magyarfutball.hu

Budapesti Elektromos TE - Ferencvárosi FC 3 : 2* 14:00 * 82. percben félbeszakadt

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2023.08.02, 19:26
    A 23. percben valaki követ dob be a pályára, megáll a játék, rendőrök vonulnak az állóhelyre és a kődobás helyéről a nézőket mind átterelik az Újpest felé eső kanyarba, ott az állóhelyesek lényegesen távolabb vannak a játéktértől. A felezővonal táján azonban ottmaradhatnak az állóhelyesek. Négy perces szünet után indul meg újra a játék „Hajrá Fradi”-zás közben.
    A 29. percben Ortutay szögletet csavar kapu mögé. A 32. percben Csikós Dobos elöl csak szerencsével tudja elütni a labdát. A 35. percben a Ferencváros 16-osán belül Rudas és Dobos küzd a labdáért. Rudas kézzel fogja meg Dobost, ak így melléküldi a labdát. A játékvezető azonban 11-est ítél a Ferencváros ellen. Pázmándy áll neki a 11-esnek, rúgása majdnem rosszul sikerül, de aztán Csikós kezét érintve, a baloldalon mégis a hálóba jut. 2:2.
    Egy perccel később Törös ugrik ki. Csikós kifut eléje, lábbal szalad a csatárra, azt megrúgja, Törös a földön marad, odafutnak. Sárosi III a fejéhez kap és a 11-es pontra mutat, jelezve azt, hogy a játékvezető 11-est ítélt. A közönség tüntet, újra Pázmándy áll neki a labdának, olyan nagy a zaj, hogy az emberek a saját hangjukat sem hallják, de a játékvezető rugatja a 11-est. Pázmándy ezúttal a kapu jobboldalán, egészen a léc, mellett küldi hálóba a büntetőt.
    3-2-re vezet az Elektromos
    Töröst még a rúgás előtt kivitték és az alapvonal mellett ápolják. Felállnak a kezdéshez. Az állóhelyesek torkuk szakadtából kiabálnak, de az ülőhelyesek is nagyon zajonganak. Az állóhelyesek az öklüket rázzák, ritka nagy tüntetés keletkezik a játékvezető ellen, aki fut és lefelé indul. Az ülőhelyen sokan felugrálnak, futnak a játékoskijáró felé, de arra szaladnak a rendőrtisztek és a rendőrök is. A második félidő 17.percében fújta le a játékvezető a játékot. Négy perccel később rendőrök jelennek meg és közlik a nézőkkel, hogy vége amérkőzésnek.
    A közönség nem akar elvonulni, úgy terelik őket a rendőrök, lépésről lépésre. Előbb az ülőhelyeseket, aztán az állóhelyesek egy részét. Olyan lassan mozognak, hogy lovasrendőröknek kell bejönniök a salakpályára. A főkapun belül is lovasrendőr tanyázik. Az öltözőben termesztésen nagy a zűrzavar. Itt tudjuk meg, hogy a játékvezetőt egy fiatalember megütötte (rögtön le is tartóztatták). (A közönség a pályát környező utcákon vár és tanyázik, vár a játékvezetőre, azért valaki azt javasolja, hogy leghelyesebb volna a játékvezetőt csónakon átvinni a Margitszigetre. "
    Az izgatott légkörben a következő nyilatkozatokat kapjuk: Szilvássy Dezső, az Elektromos labdarúgó szakosztályának elnöke: Mindkét 11-es tiszta volt. A játékvezető inkább ellenünk ítélkezett.
    Lenhardt Gusztáv intéző: Mindkét csapat gyengén játszott. Nem csodálom, hogy ilyen közönség előtt a játékvezető egy kicsit elvesztette az ítélőképességét.
    Vitéz Kemenesy Sándor, a Ferencváros főtitkára: A csapat nem tehet arról, hogy a közönség ilyen eléggé el nem ítélhető módon kísérte a játékot.
    Tóth István, a Ferencváros sportigazgatója: Az egyik csapat csúnyán, a másik még csúnyábban játszott.
    Szőke II játékvezető: Nyolc perc hiányzott a teljes befejezéshez. Az Elektromos második 11-ese után olyan botrányosan viselkedett a közönség, hogy kénytelen voltam az ügyeletes rendőrtisztet megkérni, hogy ürttesse ki a pályát, ő ezt nem tudta végrehajtani, ezért lefújtam a játékot. Előzőleg bevártam a szabályokban előírt várakozási időt.

    Nemzeti Sport
    1942.11.09
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.02.14, 14:24
    A meccs a hazaiak 3-2-es vezetésénél félbeszakadt.