magyarfutball.hu

Ferencváros FC - Újpest FC 3 : 3 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2015.01.29, 21:22
    1942. május 10. Ferencváros- Újpest FC 3:3 (3:3)
    Üllői út, 20.000 néző V:Palásti
    Újpest: Sziklai-Balogh II.,Bíró-Nagymarosi,Mészáros,Kármán-Ádám,Várszegi,Szusza,
    Zsengellér,Kalocsay dr.
    Gólszerző: 0:1 Ádám (6p.), 0:2 Szusza (18p.), 3:3 Zsengellér (37p.).

    Az Ujpest két gyors gólt szerzett, a Ferencváros négy perc alatt három gólt rúgott, Zsengellér egyenlített, a második félidőben az Ujpest csatársora tehetetlennek bizonyult. A Ferencváros inkább megérdemelte volna a győzelmet.
    A 3. és 4. percben a Ferencváros két szögletet ért el. Az 5. percben Kalocsay dr. átemelte a labdát Rudason, beadott és beadását Ádám közelről a hálóba rúgta. 0:1. A 7. percben Finta labdájával Sárosi dr. kiugrott, pompás lövése azonban az oldalhálót találta. A 8. percben Sárosi dr. szép lövését mentette vetődéssel Sziklai. A 10. percben Ferencváros szögletrúgást ért el, s Kiss beadását Sziklai szépen lehúzta. A ferencvárosi ostromra az ujpesti csapat néhány Zsengellér lefutással válaszolt, de a Ferencváros jobb játékával állandó fölényben volt. A 15. percben Zsengellér a ferencvárosi kapu előtt két ízben is hibázott, utána Sárosi dr.-t találta két ízben lesen a játékvezető. A 17. percben Szusza pompás egyéni játékkal kétszer is kicselezte Polgárt és messziről küldött pompás lövése a hálóba jutott. 0:2. A 20. percben Nagy II. megsérült és négy percig a pályán kívül ápolták. A 24. percben Sárosi dr. három szabadrúgása süvített el a kapu felett. A Ferencváros fölényét végre a 27. percben siker koronázta, amennyiben Gyetvai szögletrúgását Sárosi dr. védhetetlenül befejelte a háló felső sarkába. 1:2. A 29. percben Gyetvai szögletét Füstös fejelte be gólra. 2:2. A 31. percben egy előrevágott labdát Sárosi dr. átemelt a kifutó Sziklain és ezzel megszerezte a vezetést. 3:2. A 33. percben szöglet után megint nagy kavarodás támadt az ujpesti kapu előtt, az Ujpest teljesen megzavarodott és csak nehezen tudott felszabadulni. A 36. percben Zsengellér kitört, kicselezte Polgárt, de lövését Csikós ujjheggyel kapu fölé tolta. A 39. percben Kalocsay dr. labdája Polgár kezét érte. A szabadrúgást a 16-os vonalról Kármán kapu elé emelte és Zsengellér azt közvetlen-közelről bevágta. 3:3. A 44. percben jó ferencvárosi összjáték után, Sárosi dr. lapos labdája a kapufa tövét találta el.
    A második félidő változatos, élénk játékkal indult. Állandóan a Ferencváros támadott és támadásai során jó összjátékkal közelítette meg többször is az ujpesti kaput, de a jól tömörülő védelem miatt nem jutottak lövéshez. Az Ujpest kemény, sőt néha durva játékkal próbálta meg ellensúlyozni ellenfele fölényét, így a Ferencváros több szabadrúgáshoz jutott, de Sárosi dr. mindegyiket elrontotta. A 27. percben Csikós csak merész vetődéssel tudott menteni Szusza elől. A 25. perctől kezdve a játékidő végéig a Ferencváros beszorította az ujpesti csapatot, de újabb gólt nem tudott elérni. Finta sokat rontott, a kapufa többször mentett, az ujpesti védelem pedig keményen állta a harcot.


    forrás:
    MTI,huszadikszazad.hu,Nemzeti Sport,Képes Sportlap
    heimo gyűjtése