http://www.liveauctioneers.com/sothebys/item/157464
     
  3. avatar: fgymat
    2009.05.21, 20:19
    Ez a harmadik találkozásunk volt a walesiekkel és az első kettőre nem szívesen emlékeztünk. Az 1958-as VB csoportmérkőzéseken egy döntetlen és egy vereség. Ez utóbbi jelentette azt, hogy búcsúznunk kellett a további küzdelmektől.
    Volt tehát miért elégtételt vennünk.

    Hallatlan becsvággyal kezdett a csapat. Az első percben már a vendégek hálójában táncolt a labda. Továbbra is lendületesen támadott válogatottunk és újabb gólt szerzett. A walesiek sem hagyták magukat. Az első "ijedelem" után magukhoz tértek és komolyabb ellenállást kezdtek tanúsítani. Megszerezték a szépítő gólt és a védelmük is hatékonyabban látta el a feladatát. Az egész félidőben nagy iramot diktált csapatunk és irányította a játékot.
    A második félidőre mintha válogatottunk nem bírta volna a saját maga által diktált iramot. A vendégcsapat viszont igen. A kissé kifulladt magyar csapat kezéből kezdett kicsúszni az irányítás és egyre inkább a walesiek kerültek fölénybe. Már nem veszélyeztettük annyit a vendégek kapuját, de egyre többet kellett a támadások elhárításával foglalkoznunk. Annyira megváltozott a játék képe, hogy a szigetországiak egyenlítettek is. Komoly veszélye volt annak, hogy akár a győzelmet is megszerezhetik, de legjobb esetben is csak a döntetlen megtartására volt esélyünk. A mérkőzés végén azonban kaptunk egy ajándék 11-est és ezzel végül javult a Wales elleni mérlegünk.

    Most is bebizonyosodott, hogy technikailag és taktikailag a világ élvonalához tartozunk, de erőnlétileg messze elvagyunk maradva. A korszerű labdarúgáshoz pedig elengedhetetlen, hogy a labdarúgók 90. percig legyenek képesek teljes erőbedobással küzdeni.


    forrás:
    mafoci
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2009.03.18, 12:43
    programfüzet:
    kép