magyarfutball.hu

Újpest FC - Szolnoki MÁV SE 1 : 2 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.17, 16:52
    Szolnoki MÁV – Újpest 2:1 (1:0)

    Megyeri-út – 6000 néző – Játékvezető: Kékesi.
    A fiatal vidéki „csikó-csapat”, amely már nem egyszer vitt nagy bravúrokat végbe, vasárnapi győzelmét is teljesen megérdemelte pompás játékával. Az Újpest már ott hibázta el a dolgot, hogy csatársorába a fiatal Győrvárit állította be, aki az ilyen nagy „derbi”-jellegű mérkőzésekre még nem érett meg.

    Emellett az újpesti csatársor legfőbb erősségét. Zsengellért a szolnoki Szücs olyan tökéletesen semlegesítette, hogy ilyen nagy hátrányt már nem bírt el az újpesti együttes.

    Nagyszerű iramban kezdődött a játék, különösen a Szolnok támadott sokat az első negyedórában. Az Újpest csak a 30. percben jutott az első jó helyzethez, de Zsengellér túl kényelmesen akarta megoldani a nehéz feladatot. Négy perc múlva remekül gördülő szolnoki támadásból Kolláth megszervezte a vezetést. 1:0.

    Az újpestiek a sikertelenség miatt változtattak a csatársor összeállításán. Zsengellér ment a szélre és Ádám lett a középcsatár. Eredményt azonban így sem tudtak elérni. Sűrű hóhullásban indult a második félidő. Ebben a játékrészben már inkább a Szolnok játszott kisebb szerepet, de gólt mégis a Szolnok ért el Laborc révén. 2:0.

    Az újpestiek a sok támadás ellenére is egyetlen góljukat csak tizenegyesből szerezték: a 10. percben a szolnoki védők feleslegesen elgáncsolták Ádámot, aki nem is volt tulajdonképpen gólhelyzetben. A megítélt tizenegyest Nagymarosi értékesítette. 2:1.

    A mérkőzés utolsó tíz percében a hazai csapat hatalmas ostromot indított a kiegyenlítő gólért, ez azonban megtört a sziklaszilárd szolnoki védelmen.

    huszadikszazad.hu
     
  2. avatar: fgymat
    2015.01.29, 21:16
    1942. március 8. Újpest FC- Szolnok 1:2 (0:1)
    Megyeri út, 14.000 néző V:Kékesi
    Újpest: Sziklai-Balogh II.,Bíró-Nagymarosi,Mészáros,Kármán-Ádám,Szusza,Zsengellér,
    Győrvári,Kalocsay dr.
    Gólszerző: 1:2 Nagymarosi (55p.-11-esből).

    A vasutas csapat sokkal egységesebb volt és megérdemelte a győzelmet. Nagy küzdelem árán dőlt el a bajnoki pontok sorsa. Tapogatódzó játékkal indult a mérkőzés, majd a 6. percben a szolnoki Laborcz jó helyzetből rontott. A 11. percben Zsengellér tisztán állt, de késlekedett és Szücs leszerelte. A 16. percben a szolnokiak támadtak: Fazekas szöktette Koromot, aki kapu fölé rúgta a labdát. A 24. percben Szücs szabadrúgását Sziklai sarokrúgás árán védte. A 30. percben Zsengellér lövése kerülte el a szolnoki kaput. A 34. percben szabadrúgás után Korom Nagyot, az pedig Kolláthot ugratta ki, amelynek eredményként megszületett az első gól. 0:1. A gól megzavarta az Ujpestet, amely Zsengellért állította a jobbszélre, Ádámot pedig a csatársor tengelyébe. A 39. percben Zsengellér beadását Ádám tiszta helyzetből Horváth kapusnak rúgta. Ujpesti támadásokkal fejeződött be a félidő.
    A második félidő elején két sarokrúgás volt a Szolnok ellen, majd a 7. percben Nagy labdáját Laborcz szerezte meg, kapura lőtt, a labda a kapufáról pattant be a hálóba. 0:2. Az Ujpest elkeseredetten rohamozott. A 10. percben Ádám kijátszotta a szolnoki védelmet, de Horváth kapus elgáncsolta. A játékvezető 11-est ítélt, amivel Nagymarosi szépített. 1:2. Ezután jó negyedórás ujpesti fölény következett. A 14. percben Zsengellér rontott. A 22. percben három sarokrúgás volt a Szolnok ellen, a 30. percben Laborcz ugrott ki, a 16-oson elgáncsolták, de a játékvezető nem torolta meg a szabálytalanságot. A 33. percben Szántó és az ujpesti Mészáros összeütközött, az előbbi kénytelen volt kiállni és csak az utolsó öt percben tért vissza a pályára. A 42. percben Kalocsay dr. szabadrúgása kerülte el a szolnoki kaput. A 44. percben sarokrúgás volt a Szolnok ellen, de Ádám kapásból kapu mellé vágta a labdát.
    A győztes csapatban Nagy balösszekötő volt a legjobb, utána Szücs érdemelt dicséretet. A vesztes csapatban Nagymarosi és Balogh II. elégített ki.


    forrás:
    MTI,huszadikszazad.hu,Nemzeti Sport,Képes Sportlap
    heimo gyűjtése