magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Ferencvárosi FC 1 : 5

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.16, 19:05
    Ferencváros—Nemzeti 5:1 (4:0)
    Egy incidens megzavarta a Fradi nyugodt játékát s szünet után már szerdára tartogatták erejüket a zöld-fehérek
    Góllövő: Sárosi, Sárosi, Takács, Takács, Bihámy, Sárosi
    Millenáris, 6000 néző. Bíró: Kohányi.
    Ferencváros: Háda — Laky, Papp — Hoffmann, Móré, Lázár — Táncos, Takács, Sárosi, Toldi, Kemény. Nemzeti: Csikós — Tompa, Szendrő — Belcsik, Odry, Szalay - Palágyi, Flóra, Balogh, Bihámy, Tunyoghy.
    Laky rögtön jó rúgással mutatkozik be. Zeng a Hajrá Fradi és a Fradi támad, is. A 2. percben Lakynak újra szerelni kell, nincs baj. Aztán Bihámy jár elől, a bíró megállítja lesállás miatt. (Mi nem láttuk annak.)
    Kissé nedves a talaj, a Fradi A még nem szokta meg, a Nemzeti kísérletezik, egy kis csapkodás
    rontja a nívót.
    A 7. percben újra a Nemzeti támad, Palágyi pompásan ad be s Kovács kapásból lőhetne dugót, de visszajátszik Palágyinak s ezzel oda a gólhelyzet. Erre a pálya egyik kanyarjából
    meglepetésszerűen hangzik fel a „Hajrá Nemzeti”
    (alkalmi Nemzeti szurkolók, Ujpestről jöttek...),de erre már felcsattan amúgy igazában a Fradi-tábor is.
    A biztatásnak van is foganatja. A 8. percben Sárosi remek labdát ad Táncosnak s az nagy
    helyzetben nagyot is lő. Belejött a Fradi.
    A 11. percben már eredmény is van. Toldi játszik át Sárosinak, a center pár lépést megy a labdával, majd 9—10 méterről pompásan lő. A tribün már ujjong, bement a labda, de hirtelen elhlkulnak, mert
    a labda már valahol a betonpályánál jár. Mi az, nem gól? De az! Csak lyukas volt a háló s a hirtelen elhalkult tömeg csak akkor tapsol amúgy igazán a dugónak, amikor már felállnak a kezdéshez. 1:0.
    A Fradi újra rohamoz... Belcsik lyukat rúg, Kemény elfut, Sárosi átengedi a labdát Takácsnak, aki jó helyzetben nagy hibát vét. Azután Takács faultol (Egy hang: Ni, az oroszlán Pubi),majd Toldit tévesen fújja le a bíró, mire Toldi csodálkozik. A bíró figyelmezteti Toldit. (Ujabb hang: Azt mondja a bíró, hogy ha még egyszer csodálkozik, akkor kiállítja.) Utána Lakynak van dolga. A kis Kovács mellett megtanul futni, majd a 20. percben a zöld-fehérek támadása újabb dugóban érik meg. Szabadrugás után Móré és Lázár szemet gyönyörködtetően játszik össze. Móré Táncosnak vágja ki a labdát. Igazi szöktetés ez.
    Táncos nem sokat megy, már lő is s Csikós csak kitudja ütni a labdát, amelyet aztán Sárosi biztosan tesz be a jobb sarokba. 2:0.
    Táncos érdeme a dugó. Utána Fradi szögletrugás az esemény, majd Hoffmann szépen szerel s a 25. pecben Toldi fejese alig megy mellé
    Nagyon fölényesen játszik most a zöld-fehér csapat. Nyugodtan, szinte megeszi a Nemzetit.
    A hátvédek a félvonalon ofszájd-taktikával játszadoznak. A 27. percben bent van a harmadik. Móré szabadrugása Sárosihoz kerül, tőle a labda a kis Takácshoz jut s
    Taki 20 méterről egy kis fordulással nyomban úgy megvágja a labdát, hogy az a léc mellett megy be s a kapus oda se szagol. 3:0.
    A 30. percben Kemény—Toldi a labda útja. Toldi csaknem a vonalig viszi s onnan beküldi Takácsnak, aki a 16-osról kapásból vágja a labdát a hálóba. Pompás löveg volt. 4:0.
    Most aztán újra kijár az ováció Takácsnak, majd Toldinak és Sárosinak is. A 33. percben azonban már a Nemzeti jár elől. Balogh átmegy Pappon, egyedül van a labdával, még mehetne, de már a 16-osról lő fölé. ..
    A 35. percben
    újabb Fradi-dugó
    az esemény. Táncos küldi be a labdát s Toldi tisztán állva, lő, de a kifutó kapusról kipattan a labda, Kemény azonban újra beküldi s Toldi most már a hálóba vágja, ám a bíró fütyül s lesállást jelez. Pedig a két hátvéd bent volt a kapuban. Szabályos a gól, de nem jogerős.
    A 37. percben újra van miért izgulni,
    Toldi faultolja Tompát, aki elesik, majd felugorva megüti Toldit. Tumultus támad s a pálya széléről beszalad Kovács Foxi, a Ferencváros masszőrje. Szendrő nekimegy s egy ütéssel lesodorja a fejéről a sapkát.
    A bíró kissé elkésve szalad oda, szétválasztgat, de nem állít ki senkit. Pedig Toldit és Tompát is ki kellett volna állítani. Utána az az esemény, hogy Reichard Ottó és Balog Miksa a pálya szélén zavargatja Kovács Foxit. Az incidens láthatóan megzavarta a Ferencvárost. Nem is megy már úgy a játék. A Nemzeti igyekszik, szögletrugást ér el, de nem tudja kihasználni, majd a végén újra a Fradi jár elől.
    Már az első percben Csikós kiejti a labdát, de visszahúzza, majd a 2. percben a Nemzeti támad. Palágyi lesben áll. De lesállás van a túlsó oldalon, a balszárnyon is. A Nemzeti szerencséjére a bíró nem veszi észre ezt s a szabadon hagyott Palágyi nyugodtan fut le, bead, bent Bihámy közelről becéloz. 4:1.
    Utána Takács futtában gyengén lő, majd Táncos beküldött labdáját Csikós lehúzza. Korner is van, a nap is kisüt. A 8. percben Táncos beadását Csikós beejti, de visszahúzza, majd Kohányi Sárosinál faultot lát. A közönség tüntet, a bíró nem rugat addig, míg el nem csendesednek. Hirtelen lefut a Nemzeti, Háda rosszul jön ki, üres a kapu, Kovács bead, de Laky hidegvérrel ment.
    A Nemzeti többet támad egy darabig, a játék azonban kapkodó.
    A 16. percben Sárosi megunja a tétlenséget. Megkaparintja a labdát, hármat is dribliz, majd a 16-osról pompásan vágja meg a bőrt s
    az mintha zsinóron húzták volna, úgy ment be a jobb felső sarokba. 5:1.
    Utána Laky félpályáról lő kapura, majd Palágyi viszi jól a labdát de a végén ügyetlen. Flóra célozgat, Háda csak úszva véd, hogy aztán a 23. percben Toldi nagy lövése alig kerülje el a kaput. Utána az az esemény, hogy Hoffmann összeütközik Bihámyval (a közönség tüntet, mert a bíró nem állítja meg a játékot és Hoffmannt ki is kell vinni, pár perc mulva azonban visszajön.
    A 24. percben kitűnik, hogy Hádának is nagy mázlija van.
    Bihámy lövését, már szinte nem is védi, amikor a labda a balszögletről hirtelen az ölébe esik. A 29. percben megint csak a Nemzeti jár elöl. Flóra tisztán kapja a labdát, azonban túlságosan oldalt kanyarodik vele, Háda kifut rá, a labda elpattan, Papp el akarja rúgni, Balogh azonban ott van, Pappot faultolja s
    hálóba vágja a labdát.
    A bíró természetesen nem ítél gólt.
    Most Bihámy csúnyán belemegy Hoffmannba, aki el is terül. Ugy látszik, hogy a bíró, tetejébe a Fradi ellen akar szabadrúgást rugatni s a tömeg erre nagyon tüntet. Két percig állt a játék a tüntetés miatt s utána Kohányi meglepetésre most a Nemzeti felé mutat. Hoffmannt közben levitték, de hamarosan újra beáll. Nagyra fogja a fejét. Látszik, hogy baj van vele. Hamarosan helyet is cserél Toldival. Még tíz perc van hátra, de közben nem történik semmi különösebb. A játék a 47. percben ér véget.

    Nemzeti Sport, 1933. október 30.