magyarfutball.hu

Törekvés SE - Ferenczvárosi TC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 19:41 (szerk.: 2022.02.09, 15:32)
    FTC — Törekvés 1:0 (1:0)

    Halom-utca, 7000 néző
    Biró Vértes Imre

    A nap legfontosabb mérkőzése a várakozásnak megfelelően heves iramu, változatos lefolyásu, meglehetősen durva küzdelmet hozott, mely végül is szavakkal el nem ítélhető csunya botrányba fulladt. A botrányok sorozata már a délelőtti ifjú­sági mérkőzésen kezdődött, melyet be sem lehetett fejezni, folytatódott a második csapatok meccsén, amelyen különösén a Törekvés játékosok excalláltak, ritkán tapasztalt durva foultjaikkal, s méltó befejezést a közönség botrányos viselkedésével az első csapatok játéka után nyert. A botrány előz­ményei a következők:
    A második félidő 43-ik percében egy Törekvés támadás alkalmával Wiener lefoultolta Lottkát, mindketten a földre kerültek a labda azonban tovább gurult. Vértes igen helyesen lefujta a foult, közben azonban Urik a labdára startoló Herrmannt ugy altesten rugta, hogy az elterült a földön. Erre a biró Urikot, aki a játék folyamán is folyton protestált, kiállította. A közönségnek a Törekvés kapuja mögött elhelyezkedett része a biró ítélke­zését nagy zajjal fogadta, s a játék hátralevő részét állandó közbekiálltásokkal zavarta. A publikum izgága elemei azonban nem elégedtek meg ezzel, hanem a játék befejezésének pillanatá­ban a pályára rontott és tettleg inzultálta a bírót, akit, ha néhány FTC vezető tag és a két határbiro saját testével nem védett volna, alighanem fél­holtra vertek volna.

    A botrányból kifolyólag — értesülésünk szerint — a bírák boykottálni fogják a Halom-utcai pá­lyát s a boykott lejárta után is csak abban az esetben vállalnak bíráskodást ezen a pályán, ha megfelelő védőrségről gondoskodnak.

    Maga a játék, ha nem is volt magas nívóju, nem volt érdektelen. Az első félidőben széllel ' hátban játszva, a Törekvés volt némi fölényben, a második félidőben azonban, a mikor a szél is nagyobb erőre kapott, a zöld-fehérek domináltak, s rászolgáltak a minimális gólarányu győzelemre. Érdekes, hogy mindkét csapat több kapufát lőtt.

    Az FTC halóját Szamosi meglehetősen bizony­talanul védte. A két hátvéd; Payer és Wiener ki­tünően látta el feladatát, bár Payer nehéz, kritikus helyzetekben még mindig nem a régi. Wilhelm— Medgyesy—Hermann összeállítású fedezetsor gyengén funkcionált. A csatársorban a Nemes— Gansl jobbszárny végzett elismerésre méltó mun­kát, különösen Nemesnek volt jó napja Gyors lefutásai, éles lövései állandó veszélyt jelentettek a Törekvés kapujára. Pataki labdaadogatása érdemel dicséretet, mig a Tóth—Bódis balszárny nem felelt meg.

    A Törekyés csapatában Dürr mentett minden menthetőt, a két hátvéd, Horváth és Siegl is meg- felelt, mig a fedezetsorban csak Ging nyujtott elfogadhatót. A csatársorban a két szélső Lottka és Bőti végzett jó munkát, mig Urik és Viola ál­landó protestálásukkal és durvaságaikkal vonták magukra a közfigyelmet. A mérkőzés egyetlen gólját Gansl lőtte az első félidő 39-ik percében.

    Sporthirlap, 1919. március 31.