magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Ferencvárosi TC 0 : 1 16:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.18, 17:03 (szerk.: 2018.01.25, 14:53)
    Ma újabb nagy mérkőzés a Népstadionban

    Ma délután 16.15 órai kezdettel kerül sor a Népstadionban az Újpesti Dózsa és a Ferencváros csapatai között. A két együttes közül az Újpesti Dózsa van jobb helyzetben, valamennyi játékos egészséges, s így nincs szükség arra, hogy változtassanak az elmúlt héten szép győzelmet aratott csapat összeállításán. Az Újpesti Dózsa tehát így áll fel: Lung — Rajna, Várhidi, Győrvári — Szini, Borsányi — Nagy, Göröcs, Szusza, Kuharszki, Halápi.
    A Ferencváros csütörtökön Kiskunfélegyházán szerepelt, ahol 10:2 arányú eredményt ért el. A zöld-fehérek tartalékosán álltak fel, mint ahogy lehetséges az is, hogy ma délután szintén nélkülözni kénytelenek a vállát fájlaló Mátrait és az arcsérülést szenvedett Rákosit. A csapat edzője csak a mérkőzés előtt dönt a végleges összeállításról, aszerint, hogy a két labdarúgó vállalja-e a játékot. Mindenesetre készenlétben áll Gerendás és Dalnoki II.

    Népszabadság, 1959. augusztus 21.

    A zöld-fehérek nyerték a labdarúgó-rangadót

    Ferencváros—Újpesti Dózsa 1:0 (0:0)

    Sejthető volt, már a mérkőzés előtt, hogy a Ferencváros igyekszik majd Szuszát kikapcsolni a játékból. így is történt. A Népstadion játékterén Rákosi árnyként követte a lilák középcsatárát, s Szusza egy lesgóltól eltekintve, bizony nem bírt „testőrével”. A mérkőzésen a Ferencváros játéka folyamatosabb volt. Csatárai sok gólveszélyes helyzetet teremtettek. Ezek azonban, egy kivételtől eltekintve, elakadtak a Dózsa védelmén. Két alkalommal a gólvonalról mentettek, még többször szögletre rúgták a labdát az újpesti védők.

    A szünet után is a nagyobb lelkesedéssel játszó ferencvárosiak rohamoztak, s a második percben a lilák hálójába került a labda. Friedmanszky elfutott a balszélen és beadásából Orosz szép fejessel juttatta a kapuba a labdát (1:0). A mérkőzésnek ebben a részében már kevesebb volt a szó szoros értelmében vett játék — mindössze Orosz fejese került lesről a kapuba. Egymást követték, főleg a Dózsa részéről elkövetett szabálytalanságok. Sok sípszó, kevés játék — ezt látta a negyvenezres közönség. Kaposi játékvezető kiengedte kezéből a mérkőzést. A találkozó tapasztalatai egyre sürgetőbben követelik, hogy szűnjék meg a játéktéren a sportszerűtlen magatartás. Ehhez a Játékvezetők Testületének, de az MLSZ-nek is el kell végre szánnia magát. Minél előbb, annál jobb . .

    Népszabadság, 1959. augusztus 22.