magyarfutball.hu

Switzerland - Hungary 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.09.19, 09:12
    Svájc – Magyarország 3:1 (1:0)

    Abegglen szerezte meg a vezetést, Déri kiegyenlített, utána két védelmi hiba miatt kaptuk a gólokat

    Zürich, április 2.
    Nagy érdeklődés előzte meg Magyarország és Svájc válogatott futballcsapatainak mérkőzését. A meccs a idei első Európa-Kupaküzdelem volt, ezenkívül hevítette a svájciakat a revans is. Ugyanis a francia futballbajnoki mérkőzésen Magyarország kiverte a további küzdelemből Svájc lelkes csapatát.

    A zürichi Grasshoppers sporttelepén 18.000 néző – többen nem férnek be – jelent meg és nagy várakozással figyelte a pályára lépő csapatokat és a mérkőzés minden mozdulatát. A revans – sikerült! Már, mint a svájciaknak, akik 3:1 (1:0) arányban legyőzték a világbajnokság második helyezettjét, Magyarország csapatát.

    A nagy meccs a védekező taktika csődjét jelentette! A védekező taktikát ráterrorizálták a magyar csapatra, amely legutóbb nem tudott győzni Párisban, döntetlenül mérkőzött Írországban és végül idei harmadik mérkőzésen bekövetkezett a tragédia és a védekező taktika, no meg nem a legjobb játékosokból összeállított válogatott csapat miatt súlyosnak mondható vereséget szenvedtünk el a svájciaktól.

    A magyar csapat korán ebédelt, majd rövid pihenő után még a szállodában dresszbe öltöztek a fiúk és külön autóbuszon mentek ki a negyedórányira fekvő Grasshoppers pályára. A magyar válogatottban nincs semmi változás és a svájciaknál is csak az előre bejelentett csere következett be: a középcsatár helyén Walaceket szerepeltették.

    Napos, enyhe időbe Scorsoni olasz bíró sípjelére a két csapat a következő összeállításban kezdi a játékot:
    Svájc: Huber – Stelzer, Lehmann – Guinchard, Vernati, Rauch – Bickel, P. Aebi, Walacek, Abegglen III. G. Aebi.
    Magyarország: Szabó – Olajkár I., Bíró – Lázár, Sárosi III., Balogh – Szántó, Zsengellér, Solti, Déri, Gyetvay.

    A svájciak vezetik az első támadásokat, de már a 3. percben vezethetnénk. Az aprótermetű Déri ügyes „keverés” után lövőhelyzetbe kerül és remekül irányított labdája a felső kapulécet érintve, jut ki a mezőnyből, sőt nyomban utána ismét Déri ügyeskedik, amikor Szántó beadását kapura íveli. Ezúttal Huber szépen védi a labdát.

    Lassan a magyar csapat kerül fölénybe. Gyetvai jó rohama után a kapust is kicselezi, de a beadását Solti nem éri el. Nagy gólhelyzet volt! Fölényben vagyunk, de csatáraink erélytelensége miatt minden helyzet kárba vész. Zsengellér, majd Déri túl hátul vannak, majd túljutni próbálnak a svájciak védelmi láncán, de mire lövéshez jutnak, rosszul irányított labdáik Huber kezében kötnek ki.

    Huszonöt perc után a svájciak lendülnek előre. Amint az ellenfeleink támadásai veszélyeztetnek, azonnal kiderül a magyar csapat hibás taktikája. Védelmünk és csatársorunk között nincs, meg az összeköttetés, és ha a svájciak támadnak, akkor hosszú percekre beszorulunk.



    Egy ízben G. Aebi, a svájci balszélső lövését csak a kapufa tartja vissza, sőt Bicket pontos beadása csak P. Aebi ügyetlenségén sikkad el, mert ha a jobbösszekötő nyugodtabb lenne, már vezethetnének a svájciak. Ami késik, nem múlik.

    A 41. percben Vernati, a svájci centerhalf bombája kerülgeti a magyar kaput. (Sárosi III. a magyar centerhalf is nagyszerű lövő, de a taktikai utasítás miatt ő – ellenlábasával szemben – egyetlen egyszer sem jutott a svájci kapu előterébe.)



    Egy perc múlva szabadrúgás a magyar kapu előtt. Abegglen húsz méterről G. Aebinek adja a labdát, aki közvetlen közelről a hálóba küldi a svájciak vezető gólját. 1:0.

    A szünetutáni első perceket is a svájci támadások töltik ki, de már a 4. percben egyenlíthetnénk. Déri pompás szöktetésével Szántó végre el tudott futni, beadását Huber kiöklözi, pontosan Zsengellér elé, de a máskor oly biztos újpesti góllövő csatár csúnyán mellérúgja a labdát.

    A 10. perc azonban mégis meghozza a magyar egyenlítést. Zsengellér és Déri végre elől marad a svájciak térfelében, adogatásaikba nem tudnak beavatkozni a védők, végül is Déri 25 méterről hatalmas erővel mesteri gólt rúg a kapu felső balsarkába. 1:1.

    Hiába egyenlítettünk. Öt perc múlva Olajkár csak az utolsó pillanatban ment majd G. Aebi lövése csak hajszálnyira téveszti el a célt: szerencsével álljuk egyelőre a svájci rohamokat. Walacek megsérül, de azért tovább játszik, majd Gyetvayt rúgják meg, de a magyar fiú is bent marad a pályán. A 29. percben dől el a mérkőzés sorsa.

    Egy hosszan előrevágott labdát P. Aebi fog el, Bíró próbálja szerelni, de a labda átlendül rajta és a befutó Olajkár csak a levegőt találja el. Walacek pedig a kettős védelmi hibát kihasználja, közvetlen közelről a balsarokba rúgja az újabb svájci gólt. 2:1.

    A mieink felbomlott csatasorral, csapkodva védekeznek és hat perc múlva Szabó csak öklözéssel, nagy bravúrral ment egy holtbiztos gólnak látszó lövést, de a 36. percben nem tudja megakadályozni, hogy P. Aebi Bickel átadását a hálóba ne továbbítsa. Már 3:1-re vezetnek a svájciak.

    Lázár még a gól előtt összeütközött Lehmannal, Dérivel cserél helyet, de a sérült fedezet elől nem tudott boldogulni. Néhány perccel a befejezés előtt Sárosi III. végre előremerészkedett (a mérkőzés folyamán egyetlen egy alkalommal) és zúgó lövése bizonyította, hogy a középfedezetnek egyaránt részt kell venni a védekezésben és a támadásban. Különösen akkor, ha ez a középfedezet olyan jó lövő, mint Sárosi III.

    Mezőnyjátékkal ért véget a magyar csapatra nézve szomorúan végződő mérkőzés, amelynek a mi számunkra talán az lenne az egyetlen tanulsága, hogy számoljunk le végre a hibás taktikákkal félrevezető rendszerekkel…

    hmgy
     
  2. avatar: fgymat
    2009.01.02, 21:16
    A rengeteg sérülés miatt teljesen új csapatot kellett szervezni. Cseh II.-t továbbra is mellőzi a kapitány.

    Az első játékrészben szinte csak mi támadtunk és csak támadtunk, mert gólt nem tudtunk lőni és ismét működött a régi labdarúgó mondás. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a hazaiak jutottak vezetéshez. Igaz, a gól lesből esett, de a játékvezető megadta.
    A második félidőben sikerült egy 20 méterről lőtt hihetetlen erejű bomba góllal egyenlítenünk, de azután ismét csak "góltalan" támadások követketek. Gyetvai megsérült és ez csak rontott a helyzeten. A svájciak most megérezték, hogy elfáradtunk. Gyorsabbak, határozottabbak voltak és az utolsó negyedórában megnyerték a találkozót.

    A középcsatár nagyon gyengén szerepelt és még mindig nem sikerült megtalálni az "agytröszt", a Cseh II.-Sárosi dr.-Zsengellér belső háromast helyettesítő játékosokat.


    forrás:
    mafoci