magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 0 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2018.04.02, 18:23
    Az UTE a népszigeti pályán hatezer néző előtt 0:0 arányban eldöntetlenül játszott hatalmas ellenfelével, az FTC-el. A játék mindvégig heves iramú volt, de a mindkét részen kifogástalanul működő védelem lehetetlenné tette a goallövést.

    Pesti Napló, 1919. február 25.
     
  2. avatar: heimo
    2018.04.02, 18:18
    FTC-UTE 0:0

    Az Ujpesti TE-nek az őszi szezonban a bajnok MTK felett aratott 3:1 arányú győzelme a népszigeti csapatnak bizonyos félelmetes hírnevet szerzett. A FTC mindenre elkészülve, legjobb csapatával állt ki a mérkőzésre, amely csak annyiban szolgált meglepetéssel, hogy az UTE nem csak egyenrangú ellenfele volt a zöld-fehéreknek, hanem agilis játékával a match jó részében dominálta a helyzetet. A mérkőzés különben a hátvédek - Vogl II. - Vogl III. (UTE), Payer - Wiener (FTC) - párviadala volt. Szebb hátvédjátékot évek óta nem láttunk. Csaknem teljesen hibátlan, klasszisjátékot produkáltak s kizárólagosan nekik köszönhető, hogy goal egyáltalában nem esett. Az egész match folyamán különben alig láttunk egy-egy egészséges csatárakciót, goalhelyzet is csak kevés adódott. Vértes Imre kitűnően bíráskodott.

    Az Ujság, 1919. február 25.
     
  3. avatar: heimo
    2017.09.03, 15:48 (szerk.: 2017.09.03, 15:48)
    FTC - UTE 0:0. — Népszigeti pálya. — 6000 néző, — Bíró: Vértes Imre.

    A bajnokság eredményére nézve döntő jelentőségű mérkőzés hatalmas tömeget vonzott a Népszigeti pályára. A közönség nem is csalódott várakozásában, elejétől végig izgalmas, óriási tempóban lefolyt változatos és fair küzdelemnek volt tanúja. A csatársor munkája mindkét részen sok kívánni valót hagy hátra. Rendszertelen, kombinációt nélkülöző egyéni kísérletezéseket láttunk, amelyek a kiváló védelmek ellen nem juthattak eredményre. Az FTC csapatának a védelem volt a jobbik része. Szamosi néhány labdát biztosan védett. Payer és Wiener Sámson szakálla volt a védelemnek. Mindkét oszlop oly szilárdan állották ellent az UTE fürge csatársorainak és hatalmas felszabadító rúgásokkal adták vissza a labdát az ellenfél térfelébe. A halfsor még nincs teljesen formában. Blum volt a legjobb, de még mindig nem a régi. Medgyessy az utolsó negyedórában már nem bírta eléggé a tempót. Wilhelm a tőle megszokott formát játszotta ki. A csatársor új összeállításában nem vált be. A Nemes—Okos szárny éppen olyan gyöngén mozgott, mint Gansl és Tóth a baloldalon. Pataki csak a második félidőben produkált néhány szép áttörést. Az UTE csapatáról a legnagyobb elismerés hangján szólhatunk s Kazárnak a kapuban alig volt dolga. Annál nagyobb munkát végzett Vogel II. és Vogel III., a két hátvéd. Kitűnő kapcsolásaik, pompás rugó technikájuk alig maradt mögötte az FTC hátvédek tudásának. A fedezetsor legjobb embere Baubach középfedezet volt. Hasznos segítőtársai voltak a jól helyezkedő Milosovics és az okosan játszó Király. A csatársorban Priboj és Schaller érdemel dicséretet.

    FTC kezd, de mindjárt az UTE veszi át a támadást. Hullámzó, változatos játék folyik, amelyben az UTE van némi fölényben. A félidő vége felé az FTC is sűrűbben támad, de gólt elérni egyik csapat sem tud. A második félidőben mindkét csapat egyformán veszi ki részét a támadásból, a kitűnően dolgozó védelmek azonban mindkét részen rendkívül óvatosan játszanak. Tizenöt perccel a befejezés előtt kissé ellanyhul az iram, de az utolsó öt percet ismét öldöklő tempóban játsszák. Gólt rúgni azonban egyik csapatnak sem sikerül.

    Sporthírlap, 1919. február 24.
     
  4. avatar: heimo
    2017.09.03, 15:38 (szerk.: 2017.09.03, 15:38)
    Ha az időjárás holnap is enyhe marad, a tavaszi forduló második napján élénk látogatottság mellett fognak lezajlani a bajnoki mérkőzések. Az elsőosztályú csapatok ezúttal is teljes számban munkában lesznek s az érdekességnek bizonyos foka nem vitatható el egyik mérkőzéstől sem. A figyelem középpontjában a FTC—UTE meccse áll, a mely a népszigeti pályán jut döntésre. Az UTE mostanában erős csapattal rendelkezik s arra való tekintettel is, hogy saját megszokott pályáján és hazai környezetben játszik, kemény ellenfele lesz a FTC-nak.

    Budapesti Hírlap, 1919. február 23.

    Az FTC idegen pályára kerülvén, az UTE-val szemközt kénytelen volt beérni 0:0 arányú döntetlen eredménnyel. Egy pontot ezáltal veszített a FTC., de ez is elegendő volt, hogy a bajnoki listán átadja vezető helyét a MTK-nak. Egyenlő most a két csapatnak pontszáma (22), ám a MTK-nak jobb a gólaránya.

    — Az újpesti, meccs egyébként igen élvezetes és érdekes volt. Az UTE csatázósora lendületesebben és sűrűbben támadott, a FTC védelme azonban mindig a helyén volt. Derekasan dolgozott az UTE védelme is, munkája azonban könnyebb volt, mert az ismét új összeállításban (Nemes, Okos, Pataki, Gansl, Tóth) kísérletező FTC csatázósorban nem volt meg a kellő összhang.

    Budapesti Hírlap, 1919. február 25.