magyarfutball.hu

Attila FC - Ferencvárosi FC 0 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.03.30, 18:47
    Ferencváros—Attila 2:0 (0:0)
    Az Attila góljaitól csak a válogatott formát játszó Háda és Korányi mentette meg a Fradit
    Góllövő: Toldi, Toldi
    Miskolc, 3500 néző. Bíró: Stern.
    Pompás őszi időben hatalmas várakozás előzte meg a nagy mérkőzést Miskolcon. Szépszámú közönség övezi a jó pályát s ritkán kap vendégcsapat olyan nagy tapsot, amilyent a Fradi kapott a kivonuláskor. De jön az Attila is, neki is kijár az ovációból. A miskolciak élén ott fut Szemző új sárga mezben.
    A miskolciak rögtön kapura rugdalnak. Az egyik labdánál Szemző nagyon elnyúlik s kiugrik a válla. Nagy megdöbbenés. Pánikszerűen szaladnak új kapusért. Hidasit úgy szedik le a tribünről s amíg vetkőzik, addig vár a Fradi és a bíró. Végül így állnak fel: Ferencváros: Háda — Korányi I.,Papp — Hoffmann, Móré, Lázár — Táncos, Takács, Sárosi, Toldi, Kemény. Attila: Hidasi — Bán, Sziklai — Virág, Miskolci, Buzássy — Rudas, Szabó I., Seper, Balogh, Magyar,
    Buzássy már a második percben kornert vét, de az eredménytelen. Hidasi egyelőre csupa könnyű labdát kap, nincs nehezebb dolga. A Fradi remek akciót vezet, de Takács II. a végén fölé lő, majd nem sokkal később Takács szabadrúgása a sorfalról pattan vissza.
    A 11. percben újra a Fradi van elől. Toldi nagyot akar lőni, de a labda lecsúszik és Táncoshoz kerül. A szélső beadja Mórénak, aki lő is, de Hidasi véd. Az Attilánál Rudas buzgólkodik, de fölé vágja a labdát. A 18. percben Sárosi fejez be Fradi-támadást, a labda kapufáról pattan vissza . Toldi okosan a másik sarokra fejel, de Hidasi, mintha úszna a le-
    vegőben, hirtelen átvedődik a másik sarokra s kivédi a labdát. Zúg a taps: Hidasi bemutatkozója jól sikerült. A 20. percben már az Attila jár elől. Magyar adja be a labdát, Háda érzi a bajt és kifut, Balog azonban gyorsabb és Háda felett átfejeli a bőrt, ám a villámgyors Korányi már bent is van és a gólvonal elől húzza vissza a labdát. Nem sokkal később Kemény fut el, jól ad be, de Sárosi az öt és felesről fölé lő. A 27. percben Sziklai azért kap nagy tapsot, mert szereli Sárosit. Hosszú ideig esemény nélkül folyik a játék. A 38. percben Kemény jó támadásnál vonalon túl viszi a labdát, majd a tulsó oldalon Seper lő fölé.
    Az utolsó öt percben óriási iramot diktál az Attila. Sorra futnak a támadásai. A 42. percben szögletrúgást érnek el, de Papp szerel.
    A 44. percben Magyar küld lövést a kapura, de Háda öklözéssel ment, majd utána Balog fejesét fogja nagy bravúrral. A 45. percben Seper két lépésnyire van a kaputól, úgy kapja a labdát, lő, de a nagy szerencsével védő Háda általános csodálkozás mellett elkapja a labdát.
    Már a 3. percben kornert ér el a miskolci csapat. A 8. percben újra s így szögletrúgásban már 3:2-re vezetnek a miskolciak, Buzássy mellé lő. A 10. percben Sziklai miatt szögletrúgáshoz jut a Fradi is. A berúgásnál
    Toldi és két védőjátékos is rajta van a labdán. Ide-oda fel- és lepattan a labda, végül is Toldi kapja el és be is teszi Hidasi mellett. 1:0.
    A 13. percben újra a zöld-fehérek járnak elől, Lázár lő is, de Hidasi véd. A miskolciak egyáltalán nem adták fel a harcot. Sőt támadnak is s Háda csak úgy tud védeni, hogy Seper lábára veti magát. A 18. percben Magyar lefutással veszélyeztet, de Seper lekési a beadást. A 22. percben megint csak a magát nagyszerűen tartó Attila jár elől. Szögletrúgás van soron s ennek nyomán Seper fejese a kifutó Háda mellett üres kapura száll, de Papp az utolsó pillanatban visszahúzza a labdát.
    Az Attila támad, a közönség tombol. A Ferencváros egészen beszorult. Blum edző is látja ezt s Sárosit hátrahozza régi helyére.
    Móré lesz a center.
    Közben ostromol az Attila. Seper és Magyar is mellé lő, sőt Miskolci messziről jött lövése is célt téveszt. Végre a 32. percben felszabadul a Fradi. Táncos nyargal, de a labda végül Hidasié. A 40. percben Seper szökteti Magyart s ennek éles, zúgó bombáját Háda csak robinzonáddal tudja védeni.
    Most Hidasinak van két parádés védése, majd a 45. percben még egyszer rohamoz a Fradi. Táncos elmegy Virág mellett,
    beküldi a labdát s Toldi nyolc méterről be is vágja. 2:0.

    Nemzeti Sport, 1933. október 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2024.03.28, 19:35
    ATTILA—FERENCVÁROS Miskolc, negyed 1. Bíró: Stern T.

    Sporthirlap, 1933. október 7.