magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Nemzeti SC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.16, 23:02
    NSC FTC 2:2 (2:0)

    Üllői-uti pálya, 3000 néző. — Bíró: Vértes Imre
    Az NSC-t csak a bíró fosztotta meg két tizenegyessel a már biztosra vett győzelemtől.

    NSC: Gallowich— Havas, Török— Somogyi. Tímár, Nau— Rémay III, Rémay II, Adler II, Spitz, Zsíros. —
    FTC: Amsel— Rupricht, Blum— Fuhrmann, Keviczky, Matkovich— Steiner, Kelemen, Pataki, Stecovits, Kohut.

    Az FTC kezd
    de az első percekben az NSC támad. Az 5. percben Pataki szökteti Steinert, de Török kornerre ment. Az FTC következő támadása Kohut offszájd állásán akad meg, majd Pataki, Kohut és Stecovits lövései a kapu fölé jutnak. A 11. percben Spitz—Zsíros szép támadása után utóbbi rossz beadása Amselé.
    A 15. percben Rémay III. a félvonalon elveszi a labdát Blumtől, leint s a kornervonal előtt élesen bead, Ruppricht a beadott labdát testtől elálló karral érinti, mire a biró tizenegvest ítél. A tizenegyest Török éles lapos lövéssel, de pontosan a kapu közepére irányítja. Amsel már-már el is fogja, de a roszszul lőtt labdát ugyancsak roszszul védi s meg van első gól (1:1).
    Somogyi hibájából előbb Kohut, majd Stecovits jut jó helyzetbe, de rontanak. A 26. perben Kohut támadása kornert hoz. A 29. percben Pataki — Stecovits — Kelemen támadásából utóbbi éles lövése a kapu fölé megy. A 30. percben Spitz áttöri magát a védelmen, a gólhelyzetben levő Adler II-höz passzol, de az habozik, mire a védelem szereli.
    A következő percben születik meg az NSC második gólja.
    Rémay III lefutja az FTC védelmét, támadása befejezéseképpen ivelt, magas beadást küld a közép felé s a nagyszerűen startoló Spitz a meglepett védelmei mellett éles, középmagas lövéssel védhetetlen gólt lő (2:0)
    A 34. percben Stecovits beadása kornert hoz. A következő percben Spitz szökteti Rémay III-at, de ennek beadását Amsel védi. A 37. percben Stecovits támadásának befejezéseképpen Jött labdáját Gallowich védi. A 39-ik percben Rémay III ismét lefutja Blumot, beadása Zsíroshoz kerül, de Amsel kezébe gurítja a labdát. Közben Blum megrugja Rémay III-at, aki kiáll.
    A második félidőben
    az NSC ismét teljes s bár mindenki az FTC fölényét várja, az NSC van inkább frontban. A 4-ik percben Stecovits beadását Kelemen fejeli, de Gallowich szépen ment. A 6. percben Adler II támadása eredményeképen a kapu mellé lö. A 8. percben Rémay beadására Spitz és Zsíros egyszerre ugranak, de a labda leperdül. A 12. percben Kohut egyéni lefutását Gallowich kifutással menti. A 13. percben Kelemen 25 méterről a kapu mellé lő. Majd Kohut lövése jut a kapu mellé. A hangulat mind izgatottabbá válik, főleg az álló hely publikuma hangos, ami szemmel láthatóan idegessé teszi a bírót. A közönség terrorjának a 17. percben látható következménye is mutatkozik. Egy ártatlan labda jut a kapu mellé, amikor Vértes bíró álta- lános elképedésre 11-est ítél azzal az indokolással, hogy a labda előzően Havas karját érintette. A 11-est az NSC csak kapacitálás után hajlandó akceptálni, s Kohut be is lövi (2:1).
    Az NSC az igazságtalan ítélet miatt feltűnően ideges lesz. A bíró az indokolt és indokolatlan szabadrugások egész sorát diktálja az NSC ellen. Ennek ellenére az NSC lankadatlan erővel küzd. A 20. percben Rémay III lefutás után a kapu mellé lő. A 22. percben Kohut beadását Stecovits elrontja. A 30. percben Rémay III lefut, lövést küld kapura, amely a felső kapufáról pattan vissza Zsíros elé, aki azonban tiszta gólhelyzetben a földön fekvő Amsel kezébe rugja a labdát. A 37. percben az FTC kornert ér el, amelyet sikerrel paríroznak. Az utolsó percekben az izgalom csak fokozódik, állandó az összeszólalkozás a játékosok között, a bíró is elveszti a fejét s előbb 20 méterről ítél indokolatlan szabadrugást, majd ítélkezéseire a 44. percben teszi fel a koronát.
    Stecovits kiszökik a hátvédek között. Gallowich eléje fut s miközben Stecovits elveszti a labdát, az a kapu mellé kerül, ő maga pedig a kifutó és földön fekvő Gallowichon átesik. Vértes erre habozás nélkül ismét 11-est ítél. Az NSC csak két percnyi vitatkozás után hajlandó a játékot folytatni, s a 11-est Kohut ismét belövi (2 : 2).
    A játékot a biró két perccel meghosszabbítja s ez az idő általános izgalom közepette, minden különösebb esemény nélkül telik el. A bíró különben a 11-es alkalmával Rémay II-őt, aki a 11-es pontra letett labdát elrugta, kiállítja.

    Sporthirlap, 1924. november 24.