magyarfutball.hu

Bocskay FC - Ferencvárosi FC 2 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.16, 21:12
    Ferencváros - Bocskay 3:2 (0:1)
    85 percig vezetett a Bocskay, három pert rúgott két gőlt a végén fellángoló Ferencváros
    Góllövő: Szemes, Szemes, Zilahi, Táncos, Takács II.
    Ülöi út, 17.000 néző. Bíró: Magyar.
    Ferencváros: Angyal — Takács I., Papp — Lyka, Bukovai, Óbecsei — Táncos, Takács II., Zilahi, Toldi, Kohut
    Bocskay,: Farkas — Fejér dr., Molnár — Villányi, Sághy, Reviczky — Markos, Vincze, Teleki, Szemes, Marosi.
    A Bocskay kezd. A kezdet nem sokat ígérő. A 6. percben indul egy kis mozgás, Markos kitör. A következő perc viszont már gólt hoz, - Bocskay-gólt. Takács I. szerel, de elveszik tőle a labdát, a I1-es pont táján kavarodás támad, hárman is fekszenek a földön s Teleki pont ebbe a csomóba lő, a labda magasan felpattan s mielőtt földre esne, Szemes a jobbösszekötő helyéről védhetetlenül lövi a jobbsarokba. (0:1).
    A váratlan fordulatra a Ferencváros heves ellentámadással felel, egymásután három kornert ér el, de egyebet nem. A Ferencvárosnak nincs akciója, a Bocskaynak inkább. A 19. percben Szemes az előrehúzódott bekkek között kiugratja Telekit. A center egyedül fut a kapu felé, Papp csak kiadós sprint után ér annyira a nyomába, hogy - lökheti. Az első fault után néma a bírói síp, közben Teleki és Papp már túljut a 16-oson, ott szereli Papp a csatárt, újabb fault után, ekkor szólal meg a síp. 11-esre gondol mindenki, de a bíró a 16-osról ad szabadrúgást, amelyet Reviczky félrelő. Markos tűnik fel jó rohamaival, azután megint két eredménytelen Fradi-korner jön. A 29. percben Kohut remekül csavart kornerét Szemes csak kevéssel fejeli saját kapuja fölé, az újabb Kohut-korner Sághy fejéről gólba megy, de a bíró úgy látta, hogy Toldi kézzel ütötte be. Bukovai tehát hiába reklamál. A Fradi-védelem egymásután engedi el a debreceni csatárokat, csak kínosan szerelgetik őket. Teleki és Papp a 6-oson küzd, együtt esnek el, a Bocskay reklamál. A 36. percben szép akció végén Kohut egyedül lemegy a kapuig és a fölé bombáz!
    Markos 20 méteres lövése a lécet súrolja. A 44. percben Kohut beadásával Toldi pompásan kiszökik, tisztán áll, de a kifutó Farkasba lövi a labdát, Fradi-gól nélkül zárul a félidő.
    (Szünetben mindkét fél panaszkodik a bíróra. A Bocskay az elmaradt 11-es miatt elégedetlenkedik, a Ferencváros pedig a meg nem adott gól miatt. Teleki hangoztatja, hogy a fault már a 16-oson belül volt, a ferencvárosiak pedig azt imádják, hogy a labda Sághyról ment a Bocskay-kapuba és szabályos öngól volt).
    Szünet után Zilahy—Takács—Kohut az első akció útja, Kohut a kifutó kapus mellett középre ad, Takács nem éri el. Táncos ballal lő, de megint a 6-osra perdül a labda . Farkas végre meg tudja kaparintani. Nincs szerencséje a Fradinak a következő 3. percben sem. A Bocskay-jobbszárny támad, Takács I. most is tétovázik a már megszerzett labdával, Markos elveszi tőle, a kapura tör, a ráfutó Angyal orra előtt, balra adja a labdát a lesben álló Szemesnek, aki nyugodtan begurít az üres kapuba. (0:2).
    A Fradi kicsit reklamál, azután belefekszik a meccsbe, amely kezd igen csehül állni. A 6. percben Lyka szökteti Táncost, a lapos beadást
    az újonc Zilahy védhetetlenül lövi a balsarokba. (1:2).
    A Fradi hamar lankad s a Bocskay veszélyesen támad. A Fradi-bekkek bizonytalankodnak. Sokszor faultolnak. A 13. percben Angyal kornert húz le. Toldi és Zilahi helyet cserél. Takács II. kiugrik, de Molnár utoléri és leszereli. A Fradi erősít. Kohut haladását Toldi fejeli. Keviczky nehezen ment a vonalról kornerre.
    A Ferencváros kétségbeesetten küzd, veszélyben a debreceni kapu, de Farkast mintha, megszállta volna a szentlélek, mindent fog, még Takács emberről sarokra perdülő lövését is. A 35. percben Kohut bombáját kornerre védi Farkas. A hangulat egyre izgatottabb tesz a tribünön.
    Még tíz perc!
    Takács I. faultol, hevesen tüntet az ellentábor. Kohut pompásan ad be, Toldi a 6-oson hibáz. A Bocskay egyformán veszi ki a részét a játékból. A Fradi-közönség már alig bírja idegekkel, indul haza. Még öt perc! Reálisan már az egyik pontra sem számíthat a Ferencváros.
    De ... mintha a régi híren FTC-fínis éledt volna fel ebben az utolsó öt percben.
    41. perc: Óbecsei kapja a labdát, három embert kicselezve középre, a 16-osig játsza magát, onnan hirtelen Táncosnak ad ki, a kis szélső pedig ívelten, beadásszerűen kapura irányít. * Senki se ér a perdülő labdához, amely a fejek fölött kapura száll s Farkas fölött beesik a gólba. (2:2).
    De ez még nem minden. A Bocskay megpróbálja húzni az időt. A 43. percben Bukovai viszi a labdát a Lyka oldalán valamivel a félvonalon túl. Mertin akasztja, de a bíró csak akkor fúj, amikor Bukovai már kiszabadította a lábát s nála maradt a labda. Tiltakozik is. A szabadrúgást Lyka a kapu elé irányítja, Toldi a kornervonal közeléből hátrafejeli
    s Takács II. kapásból, védhetetlenül lövi a túlsó sarokba. (3:2).

    Nemzeti Sport, 1930. március 17.