magyarfutball.hu

33 FC - Ferenczvárosi TC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.12, 23:51
    FIC—„33“ FC 0:0

    Az öt tartalékkal szereplő budai csapat szívós védekezéssel egy megérdemelt pontot hódított nagy ellenfelétől.
    FTC: Amsel— Takács II., Hungler II— Hungler III., Hahn dr., Blum— Héger, Kelemen, Tóth, Eisenhoffer, Matkovich.
    „33“ FC: Zsák— Oláh, Bakonyi— Kiss, Gluck, Kuhn— Krammer, Pipa, Kovácsi, Strausz, Kopper,
    Ulloi-uti pály . — 2500 néző. — Biró Kiss Tivadar.

    Kapuválasztásnál

    az FTC-nek jut a kedvezőbb oldal. A „33“-as 9 játékossal kezd. A szél által támogatott ferencvárosi csapat azonnal erős offenzivába fog s az FTC hátvédei az félvonalon állva küldik vissza az odakerülő labdákat. Pár perc mulva beáll Kovácsi. Blum átadásából Eisenhoffer éle-sen lő kapura, Zsák kornerre ment. Beáll Krammer s ezzel teljessé válik a „33“-asok csapata (10. p.)
    Eisenhoffer-Tóth összjátékából előbbi kiszökni akar, de Oláhon keresztül bukik, a közönség 11-est reklamál, de hiába. Tóth kerül jó helyzetbe, de faultol. Oláh fellöki Blumot. A szabadrugást Blum kapura lövi, Zsák fényesen véd, Pipa szép támadást indít meg, de végül maga kerül ofszeidre. Zsák Blum 40 méteres lövését lábbal védi. Eisenhofer Kelemenhez passzol, aki Bakonyihoz lövi a labdát. (18 p.)
    Az FTC offenzíva fokozatosan erősbödik. „33“-as elszántan védekezik. Az FTC csatárok sokat hátra is játszanak, a támadások így elvesztik, lendítő erejüket. A bíró egy szépen indult támadásukat tévesen lefujja. A 31. percben biztos helyzet adódik az FTC számára, Tóth ideálisan szökteti Eisenhoffert, aki tiszta helyzetben kapu mellé helyezi a labdát.
    Krammer Pipa átadásából lefutó Hungler III hibájából kornert ér el, amely eredmény nélkül végződik. A bíró ismét téves offszeidet ítél. A félidő utolsó előtti percében Pipa Krammer átadásából offszeid gólt lő, amit a bíró már előzőleg lefuj.

    Szünet után

    is fölényben maradt az FTC, Matkovics gyenge lövését már az első percben Zsák védi. Most ez FTC Hégert favorizálja, de erősen fogják. A 4. percben Pipa Krammert szökteti, tulelőre adott labdáját Amsel kiejti, de azonnal kijavítja hibáját. Héger szökik meg ezután Kuhntól, a középre adott labdát Eisenhoffer Tóthnak tolja, aki magasan kapu fölé lő 6. p.). Krammer önmagát szökteti, de Amselnek lövi a labdát. Héger veszélyes centerét Kiss menti. Belső csatárjátékkal lőtávolságra közelítik meg az FTC csatárai Zsák kapuját, de Oláh az utolsó pillanatban Eisenhoffert leszereli s ugyanerre a sorsra kerül Héger is. Blum védés közben kornert vét, amely eredménytelen. Ügyes akció folytán Matkovics tiszta labdát kap, beadása azonban Zsák birtokába kerül. Eiserthoffer 30 méterről küld céltalan lövéseket Zsák felé. Pipa szökteti ezután Krammert, akit Hungler II leszerel. Kuhn két kornerre menti Héger két lefutását, amelyeket értékesíteni nem tudnak. A 33. percben Eisenhoffer kitör, átadása Oláhról kornerre megy. A kornert Zsák kiejti, a biztos góltól Kiss menti meg Zsák kapuját. A kedvüket szegett FTC csatárok ismét messziről kísérleteznek, de Zsák kényelmesen védi a kapura menő labdákat. A 43. percben Eisenhoffer ismét elszalajtja a győztes gól elérésére alkalmas utolsó helyzetet: Héger beadása jobblábára kerül, s a labdát 12 méterről kapu mellé lövi.

    Sporthirlap, 1924. február 25.