magyarfutball.hu

Bocskay FC - Ferencvárosi FC 3 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.02, 21:59 (szerk.: 2023.05.03, 11:55)
    Bocskai—Ferencváros 3:2 (1:2)
    Góllövő: Táncos, Markos, Takács II, Teleki, Vincze
    Debrecen, 6500 néző. Bíró: Csárdás.

    Bocskai, Farkas — Fejér dr., Molnár — Villányi, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Bobák, Szemes
    Ferencváros: Angyal — Takács I., Korányi Lyka, Óbecsei, Berkessy — Táncos, Takács II., Turay, Toldi, Kohut.

    1 perc: már vezet a Fradi, 45 perc után is.
    Turay indítja el a labdát, de Kohutot rögtön szerelik. A debreceni passz előremegy, csak egy baj van: rövid. Sághy továbbítja a labdát, de ott van a hosszúlábú Berkessy, aki még nagyobbat fejel és a labda keresztben száll a kapu felé. Keviczky igyekszik visszafejelni, de az ő fejese is rövid. Óbecsei újra a kapu felé küldi, Farkas lesi a labdát, beleöklöz, de nagyon rosszul. A labda éppen a befelé szaladó Táncoshoz kerül, aki Farkas feje felett hálóba küldi. 0:1. Az első percben.
    A 6. percben Toldi alig mellé lő, majd a Bocskai fekszik mindjobban bele, aminek egy-kettőre meg is van az eredménye. A 8. percben a labda balról hirtelen jobbra fut, már a 16-osnál szalad a debreceni támadás, Markos belül is van a vonalon, amikor hozzá kerül a labda. Berkessy és Korányi előtte van, zavarhatnák a szélsőt, de nagyon kényelmesen mozognak.
    Markos kettőt lép és az ötös sarkánál valamivel kijjebbről süvítő lövést küld a hálóba. Gól! 1:1.

    A 14. percben Óbecsei—Takács II.—Toldi lábán szalad végig a labda, hogy végül is Molnáréról kornerre pattanjon. A sarokrúgás után Vincze gáncsol, de a szabadrúgás mellé megy. Vincze hendszét vét, majd Sághy fejel szépen és Korányi szerel a 16-oson. Korányi szereléséből, a 17. percben Turayhoz kerül a labda s a center fejjel Takács II. elé csúsztatja. A kis Taki egy pár lépést megy, majd Molnár előtt az üresen lévő Toldihoz küldi át a labdát. Toldi lő, a labda Farkas melléről leperdül, a kis Taki rohan, már ott is van és közelről bevágja a vezető gólt. 2:1.

    Némi Ferencváros-fölény alakul ki, a zöld-fehérekben azonban kevés az erő. Kohut is és Táncos is rosszul centerez. Turay és Toldi tologat, majd az utóbbi messziről mellé lő. A 27. percben Markos fut el, passza pompás és Szemes kapásból szépen lő. Sághy nagyszerű. Mindent jól csinál. Főleg őmiatta akad el újra meg újra a zöld-fehér csatársor. Végre kialakul egy formás Ferencváros-támadás. Lyka—Táncos— Takács II. most az adogatás, de végül is rosszul száll befelé a labda és Kohut csak fölé tudja vágni. Aztán Teleki csillogtatja iskolázottságát.

    Körüldribliz egy sereg ferencvárosi játékost, végül Turay már dühös és faultolja. A szabadrúgás után, a 35. percben Markos ofszájdja miatt újra megtörik a debreceni előretörés. A Bocskai frontba kerül, Sághy messziről lő, de most Bobák áll ofszájdon. Az utolsó percekben a Fradi támad, de komoly esemény nincs.
    Négy gólt lő a Bocskai szünet után, de csak kettő érvényes, míg a Ferencváros még a 11-est sem tudja értékesíteni
    Markos mögé centerez, ezzel indul a második félidő. Kohut utána csinálja, de másodszor már jól sikerül Kohut beadása. Ámde senki sincs a helyén. Bobáknak lenne most alkalma megmutatnia, hogy mit tud, de egy húzása sem sikerül. Annál fényesebben Fejér dr., aki csírájában fojtja meg a Ferencváros támadásait.
    A Bocskai tovább támad. Markost Berkessy nem tudja fogni. A szélső bead Telekinek, aki megállás nélkül fordul és a kapásból lőtt labda a kapufa alsó szöge mellett csúszik be. 2:2.

    A Bocskai belelendül és erősen szorongatja a Fradit. Markostól Szemeshez kerül a labda. Az a 16-os sarkáról lapos éles lövést ereszt meg, a túlsó sarokra. A labda süvítve zúg, közben azonban Markos teljes rössel fut befelé és még mielőtt a labda hálót ért volna, a bíró Markos miatt lesállást jelez. A labda azért gólba ment. Még el sem ült a zaj, amikor a Bocskai már újra rohamoz. Vincze 20 méterről ballábbal ereszt meg bombát és a labda a túlsó kapufáról hull a hálóba a 15. percben. 3:2.
    Lyka és Óbecsei erre helyet csetéi és a Fradi kornert ér el. Táncos beadásából Takács II. lő és a labda Farkasról lepattan. Újra Táncosé a labda, Turaynak adja, annak lövése a kapufáról Kohut elé pattan, de most Villányi közbelép. Majd szél kerekedik és a Ferencváros ellen fúj. A Bocskai mesésen támad. Frissebb, ötletesebb, a támadások nyomán a Fradi-védelem inog, inog ... Korányi kornerre fejel. Angyal újra kornerre üti a labdát, végül elhárítják a veszélyt. A 24. percben már Kohut rúg kornert, mégpedig nagyon jól. Toldi fejese már gólba tart, Farkas tehetetlen, amikor a vonalon álló Molnár kézzel üti ki a labdát. Nyilvánvaló 11-es.
    Takács II. rögtön elkapja a labdát. Viszi, leteszi, Táncos áll neki. Farkas helyezkedik. Egészen a jobb sarokra. Közben mind jobban tart befelé és Táncos a most már kissé üresen álló jobb sarokba akarja rúgni a labdát, amely így két lépésnyire a kapu mellett süvít el.
    A 29. percben Markos kornerje mögé megy, ám utána újra jó helyzetbe kerül, a 16-oson kívül stoppolja a labdát, a bíró lesállást fütyül, de Markos közben hálóba rúgja a labdát. Ez már az ötödik...

    A Ferencváros nem bírja az iramot. A Bocskai igen. Ötletes, friss, lelkes. Az utolsó percben akad még feljegyezni való. Takács I. labdája Táncos elé kerül, az magasan centerez, Fejér dr. rosszul fejel, kapufára pattan a labda, csaknem öngól, Toldi lő újra, de most már Faxkas véd
    .
    Nemzeti Sport, 1930. szeptember 8.