magyarfutball.hu

Pécsi Dózsa SC - Ferencvárosi TC 2 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.01.06, 12:37
    Pécsi Dózsa-Ferencváros 2:0 (2:0)
    Nyilatkoznak a válogatott csatárok és ellenfeleik

    A mérkőzés előtt a két csapat játékosai csendesen készülődtek a nagy összecsapásra. A Ferencváros öltözőjében, mintha kissé nyugodtabb légkör uralkodott volna; mint a hazaiaknál. Albert és Fenyvesi az elmúlt hetekben kitűnő teljesftményt nyújtott. Az öltözködés perceit felhasználtuk arra, hogy a mérkőzés előtt pár szóban nyilatkozzanak a találkozóval kapcsolatban, majd a Dózsa öltözőjében partnereiket — Kocsist és Bendest — szólaltattuk meg.

    Albert Flórián:
    Egyszer játszót tam Kocsissal szemben és — kü lönösen a levegő ben — jó játékosnak tartom. A Pécsi Dózsát jó kis csapatnak tar tóm, legutóbb is jól játszottak a Honvéd ellen, s ha a helyzeteiket berúgják, akkor nem kaptak volna ki. Nekünk idegenben nemigen megy a játék és nagyon kisért bennünket az a 2:0-ról elvesztett mérkőzés is. Nehéz megjósolni a mérkőzés eredményét. Azt hiszem, hogy az győz, aki a pillanatnyi gólhelyzeteket jobban kihasználja.
    Dr. Fenyvesi Máté:
    Szerintem Pécs nek már nem kellenek a pontok. Jó csapat a Dózsa és jó kis mérkőzés lesz a mai. Én reménykedem a győzelmünkben.
    Kocsis Ernő:
    Jó labdarúgónak tartom Albertet és szeretek ellene játszani, mert nem tartozik a „sírós” játékosok közé. Szeretném, ha a mai napon, sikerülne őt kikapcsolni a játék ból. Nem várok szép játékot, inkább küzdelmet. Úgy érzem, hogy 2:l-re megnyerjük a mérkőzést.
    Bendes Tibor:
    Fenyvesi ellen eddig egy alkalommal játszottam, akkor nekem jól ment a játék. Ezt szeretném ma megismételni. Csapatunk jó erőben van, s vé delvnünk talán ma nem kap gólt, viszont csatárainknak bizonyára sikerül összehozni egy-két gólt. és ezzel nyerhetünk.
    A mérkőzés után nagyon elkeseredett hangulat uralkodott a Ferencváros öltözőjében, a játékosok nagyon idegesek voltak. Mátrai a játékvezetőt dicsérte.
    Albert Flórián sehogy sem akart nyilatkozni. Egészen kikelt magából, amikor kérdeztük. — Ez fair mérkőzés volt?!? .. . Azért halkan megjegyzi a végén: Megérdemelten győzött a Pécsi Dózsa.
    Fenyvesi dr. már jobban uralkodik idegein, de szemmel láthatóan, mindennek az ellenkezőjét mondja.
    — A játékvezető elég gyengén működött. Engedte, hogy a pécsi védelem ilyen keményen játsszon. Danka jól védett. Szerintem a döntetlen eredmény igazságosabb lett volna a helyzetek alapján. A pécsiek lelkesen és helyenként szépen játszottak.
    Kocsis Ernő: Úgy érzem, hogy nem nyilatkozom öntelten, ha azt mondom, hogy megérdemelten nyertünk. Végre a szerencse is mellénk állt! — Részben a Ferencváros nem várt gyenge játéka segített bennünket a győzelemhez.
    Bendes Tibor: Jó erőben lévő csapatunk megérdemelten nyerte a mérkőzést, és ezúttal játékban is felülmúltuk nagynevű eltenfelünket. Azt hiszem, hogy ez a két pont már elegendő lesz a bentmaradáshoz.
    Az edzők véleménve
    Tátrai Sándor, a Ferencváros edzője a mérkőzés előtt:
    — Remélem, hogy egy színvonalas, jó kis mérkőzést láthatunk ma. Sajnos, Friedmanszky nem vállalhatta a játékot és így tartalékosán kell felállnunk. Én mindhárom eredményt lehetségesnek tartom. Azt hiszem, hogy az a csapat nyer, amelyik nyugodtabban játszik.
    A mérkőzés után nagyon higgadtan a következőket .mondotta:
    — Megérdemelten nyert a Pécsi Dózsa, mert sokkal lelkesebben és mozgékonyabban játszott, mint mi. Halasi igen jó játékos,, de Kocsis és Garami játéka is tetszett. A nagy ferencvárosi rohamokat higgadtan és jól hárította a pécsi védelem. A játékvezető kitünően vezette a mérkőzést.
    Kállai Lipót, a Pécsi Dózsa edzője a mérkőzés előtt:
    — Igen nehéz mérkőzésnek nézünk ma elébe, de abban reménykedem, hogy az egyik pontot mégiscsak sikerül itt tartanunk.
    A mérkőzés után a következőket mondotta:
    — Úgy érzem, hogy az első félidőben mutatott játékunk alapján megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést. Csapatunk ötletesen és szemre is szépen játszott az első negyvenöt percben. Halasi ragyogóan betartotta a reá bízott, feladatot. Úgy Albertet, mint Oroszt Sikerült semlegesítenie. A második félidőbén a jobbszélsőt néha szabadon hagytuk, de a Ferencváros csatársora nagyszerűen játszó védelmünkkel szemben nem tudott kibontakozni.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1961-05-23