magyarfutball.hu

ÉDOSz SE - Dózsa SE 8 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2018.04.08, 20:28 (szerk.: 2018.04.08, 20:28)
    Vasárnap is csaknem 40.000 néző kereste fel az üllőiúti sporttelepet, hogy megtekintse a nagy küzdelmet ígérő ÉDOSZ—Dózsa találkozót. Az első percekben valóban úgy látszott, hogy a két csapat heves harcot folytat majd a győzelemért. Az első gólt ugyanis, váratlanul gyorsan, a Dózsa szerezte meg, de később összeroppant s végül súlyos gólarányú, 8:1-es vereséget szenvedett.

    Igaz ugyan, hogy a Dózsa a mérkőzés túlnyomó részét Kirádi sérülése miatt tíz emberrel volt kénytelen lejátszani, de ez mégsem lehet mentség arra a lélektelen és gyenge teljesítményre, amelyet a csapat Kirádi távollétében nyújtott. Nem lehet magyarázatot találni továbbá arra a súlyosan sportszerűtlen cselekedetre sem, amelyet a második félidőben a Dózsa válogatott játékosa, Nagymarosi elkövetett Cziborral szemben.

    A közönség — tekintet nélkül arra, hogy a Dózsának, vagy az ÉDOSZnak szurkolt — egyöntetűen elítélte a magáról megfeledkezett labdarúgót és bizonyos, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség is megfelelő ítéletet hoz.

    Szabad Nép, 1950. május 23.