magyarfutball.hu

Hungary - Austria 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2009.05.16, 12:04
    A magyar szövetség a két ország közötti 50. mérkőzésként ünnepelte ezt a 90 percet. Mindenki úgy gondolta, hogy az ünnep fényét a győzelem is emelni fogja.
    Az ünnepi külsőségek között megrendezett találkozón a kezdő rúgást Hajós Alfréd szövetségi alelnök, aki tagja volt az első osztrák-magyaron játszó együttesnek, végezte el. Akkor még nem tudták, hogy ez lesz később az 51. magyar-osztrák találkozó. Az 1917. július 15-én játszott mérkőzésünk, csak később lett hivatalossá nyílvánítva, így az előző összecsapás volt az ötvenedik. (Most, így utólag összehasonlítva a két mérkőzést, ínkább az volt méltó az ünneplésre.)

    Nem kezdtünk rosszúl és a 8. percben már a vendégek hálójában táncolt a labda. Azonban ezt a Hirzer találatot a játékvezető les címén nem ítélte gólnak. A félidő végére mégis vezettünk. De még az első játékrész vége előtt Fogl II.-t le kellett cserélni és ezt később komolyan megérezte a válogatott.
    A védelem egyre kevésbé tudott ellenállni a "sógoroknak" és a második félidő derekán már Ők örülhettek a vezető gólnak. Miután Orth egy ígéretes helyzete is kimaradt, csalódottan kellett elkönyvelnünk a hazai vereséget.

    A bécsi kávéházakban és az utcákon hajnalig ünnepelték az osztrák szurkolók a bravúros budapesti győzelmet.


    forrás:
    mafoci