magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Újpest FC 2 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
     
  2. avatar: heimo
    2015.05.22, 19:00 (szerk.: 2016.05.26, 12:41)
    Erős küzdelmet vívott egymással a két csapat, s különösen a szünet előtt volt a játék magas nívójú. Az első félidőben a szél a Ferencvárost, szünet után pedig az Ujpestet támogatta, s ennek megfelelően alakult a játék képe is. Az Ujpest csatársora szépen adogatott, a Ferencváros csatársora és fedezet sora ötletesen játszott, jóllehet az ujpestieknél Nagymarosi pompás formában volt. A Ferencváros megérdemelten győzött.
    Az első negyedórában az Ujpest volt fölényben. A 10. percben Pozsonyi lövését védte Csikós. A 11. percben sarokrúgás alkalmával Sárosi dr. közeli fejesét Biró a gólvonalról vágta ki. A 14. percben Szusza hibázott. A 16. percben az Ujpest kapuja előtti sarokrúgásnál Lukács beadását Hernádi belőtte, de közben a játékvezető újabb sarokrúgást jelzett. Egy perccel később Sárosi dr. fejese sarokrúgás után a lábak között akadt el. A 19. percben Balogh II. Hernádit elgáncsolta, Sárosi III. szabadrúgása Sárosi dr. elé pattant, akinek lövése nyomán újabb sarokrúgásra került sor. A 22. percben Nagy II. lövését védte Verseczi. A Ferencváros fölényét eredménytelen sarokrúgások jelezték. A 33. percben Pozsonyi egyedül lefutott, de kapu mellé rúgta a labdát. Két perccel később Hernádi szöktette Ónodit, aki megszerezte a vezetést. 1:0. A 38. percben Lukács elhúzott Biró mellett, lövése azonban kapu fölé jutott. A 43. percben Lukács erős lövését védte Verseczi. A 44. percben Tátrai elgáncsolta Pozsonyit, Balogh I. szabadrúgása Szusza elé került, aki azonban eltévesztette a célt. A 45. percben Ónodi szöktette Lukácsot, a lövését a kapus kiütötte, s a résen álló Sárosi dr. a labdát a hálóba vágta. 2:0.
    Szünet után a 2. percben Verseczi előbb Hernádi lövését védte sarokrúgás árán, majd Ónodi alig lőtt a kapu fölé. Az 5. percben Kirádi az üres kapu fölé lőtte a kifutó Csikós kiöklözött labdáját. Ezután hosszú mezőnyjáték következett az Ujpest némi fölényével, az iram azonban csökkent. A 18. percben Szusza messziről a kapu mellé lőtt. A 19. percben Lukács beadását Nagy III. fejelte kapura, a kapus alig tudta menteni. A 22. percben Ónodi lesgólját a játékvezető nem ítélte meg. A 23. percben Szusza lövését Csikós kifutva védte. Két perccel később Pozsonyi kapufát lőtt. A 27. percben Ónodi lövése a kapusról Nagymarosi ölébe pattant, a közönség 11-est várt, a játékvezető azonban nem ítélt 11-est. A közönség ettől kezdve tüntetett a játékvezető ellen. A 35. percben Pozsonyi sarokrúgást erőszakolt ki, Zsengellér lövését Csikós szépen védte. A 38. percben Rudas összeütközött Szuszával, a játékvezető 11-est ítélt, amelyből Nagymarosi szépített az eredményen. 2:1. A közönség ezt az ítéletet is tüntetéssel fogadta. A játék ettől kezdve csapkodóvá vált. A 44. percben Rudas megsérült és kiállt.