magyarfutball.hu

Hungary - Norway 5 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Zsorzsinju
    2016.09.11, 10:21
    Az MLSZ írásban a kép az első mérkőzésről készült.

    https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/1957-06-12/norvegia-magyarorszag
     
  2. avatar: ingersheim
    2014.06.29, 07:06
    kép1957-ben „győzelmi kényszerben” lépett pályára a norvégok ellen a magyar csapat. A válogatott a nyáron kikapott az oslói világbajnoki selejtezőn, így vereséggel kezdődött az Aranycsapat szétesése utáni korszak. A visszavágón már nem volt, a bolgárokat is magába foglaló hármas csoport élére kerülő magyar legénység kiütötte a lelkes amatőrökből álló norvégokat. Csordás Lajos különösen elemében volt, két gólt is szerzett, a kapuba talált Sándor Károly és Machos Ferenc is, míg egy gólnál a svájci Falchról a saját hálójába került a labda. A magyar csapat összeállítása a következő volt: Grosics – Mátrai, Sipos, Dalnoki – Bozsik, Berendy – Sándor, Csordás, Machos, Hidegkuti, Lenkei. Az 5:0-s győzelem biztosította a magyar válogatott kijutását a svédországi világbajnokságra.

    www.mlsz.hu/blog/2014/06/22/a-valogatott-csodalatos-gyozelemmel-kijut-a-svedorszagi-vilagbajnoksagra/
     
  3. avatar: wmisharin
    2012.06.30, 20:28
    [URL=http://www.radikal.ru]kép[/URL]
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.20, 20:19
    A világbajnoki selejtező mérkőzések sorát a norvég válogatottnál kezdtük meglehetősen váratlan vereséggel. Most itt volt az alkalom a visszavágásra. A világversenyre már kijutott a válogatottunk, hiszen a legutóbbi selejtezőn Norvégia 0-7 arányban maradt alul Bulgáriával szemben, így nem kellett a tét súlya alatt játszanunk.

    Nem is volt nagy izgalom a pályán. Kicsit kényelmes játékkal is a huszadik perc végére már kétgólos előnyhöz jutottunk. Most már annyira nagyvonalú és fölényes stílusban játszott a válogatottunk, hogy az nem csak az eredmény további javításának, de a látványnak a rovására is ment.
    A játszadozást a közönség egyre nehezebben tűrte és a második félidőben hangot is adott elégedetlenségének: kifütyülte a magyar csapatot. Ez kicsit észhez térítette a labdarúgókat és az utolsó húsz percben ismét az igazi játék jelent meg a gyepen. Lőtűnk is hét perc alatt újabb három gólt.
    Az igazsághoz tartozik, hogy Hidegkuti és Csordás megsérültek és bizonyára ez is bele játszott a visszafogottabb játékba.

    Ezzel a győzelemmel kivívta - pontosabban megerősítette - a magyar csapat az 1958-as VB szereplés jogát.


    forrás:
    mafoci