magyarfutball.hu

Hungary - France 2 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Longinus
    2023.03.21, 08:08
    képA magyar csapat balról jobbra: Sipos, Aspirány, Machos, Fenyvesi, Bozsik, Sándor, Dalnoki, Mátrai, Szojka, Grosics, Hidegkuti. Kép: Régi Idők Focija Facebook
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.18, 19:41
    Sós Károly: Az első félidőben nem na­gyon tetszett a csapatunk játéka. Ebben a félidőben belsőink megfeledkeztek ar­ról, hogy szélsők is vannak a pályán. Szünet után már foglalkoztatták a szél­sőket és sok jó támadást vezettünk. Kis szerencsével nagyobb arányban is győz­hettünk volna, örülök, hogy Aspirány bevált, azt nyújtotta, amit vártunk tőle. A francia csapat elsősorban védekezésre rendezkedett be, például Ben Tifour is igen gyakran a védelemnek segített.

    Baróti Lajos: Feltűnő volt, hogy az első 25 percben Sándor egyetlen igazi, szélsőnek való labdát sem kapott. Vé­delmünk jól megállta a helyét, a csa­társor csak a II. félidőben, talált magára.

    Albert Batteux, a francia csapat ed­zője: A magyarok felülmúltak bennünket, csapatunk rossz napot fogott ki, egyedül a védelmünk és a két fedezet állta meg a helyét. Aspirány második gólja felejt­hetetlen marad.

    Népsport, 1957.10.07
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.17, 17:38
    kép
     
  4. avatar: Longinus
    2018.08.29, 15:35
    képAz első gól Aspirány a léc alá bombáz és már emeli is a kezét (sötét mezben). Kép: ftcbk/ Képes Sport
     
  5. avatar: ingersheim
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2010.03.11, 12:31 (szerk.: 2018.02.01, 21:38)
    DETAILED DESCRIPTION
    long-sleeved, crew-neck collar & central embroidered Hungary cloth badge

    CATALOGUE NOTE
    This jersey was gained as a swap by Dominique Colonna from Grosics, his goalkeeping counterpart, after the France v Hungary international played in Budapest on 6th October 1957. Hungary won the game 2-0. For further Gyula Grosics memorabilia see lots 13 to 16.


    kép

    forrás:
    http://www.liveauctioneers.com/sothebys/item/157446
     
  9. avatar: fgymat
    2009.05.20, 20:15
    Harminc éve jártak nálunk utoljára a franciák és minden magyar szívesen emlékezett arra a mérkőzésre. Akkor 13-1-re vertük meg Őket (125. mérkőzés). Most ilyen arányú győzelemben senki sem reménykedett, de a légkör bizakodó volt. A csapatban négy év után másodszor kapott helyet Aspirány.
    A Vasas válogatott játékosai hiányoztak, mert Európa-kupa mérkőzésen vettek részt.
    A francia csapatnak nagyon neves csatársora volt. Érdekes, hogy ebben a csatársorban játszott Újlaki is, aki 1947-ig a Ganz játékosa volt.

    Az első félidőben kimondottan unalmas, lassú, eseménytelen játék folyt. Nem lenne érdemes szót vesztegetni rá, de szinte a játékvezetői sípszóval együtt Aspirány belőtte vezető gólunkat.
    A második félidőben mi támadtunk és a franciák védekeztek. A játékrész közepén ismét jött Aspirány és már két góllal vezettünk. Ekkor kezdtek kicsit mozgolódni a vendégek és vezettek egy-két veszélyes támadást. Eredménye azonban egyiknek sem volt.

    A sokra tartott francia csapatot teljesen megérdemelten verték meg a mieink. Bár a mezőnyben elég szép játékot lehetett látni a lendület, az átütőerő mindkét csapatból hiányzott.
    Mindkét gólunkat az Újpest játékosa Aspirány szerezte. Érdekes, hogy ennek ellenére ez volt utolsó válogatott szereplése a kitűnő csatárnak.


    forrás:
    mafoci