magyarfutball.hu

Újpesti TE - Ferencvárosi TC 2 : 2 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.17, 17:10 (szerk.: 2016.05.26, 11:55)
    A Ferencváros megmentett egy pontot az örökrangadón

    Ferencváros – Újpest 2:2 (1:1)

    Gyengén játszott az újpesti csatársor – A Fradi-szív ismét megtette a magáét

    Góllövő: Mike, Zsengellér, Suhai, Mike

    Megyeri-út, 15.000 néző. Vezette: Molnár Imre
    Nagyszámú közönség nézi végig az újjáépítés alatt álló újpesti Stadionban az UTE-FTC kölyökcsapatok mérkőzését. Kitűnően mozognak a kölykök. A lila csapatban, egy-két gyerekben már felfedezhetjük a jövő Szuszáját és Zsengellérjét.

    Az Újpest öltözőjében nyugodtan öltözködnek a játékosok, Jó jel ez a nyugalom.
    - Előre megérzem a vihart, - mondja „a leveli béka”, Jávor.
    A Fradi öltözőjében a sok tartalék ellenére is erősen bizakodó a hangulat. Sárosi dr. szerint az „újpesti oroszlánbarlang” legendája ma szerte fog foszlani. A játékosok általában tisztes eredményt várnak.

    - Hol van Sárosi Béla? – kérdezzük.
    - Olaszországba ment teherautón – válaszolják egyszerre többen.
    A lelátón is erről beszélnek.

    Kenyeres Árpád, az MLSz főtitkára ezeket mondja:
    - Hiába szökött meg Sárosi Béla, Olaszországban úgysem fog tudni játszani, mert az olasz szövetségtől megérkezett a levél, amelyben kötelezőnek tekintik magukra nézve is a FIFA szabályait és csak azokat a játékosokat engedik játszani, akik az MLSz kiadatását is fel tudják mutatni. Különben ezt az egész kérdést 21-én Ries István dr. igazságügy miniszterrel együtt a luxemburgi FIFA-kongresszuson megtárgyaljuk.

    A díszpáholyba megjelenik Újpest szovjet városparancsnokának társaságában Zamercev altábornagy, Budapest szovjet városparancsnoka.

    A két csapat így áll fel:
    Újpest: Tóth – Balogh II., Laborcz – Kirádi, Szücs, Nagymarosi – Suhsi, Szusza, Zsengellér, Nagy, Várnai.
    Ferencváros: Henni – Rudas, Onódi – Hernádi, Kéri, Lakat – Kapitány, Gyulai, Mike, Sárosi dr., Nagy IV.

    Zsengellér indítja el a labdát nappal szemben. Váltakozó játék folyik az első percekben. Feltűnik, hogy Sárosi dr. a védelembe húzódik. Lassan fölénybe kerül a hazai csapat. Nagymarosi küldi az első lövést magasan kapu fölé. A 8. percben Kirádi labdájával Suhai elrobog, de hosszan szökteti magát és így Hennié a labda.

    A 10. percben a játékvezető négyméteres lesből engedi el Miklós, Szücs és Balogh II. zavarja, de a csatár 7 méterről a jobb alsó sarokba lövi a labdát. 1:0-ra vezet a Ferencváros.

    Kétszer egymásután lesen akad az újpesti csatárok támadása. A 16. percben Suhait buktatja Onódi, a szabadrúgás után Kirádi fölé lő, majd egy perc múlva ugyanő ismét kapu fölé küldi a labdát.

    Nagyon beszorul a Fradi. Az újpesti csatárok nagyon sokat szaladnak lesre, sokat késlekednek a labdatovábbításban. A 21. percben az újpesti Nagy egészen a jobbszélre sodródik, onnan Zsengellérnek ad, a középcsatárt ketten is zavarják, de ő egy cselt csinál és 6 méterről a vetőtő Henni hasa alatt a hálóba lövi a labdát 1:1.

    Most Várnai szögletét szépen húzza le a ferencvárosi kapus. Nyomasztó a hazaiak fölénye.
    A 30. percben Kirádi ívelt lövését húzza le szépen Henni. Gyulait tévesen fújja le lesen a játékvezető. Suhai lesántul, de azért tovább játszik. Lanyhul az iram. Az Újpest lefékezett.

    A 36. percben Sárosi dr. távoli gyenge lövése kapu mellé csúszik. A 39. percben Suhait Onódi buktatja a 16-oson, de a szabadrúgást mentik. A 41. percben Szusza lövése a kifutó Hennain felpattan. Zsengellér elé, aki azonban mellé fejeli. Újpesti fölénnyel zárul a félidő.

    Szünetben

    Az öltözőben az újpestieknél taktikai utasításokat adnak a csatároknak_
    - Húzzátok szét a mezőnyt, húsz méterről is lőjetek a kapura – mondta Dicker Mihály.
    A játékosok a lesgól megadása miatt méltatlankodnak.

    A zöld-fehéreknél azt mondják:
    - Ezt a mérkőzést még meg lehet nyerni.
    Azt vitatják, hogy az újpesti gólt megelőzőleg fordítva, ítélt szabadrúgást a játékvezető.

    A II. félidő

    Az első percben Szusza ívelt lövését húzza le a Fradi-kapus. Suhai az oldalhálóba bombáz. Az újpesti Nagy lövése után megsérül és balszélre áll. Újpest támadások után a 9. percben vezetéshez jut a lila-fehér csapat. Várnai labdájára Suhai középre fut, ketten is zavarják, de 10 méterről mégis a balsarokba lövi a labdát. 2:1-re vezet az Újpest.

    A 11. percben Szusza 20 méteres bombáját remek vetődéssel menti a balsarokból Henni. Remeklövés, remek védés. Az Újpestben Várnai lesz a középcsatár és Zsengellér a balösszekötő. A 13. percben Várnai lesgólt lő. Kissé keményebb lesz a játék. A 21. percben szögletrúgás után Hernádi labdája Mikéhez kerül, aki 10 méterről kapásból félmagasan a balsarokba lő. 2:2.

    A 25. percben Suhai a 16-os sarkáról mellé surrant. Most jobb az iram, Zsengellér 16 méteres lapos lövését ragyogóan védi Henni. A 29. percben Nagy IV. beívelt labdáját remekül fogja Tóth. Kiegyenlítettebb lesz a játék. A 30. percben jó helyzete akad Suhainak, aki labdát kézzel teszi maga elé és a hálóba lövi, de a gól természetesen érvénytelen.

    Szorongat az Újpest, azután feljön a Ferencváros. A 26. percben Rudas 16 méteres szabadrúgása fejbe találja Balogh II.-t, a hátvéd sokáig szédeleg. Balogh II. labdáját Szusza az oldalhálóba lövi. A másik oldalon Szücs az utolsó pillanatban ment Gyulai elől. Mike ugratja ki Gyulait, de az összekötő lassú. A 44. percben Mike harcol még ki szögletet és az Újpest térfelén ér véget a játék.
    Szögletarány: 6:4 (6:0) az Újpest javára.

    Nyilatkozatok:
    Dicker Mihály (Újpest): Csatársor nélkül nem lehet futballozni. A mérkőzésre jellemző, hogy Tóthnak a két góllabda kirúgásán kívül még dolga nem volt.

    Jávor Pál (Újpest): A Ferencvárosnak két helyzete volt és azt be is rúgta.

    Nagy László dr. (Ferencváros): Elismerem, hogy az Újpest jobb csapat, de lelkes játékunkkal megérdemelik az egyik pontot.

    Molnár Béla (Ferencváros): Két jó szélsővel legalább kétgólos győzelmet arattunk volna.