magyarfutball.hu

Bocskay FC - Ferencvárosi FC 1 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.30, 19:37
    Ferencváros—Bocskay 3:1 (2:0)

    Ferencváros: Amsel — Takács I., Papp — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut. - Bocskay: Hübner — Fehér dr., Dettrich — Vampetics, Sághy, Kevicky — Markos, Vince, Teleki, Semler, Bogdán.

    A Bocskay kezd
    élesen tűző nappal szemben. A labda ferencvárosi játékos érintése nélkül fut a kapu mögé. A Ferencváros támadása már veszélyesebb, Bukovi Kohut elé tálalja a labdát, aki azonban magasan fölé lő. Markos könnyen megy el Obitz mellett, beadása Bogdánhoz kerül, ennek labdáját Teleki laposan a sarokba irányítja, Amsel azonban elvetéssel szépen védi. Majd nagyon szép stílusban húzza le Vince fordulásból lőtt labdáját is. Semler lövését a kapujából kiszaladt Amsel visszafuttában csípi el, de a labdát elveszti, Markos érkezik, aki túlságosan megcélozza az üres kapu sarkát, ám a labda elgurul a kapufa mellett. A 28. percben
    a tizenhatoson folyik a labdáért való harc, amit Takács II. erős offszájdállásból néz. Végül is a labda hozzákerül, ő a leálló Bocskay-védelem mellett kényelmesen a gólba sétál és a bíró a közönség viharos felzúdulása közben megadja a gólt. (1:0).
    A gól után a Bocskay elveszti lendületét, unalmas mezőnyjáték következik egészen a 36. percig, amikor
    Dettrich rövidre szabott labdáját Takács II. elcsípi és védhetetlenül küldi húsz méterről a hálóba. (2:0).
    A Bocskay most túlerélyes játékba kezd, aminek az inspekciós rendőrtisztviselő figyelmeztetése a következménye, bár kissé későn, mert ekkor Takács II. és Amsel már megsínylették a debreceni erélyt.
    Ferencváros-támadás vezeti be a második félidőt. Szedlacsek nagy helyzetbe kerül, de mellé lő. A kiadott labdával Markos lefut, kornerre szerelik. A sarokrúgástól a labda a kapu előtt esik le és a szemfüles Semlert élesen belövi. (2:1). (2 p.)
    Változatos játék, majd a Bocskay fölénybe kerül a Ferencváros erélyesen védekezik és veszélyes lefutásokkal kísérletezik. Hübner egyszer Takáts II. lábáról veszi le a labdát.
    A Bocskay-támadások lelke Markos, akinek minden lefutása veszélyes. Öt perc alatt három kornert ért el a Bocskay — eredmény nélkül. A \'29-ik percben felszabadul a, Ferencváros, Turay lefut, a hátvédek követik, de elérni nem tudják és a center éles lövése a sarokban köt ki. (3:1).
    A gólra a Bocskay erősen belefekszik. Amsel kifut, a kapu üres, a labda Markoshoz kerül, de az utolsó pillanatban a védelem kornerre ment. Viszonzásul Takáts II. kiszökteti Kohutot, akinek labdája belső kapufáról kipattan Turay elé, ez lő, ám Rázsó offszájdon van. Mezőnyjátékkal fejeződik be a játék.

    Sporthirlap, 1929. március 18.