magyarfutball.hu

33 FC - Ferenczvárosi TC 0 : 4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 19:43 (szerk.: 2022.03.18, 09:08)
    FTC — „33“ FC 4:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya, 6000 néző
    Biró: Schiller Gyula

    A „33“-asok végzete beteljesedett; mai vereségükkel a dicstelen utolsó helyre csuztak vissza, a honnan az eddig látottak után ítélve jelenlegi csapatával nem is kerülhet már előbbre. Mai mérkőzésüket a fejvesztettség és ideges kapkodás jellemezte s ez indolenciával és fegyelmezetlenséggel párosulva megérdemelt sulyos vereségnek lett az előidézője. A csa­pat amig gólt nem kapott lelkesen küzdött az első bekapott gól után azonban elvesztette a fejét és rendszertelen kapkodásával harmadosz­tályu nivon mozgó játékot produkált, Zsák beteg uj- javal is jól dolgozott, a a gólokkal azonban hihetetlen pecche volt. Rajta kívül csupán Csárdás, Kovácsi, Vanicsek és Beller voltak azok, akiktől valamit láttunk, akiknek játékában ítt-ott a lelkesedéssel páro­sult tudást is feltalálhattuk, a többiek valósággal egymást multák felül rossz játékban és indolenciában. Nem szol­gálhat a csapat mentségére, hogy Lászlót, Kramert és Grünert nélkü­lözte.

    Az FTC az első félidőben kényelmesen, mindvégig azonban nagy fö­lényben játszik, s különösen csatár­sorának rövid lapos passzjátéka keltett figyelmet, Egyénileg Wiener II volt a csatársor legjobb embere, mig Tóth a jobb szélen csak a második félidőbe volt elemében. A komplett fedezetsor mint mindig ezuttal is gerince volt a csapatnak, mig a közvetlen védelem­nek nem volt komolyabb dolga.
    Az FTC első gólját csak a 43. percben éri el a „33“-asok védelmének hibájából Nikolsburger révén. A máso­dik félidő első percében Schwarcz szép, de könnyen védhető szabadrugása jut Boros jóvoltából a „33“-asok hálójába. Néhány perccel később a biró Zlochot egy megjegyzése miatt kiállítja, ez vonakodik azonnal elhagyni a pályát, mire Schiller idegességében lefujja a játékot. Alig mulik el azon­ban néhány másodperc, Zloch kimegy, Schiller is visszakerül a tribün alul s e néhány percnyi intermezzo után tovább folyik a játék. A 30. percben egy kapufáról visszajövő labda a föl­dön fekvő Zsák hátáról jut a hálóba. A 30. percben egy könnyű labda le­pörög Bakonyi lábáról s Nikolsburger megszerzi a negyedik gólt. Kőzben az FTC még egy teljesen szabályos gólt lő, amelyet Schiller biró egészen ért­hetetlenül nem ad meg.

    Sporthirlap, 1921. május 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.02.17, 12:51 (szerk.: 2022.03.18, 09:08)
    33.FC: Zsák - Csárdás, Kulik- Boros, Zloch, Eichbaum - beller, Vanicsek, Kovácsy, Bakonyi, Weck

    K: Zloch (50.)

    Nemzeti Sport, 1921. május 23.