magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Zuglói VII. Ker. AC 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.17, 20:18
    FTC-Zugló VII.ker. AC 3:0(1:0)

    üllői-uti. pálya. —4000 néző. — Bíró: Schisszler József.
    A több, mint egy félidőn át tíz emberrel játszó Zugló még az FTC sérült csatársorát sem tudta feltartani.
    FTC: Amsel — Rupricht, Takács— Fuhrmanni, Keviczky, Matkovics— Héger, Kelemen, Tóth, Sándor, Kohut. •—
    Zugló : Nyerges— Maszlonka, Blaskó — Juhász, Pálffy, Ellinger—Sefcsik, Kittl, Pollák, Klébers, Neumayer.

    A Zugló kezd,
    a csatársora azonnal felnyomul, de a támadás Kléberss offszájdja miatt megakad. A szabadrugás után az FTC nyomul fel, Héger Klemenhez passzol, akinek lövése kornerre pattan. A sarokrugásból Sándor fejel a kapura, de Nyerges fogja a labdát. Az FTC még egy eredménytelen kornert ér el, majd a Zugló kerül frontba, de Pálffy hosszu lövése kapu felé jut. A 10. percben Pollák gyönyörűen átmegy a védelmen, biztos gólhelyzetben megcsuszik és kapu mellé lövi a labdát. A Zugló szép játékkal támad, de a támadások offszájd miatt eredménytelenek maradnak. Az FTC csatársora sem tud áttörni az ellenfél védelmén, mert a csatárok sokáig tartják maguknál a labdát és a hátvédeknek elég idejük van szétrombolni az akciókat. A 18. percben a Zuglónak ujból alkalma nyílik a vezető gól megszerzésére, de Pollák tiszta helyzetben lövés helyett lepasszolja a labdát, társai elhibázzák, végre Sefcsik lő, de a labda elkerüli a kaput. A kirugás után Kohut fut le, magas beadását a kifutó Nyerges elhibázza, Héger azonban az üres kapu mellé fejel. (19. perc) Az FTC tovább támad, Kohut lövését Nyerges védi, Kelemen veszélyes labdája pedig a kapu mellé jut. A 23. percben Tóthnak megrándul a bokája és a jobbszélre megy.
    Ezután mezőnyjáték, majd váltakozó támadások következnek, amelyek során Kelemen fordulásból küldött szép lövése kapu mellé megy. A 31. percben Sefcsik fut le, elhuz Takács mellett, egyedül áll szemben Amsellel, aki kiugrik a kapuból, s a labda a kapu mellé gurul.
    Tóth visszamegy a centerbe. Pollák szökteti Kleberszet, aki elöl Rupricht kornerre ment, amelyet Amsel a kapu fölé boxol. Az ujabb korner sem hoz eredményt, ugyszintén eredménytelen marad az FTC-nek Héger által elért sarokrugása is. Héger egy összefutásnál megrándítjaa térdét és egy percre kiáll. A 39. percben az FTC támad, Kelemennél a labda, Maszlonka erősen beleugrik, mind a ketten elesnek, Maszlonka megsérül és kiviszik a pályáról. A zuglóiakat láthatóan megzavarja a sérülés és az FTC most erősebben támad. Kelemen 30 méterről gyönyörű falsos lövést küld a kapura, de Nyerges védi.
    A 44. percben Kohut beadását Tóth hátraadja Kelemennek, aki 30 méterről váratlan, éles lapos lövést irányít a kapura : a meglepett Nyerges eldobja magát, de a labda a kezei között a kapu sarkába perdül.
    Kezdés után rövid mezőnyjáték, majd vége a félidőnek.
    Szünet után
    a Zugló a sérült Maszlonka nélkül, tíz emberrel áll fel. Az utolsó percben kapott váratlan gól hatása alatt rendszertelen, vagdalódzó játékkal kísérleteznek, amellyel szemben a zöld-fehérek kombinációra törekvő csatársora fölénybe kerül. Az első percekben mezőnyjáték, majd az FTC felnyomul és
    a 4. percben Tóth átadásából Kelemen 10 méterről irányított éles lövése a felső kapufa alatt hálóba jut (2 : 0).
    A gólra a Zugló erélyes támadással felel és a 6. percben Sefcsik kornert ér el. A sarokrugást Pollák fejeli kapura, a labda azonban játékost érintve a kapufára pattan, onnan Kittlhez kerül, aki késlekedik és leszerelik. A következő zuglói támadásnál Kittl elől Amsel felkapja a labdát és a ráfutó Kittlnek csaknem sikerült gólba nyomni. Az FTC csatárok néhányszor szép összjátékkal nyomulnak föl, de ujabb eredményt elérni nem tudnak. A 12. percben Kohut éles közeli lövését Nyerges elvetéssel szépen kitolja a jobbszélre, Héger elfogja a labdát, beadja, végül Kohut a kapu mellé lövi. Ezután Tóth kapu fölé lő, a szépen lefutó Neumayert pedig közvetlenül a kapu előtt Rupricht leszereli. A 16. percben Blaskó faultja miatt szabadrugás a Zugló ellen.
    Fuhrmann szabadrugását Sándor Tóth elé továbbítja, aki éles lövéssel szép gólt rug a jobb-sarokba (3:0)
    A gól után az FTC fölénybe kerül, Héger rossz beadásából Fuhrmann a kapu fölé lő. Keviczky szöktetésével Héger lefut, a beadást Sándor fogja el, de elnyomják és lövése a kapu mellé kerül. Juhász hátra vonul bekknek, helyére pedig Pollák áll. Kohut gyakran elhuz mellettük, szép beadásaiból Sándor gyenge labdáját Nyerges védi, Kelemen pedig kapásból a kapu mellé lő. Kohut ujabb szép beadása a kapulécen gurul végig és a vonalon tul ér földet. A 28. percben Pollák az offszeiden álló Neumayer elé tálalja a labdát, aki tiszta helyzetből a kapu fölé emeli. Pálffy hosszu szabadrugásából a labda a kapu mellett süvít el. Klébersz elől Amsel rugja ki a labdát, Sefcsiknek a tizenhatosról jött szabadrugása pedig a kapu fölé kerül. (32. perc). A Blaskó mellett kiugró Sándort a kifutó Nyerges szereli. A 32. percben Kohut szökik a labdával. Blaskó hibáz, Nyerges már ugrik ki a kapuból, a labda felé dobja magát, de elcsuszik és Kohut lövése Nyerges lábáról kornerre pattan. A sarokrugás után Ellinger tiszt-\' tázza a helyzetet. A hátralevő percek alatt váltakozó támadások, de Sefcsik kornerén kívül egyik csapat sem tud eredményt elérni.

    Sporthirlap, 1924. december 9.