magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Szeged FC 7 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.01.05, 17:45
    Ferencváros—Szeged FC 7:1 (3:0)
    A Ferencváros friss lendülettel törte meg a lelkesen harcoló szegedi együttest
    Góllövő: Kovács, Turay, Turay, Turay, Turay, Turay, Kovács, Havas
    Hungária út, 3000 néző. Bíró: Kohányi.
    A sorsolásnál a Ferencvárosnak kedvez a szerencse s így Szeged áll fel kezdéshez nap ellen. Ferencváros: Háda — Hunyadi, Korányi — Laky, Sárosi, Lázár — Táncos, Toldi, Turay, Kovács, Kohut.
    Szeged FC: Pálinkás — Sirály, Raffai — Polgár, Somogyi, Bertók — Korányi II., Gyurcsó, Lukács, Kiss, Havas.
    Szeged , kezdi a játékot, de az első tíz percben állandóan a nagy lendülettel kezdő Ferencváros támad. Csak Korányi II. lefutása töri meg a támadások sorát, mikor a szélső lefutja bátyját. A Ferencváros kornert rúg s hamarosan próbára teszi Pálinkást is. A 10. perc után Szeged is komoly rohamokat vezet s a Ferencváros védelme nem egyszer nagy harcba keveredik. Havas lövését Háda fogja, a másik kapunál Kovács lövése lesz Pálinkás zsákmánya. Igen élénk, heves és élvezetes a játék. Havasjó labdával elrohan s Háda a tizenhatoson túl futva lábbal szereli a szélsőt. Új roham végén Korányi 11. beadása a kapufa tetejéről pattan a háló mögé, majd meg kornert rúg Szeged. Táncos két szabadrúgásnál is a földbe rúg, mire újra a Szeged szorongat, de Havas jó helyzetből rosszul lő. Bertók hendszel s a szabadrúgás után a 25. perc hozza az első gólt. Laky íveli a labdát, Toldi fejeli s Táncos balra játszik vele. Toldi most átlépi, Kovács, akit meglep a labda, lyukat rúg. Polgár akarja a kapu elöl elrúgni a hívatlan vendéget, de
    Kovács belelép a lövésbe s lábáról védhetetlenül pattan a felső léc alá az első gól. (1:0).
    A Ferencváros most még lendületesebben rohamoz. Táncos kornerére Toldi úgy ugrik rá, hogy a kapufának esik, majd lezuhan Pálinkással együtt, míg a labda háló mellé jutott. Hamar talpra áll azonban a csatár s megy tovább a játék, sőt a 29. percben Laky szerel s hirtelen Sárosi—Turay összjáték következik.
    A center csellel tisztára játsza magát s lapos lövése nyomán a háló jobb alsó sarkában köt ki a labda. (2:0).
    Szép a mérkőzés, jó a játék, mert Szeged korántsem csügged. Havas beadása után Lukács gurulósát fogja Háda, Korányi II. viszont nem jól fejezi be lefutását. Bertók alacsony labdát fejel, Turay az arcába rúg, de nincs baj. Korányi II. két beadása hoz kornert s a másodikból Gyurcsó fölé fejel. A kirúgás után Somogyi és Kiss zavarja egymást, Sárosi elveszi a labdát, majd Turay balra adja. Kohut visszaível középre a 42. percben s
    Turayt senki sem fogja. A center kényelmesen beigazítja a labdát s 18 méterről a bal alsó sarokba küldi. (3:0).
    Pálinkás vetődése most is elkésik. Nem így Hádáé, aki Kiss nagy lövését remekül védi. Turay lő még mellé, majd Szeged lesállásával ér véget a félidő.
    A Ferencváros igen nagy lendülettel kezdi a második félidőt. Nem sokat időznek a csatárok a mezőnyben, hanem kapura törnek. Laky— Táncos—Toldi összjáték nyomul előre, az összekötő okosan emeli a labdát
    Turay elé, aki remek félmagas lövéssel a háló jobb oldalába küldi a gólt. (4:0). 2. p.
    Kezdés után Laky szerel, az összjáték most is jó, de Toldi lövése Pálinkás zsákmánya. Az előretörő Havast taccsra szerelik s bedobás után nagy ívben röpül a labda előre.
    Turay tör rá, csellel elhúz a védők mellett, akik hiába üldözik, mert körülbelül tíz méterről a bal alsó sarokba vágódik a ballábas lövés nyomán az újabb gól. (5:0). 5 p.
    Turay gólsorozata kezd igen tekintélyes lenni. De a Ferencváros most nem engedi szóhoz jutni ellenfelét, hanem tovább támad. Bedobás után kerül a labda a Szeged tizenhatos a tájára, ahol Somogyi oxforddal akarja továbbítani. A dolog rosszul sikerül, mert
    Toldi elé viszi a labdát, aki visszajátszik megint a tisztán álló Turay elé és újra kész a gól. (6:0). 7. p.
    Turay tehát sorjában az ötödik gólját lőtte! Kohut lövését Pálinkás kiüti Toldi elé ő azonban fölé emeli a labdát. Korányi II. lefutása után Hunyadi kornerre fejel. A védelem kifejeli a labdát s a balszárny remek támadást visz, amit Kovács célt tévesztett lövéssel fejez be. A 13. perc hozza az utolsó Fradi-gólt.
    Kovács jó labdát ad Kohutnak, aki hátrafelé dribliz vele, majd középre íveli s a behúzódott Kovács szép fejessel a hálóba küldi. (7:0).
    Kezdés után újra Kovács—Kohut támadás következik, de szélső lövése Pálinkás kezébe viszi a labdát. Szeged felszabadulását egy célt tévesztett lövés, majd Somogyi ívelt labdája jelzi, amely a kapu tetejéről pattan a háló mögé. De Turay lába sem biztos többé. Sorra célt tévesztenek a lövései s kitűnő roham végén Kovács is hibáz. Az iram most már lanyhább, mint eddig, de a Ferencváros fölénye jobban kidomborodik. A 23. percben Táncos a sarokról rúg, majd Toldi kétszer céloz rosszul s kapu mellé lövi a labdát. Szeged lesállása után a 26. percben Turay Kovácsot kitűnő helyzetbe hozza s a csatár nagy lövése Pálinkásról Toldi elé pattan. Toldinak bőven van ideje, meglendíti hosszú lábát, jól lő, de Pálinkás ezt is fogja.
    Az iram lanyhul. A 30. percben Lukács egyedül tör előre, de fölé lő. Kirúgás után Sárosi Kohut elé adja a labdát. A szélső átível a túlsó oldalra s Táncos remek, kapásból küldött bombáját Pálinkás fogja. A 33. percben Havas és Kiss helyet cserél. Lanyhán tologat a Fradi, de könnyen jut így is helyzetbe. Kovács a kapufát találja el, Turay lövése emberről pattan vissza s Toldi újra balra tol, honnan most Kohut lövése pattan vissza a fáról. Szeged alig bír küzdeni. Toldi nagyon akar gólt lőni, nem egy helyzete is akad, de semmi sem sikerül. Sorra kapu mellé mennek a labdái, Táncos meg a kapufát találja el. Havas centerezése Korányi kezén csattan, a rálőtt labdáért nem jár büntető, amit a nézőtér követel. Máris Sárosi nagy lövését védi Pálinkás, majd kornert hárít el a szegedi védelem. Helyzet helyzet után marad ki a szegediek kapuja előtt, de Lukács—Kiss összjátékkal átlendül a Szeged. Háda először remekül, párducként véd, de a második rohamnál Korányi II. centere elszáll előtte balra. Havas kapja a labdát s az üres kapuba vágja, mert Háda a földre zuhant nagy ugrása után. (7:1).
    43. p. Hádát talpra állítják, majd a nagy hajrában — mert Szeged most nekilendül — a nagy Korányi nadrágja szakad le. Ez a mérkőzés utolsó eseménye.

    Nemzeti Sport, 1932. október 24.