magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - VII. Kerületi SC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.14, 19:14 (szerk.: 2022.03.15, 17:15)
    VII. ker. SC — FTC 1:0 (0:0)

    Üllői-uti pálya, 5000 néző
    Biró: Spannring István

    A nap legnagyobb meglepetése! A nagy lelkesedéssel és ambícióval játszó VII. ker. SC megtudta ismételni őszi nagy bravurját, s a minden lélek és komolyság nélkül, nemtörődömséggel és elbizakodottan dolgozó zöld-fehére­ket sikerült legyőznie. E győzelmével két, oly értékes ponthoz jutott, amelylyel talán az első osztályban való bennmaradását is sikerült biztosítania.
    A VII. kerületiek csapatának mai játéka az eddigiekkel szemben örven­detes javulást mutatott, s ami a leg­fontosabb, mindvégig fair keretek kö­zött mozgott. A mérkőzés nagy jelen­tőségének a tudatában, a csapat minden, egyes embere lelkesen dolgozva, tudá­sának legjavát igyekezett nyujtani, s bár a startnál győzelmi esélyük szinte a semmivel volt egyenlő, kiismerve a zöld-fehérek gyengéit, ügyesen hasz­nálták ki azokat, s igy nemcsak a védelemre, de a támadásra is maradt elég erejük. Wagner nehány labdát több szerencsével, mint tudással hárí­tott el. A két hátvéd: Juhász és Hoffmann, szinte hibátlanul látta el nehéz szerepét. Kapcsolásaik, felszabadító rugásaik, egyaránt tetszést arattak. A fedezetsorban Weszter kitünően, Kojsza agilisán és Melich is megfelelően dolgozott. A csatársorban csak a két szélső, Jánosi és Herzog gyors lefu­tásai jelentettek veszélyt, a belsők sem összjaték, sem lövőképesség dolgában nem állottak feladatuk magaslatán, bár agilitásukért őket is dicséret illeti. Az FTC csapatára a husvéti ünne­pek alatt mutatott jó játéka után rá sem lehetett ismerni. Unottság, nem­törődömség, az ellenfél lebecsülése jellemezte a játékukat, addig amíg baj nem volt, a váraüanul bekapott gól után pedig ideges kapkodás lett urrá rajtuk anélkül, hogy különösebb am­bícióval párosult volna. Szamosy a gól miatt nem okolható. A standard bekkek helyett Wiener és Hungler I játszottak primitív módon, lehetetlen rosszul. A gól is Hungler I szarvas­hibájának volt a következménye. A csapatban csak két ember játékáról szólhatunk dicséröleg és pedig Bluméról és Szabóéról. E két játékos való­ban példás agilitással dolgozott, de társaik lanyhaságán hajótörést szen­vedett minden igyekezetük. Obitz sem elégített ki ezuttal, mert tulságosan a saját szórakoztatására játszott, gyak­ran felesleges trükkökért hajlandó volt a csapat érdekeit is feláldozni. A csatársorról szólva mindenről beszél­hetünk csak játékról nem. Kertész te­hetetlenségével csak a lassusága vete­kedett. Schwarcz nehány sikerült gólja után ugylátszik koronázatlan gólkirály­nak képzeli magát, aki mindent ön­magára játszik és 25—30 méterről lövöldözgethet az elleniéi kapujára, ha­sonló az eset Nikolsburgerrel, ő vi­szont táncprimadonnának képzeli ma­gát a pályán, aki akkor ér el nagy sikert ha minél többször megfordul saját tengelye körül. Wiener II a szélső feladatát ugy igyekszik ellátni, hogy minél tovább tartja magánál a labdát s minél többet fut tul a gólvonalon. Kővágónak a jobb-szélső helyére való beállítása egyszerűen rejtély marad előttünk, hiszen az FTC oly hatalmas tartalékgárdával rendelkezik, mint egyetlen más egyesület sem.

    A mérkőzés mindkét félideje az FTC domináló fölényének jegyében telik el, mégis a hátvédek bizonytalan játéka miatt a VII kerületieknek több a kedvező helyzetük. A győztes gólt a VIÍ kerület a második félidő 8. per­cében Jánossy révén oly módon ér el, hogy egy könnyű labdát ahelyett, hogy a kapusának adott volna, hátra akart huzni és Jánossy testének rugta, aki azután beszaladt vele. Az FTC ebben félidőben két kapufalövést ér el.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.02.11, 14:46 (szerk.: 2022.03.15, 17:15)
    VII. ker: Wagner - Juhász, Hoffmann - Wester, Kojsza, Krika - Jánossy, Csuzmann, Brunner - Knoll, Herzog

    G: Jánossy (52.)

    Nemzeti Sport, 1921. április 5.