magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Hungária FC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.08, 11:06
    Ferencváros - Hungária 2:2 (0:0)

    Dátum: 1926.10.10., 15.30

    Bíró: Zsarnóczay János.
    Határbírák: Magyar János, Jost Henrik.

    Hungária: Kropacsek Ferenc — Kővágó Károly, Kocsis Ferenc — Rebró Béla, Kléber Gábor, Nádler Henrik — Braun József, Kittl Gyula, Orth György, Tritz Lőrinc, Opata Zoltán. Tréner: Orth György (Magyar Hírlap 1926.08.06.).

    Gólszerzők: Kohut 61., Obitz 64. ill. Braun 47., Opata 54.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.01, 19:49
    Hungária—Ferencváros 2:2 (0:0)

    A játék nagyobbik részében a Hungária volt fölényben . A második félidőben már 2:0-ra vezetett, amikor a Ferencvárosnak elkeseredett lendülettel sikerült kiegyenlíteni A szakadó záporban is 25.000 néző nézte végig a mérkőzést

    Hungária: Kropacsek— Kővágó, Kocsis—Rebró, Kléber, Nádler— Braun, Kittl, Orth, Tritz, Opata.
    Ferencváros: Huber— Takács, Hungler II.— Müller, Bukovi, Obítz— Rázsó, Stecovits, Pataki, Schlosser, Kohut.

    A Ferencváros kezdi a játékot de a labdát csakhamar Orth kaparintja meg, Braunhoz passzolja, ő szökteti Kittlt, Kittl lefutása után a jobb összekötő helyén álló Braunhoz ad be, aki a kapu mellé lő. A következő támadást ismét az MTK vezeti, Tritz szöktetését azonban Braun kiengedi az autvonalon.
    A 7. percben Hungler II. faultja miatt, a 8. percben pedig Obitz miatt van szabadrúgás a Ferencváros ellen. Obitz ugyanis kapus módjára elvetéssel kézzel fog meg egy labdát. A második szabadrúgás után Orthoz kerül a labda, akinek lövése azonban a sárban akad el.
    A 14. percben Kohut lefutása kornert eredményez. A sarokrúgás után Kropacsek ráfut a labdára, és ismét kornerre üti, de ugyanakkor Schlosser is nagy irammal a labda után ugrik, neki esik Kropacseknek, aki a sáros talajon megcsúszik s nagy erővel a kapunak esik, úgy hogy megremeg az egész kapu. Ugy látszott, mintha Kropacsek arccal esett volna, a kapufának és összetörte volna magát, szerencsére azonban semmi baj nem történt és a sarokrúgásnál már ismét a helyén van.
    Szünet után a Ferencváros négy játékosa csak a kezdés után szalad be a pályára, amikor már vészélyben van a zöld-fehérek kapuja. Szerencsére azonban Orth lövése a mély sárban akad meg. A 2. percben Takács közel a kornervonalhoz hendszet vét s a bíró szabadrúgást ítél.
    Opata szép szabadrúgása előtt Orth lehajol s átengedi a labdát a mögötte álló Braunnak, akinek éles fejesgólja, a vezetéshez juttatja, a Hungáriát.
    A 7. percben Kohut htárahúzott magas labdáját Kropacsek kiüti, a labda Pataki elé esik, akinek lövésébe azonban Kropacsek beledobja magát és így megmenti kapuját a góltól.
    A 8. percben mintegy 20 m.-ről szabadrúgás a Ferencváros ellen. Tritz lövésébe Huber beledobja magát, a labdát azonban kiejti, a résen álló Opata befut és lövése a kapulécről a
    lóba pattan. (2:0).
    A 12. percben Rázsó lefutása után Steczovitshoz passzol, akinek éles lövése a kapuléc mellett jut túl a vonalon. A Ferencváros több támadást vezet a Hungária kapuja ellen, de a csatárok nem elég erélyesek és így a védelem könnyen tesz mindent áralmatlanná. A 15. percben Kocsis Pataki felé talpal és
    Kohut 28 méteres szabadrúgása a védelemről visszapattan, a labdát ismét Kohut kapja, akinek lövését Kropacsek elvetéssel fogja, de a labda kicsúszik kezeiből és túljut a kapuvonalon. (2:1).
    A gól fellelkesíti a Ferencváros játékosait és tovább támadnak. A 18. percben Kohut labdája Kléberrel kornerre jut.
    A sarokrúgást Rázsó lövi és a labda Obitz elé esik, aki megszerzi a kiegyenlítő gólt. (2:2).
    A játék 25. percétől kezdve gyorsan sötétedni kezd és gyakran alig lehet látni a labdát. A játék hullámzó, de veszélyes helyzet egyik fél részéről sem adódik.
    A hátralevő időben a Hungária a többet támadó fél. A 43. p percben Hungler a levegőbe rúg, Braunnak sikerül elfogni a labdát, szép lefutás után azonban, a kapu mellé ad be. Az utolsó percben Pataki szökteti Rázsót, akit Nádler leszerel és a bíró indokolatlanul szabadrúgást ítél a Ferencváros ellen. Egy pillanat múlva hasonlóan szabadrúgást ad a bíró a Hungária ellen, amely után véget ér a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1926. október 11.