magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MTK 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.31, 22:08
    MTK—FTC 2:2 (1:0).

    Üllői-uti pálya. 18000 néző. Bíró Gerő Ferenc.
    A két régi nagy rivális mai bajnoki meccse hatalmas meglepetéssel végződött. Eldöntetlenül mérkőztek az ellenfelek, emellett azonban oly gyenge és nivótlan játékot produkáltak, aminőt a két csapattól rég nem láttunk. Az MTK csa­pata Knapp halála miatt láthatólag deprimál­tán, indiszponáltan állt starthoz, viszont a zöld­fehérek, jóllehet Wiener cs Blum nélkül álltak fel, rendkívül tűzzel és lelkesedéssel játszottak, ugy hogy nemcsak egyenrangu ellenfelei voltak az MTK-nak. hanem a második félidőben hatá­rozottan jobbak is voltak annál.
    Kossuth az MTK kapujában várakozáson felül jól védett, néhány labdát szép stílusban tett ártalmatlanná. A hátvédek közül Orth, amig meg nem sérült, igen jó volt, sérülése után azonban már csak statisztált. Feldmann egy kissé bizonytalanul dolgozott. A fedezetsor munkájának elbírálásánál figyelemre kell mél­tatnunk azt a körülményt, hogy a csatársor minden kritikán alul, gyengén játszott, s nem birt labdát tartani, ami azután erősen éreztette hatását a halfsor játékán is. Nyul idő előtt el­készült erejével, Vágó sokat futkosott feleslege­sen és céltalanul, sőt Kertész II sem elégített ki. A csatársorban Schaffer és Schlosser betegen állt ki, míg Konrádnak és Braunnak rossz nap­ja volt. Viszonylag Nagy volt még a legjobb.
    Az FTC-nél a közvetlen védelemben Payer játéka magaslott ki. A Wilhelm—Medgyessy — Izsák halfsor tudásbeli fogyatékosságait agili­tásával pótolta. A csatársor a mezőnyben nagy lendülettel játszott, de a kapu előtt nem volt elég határozott. Egyénileg Tóth volt a legjobb.
    Az MTK éri el a vezető gólt az első félidő 27. percében oly módon, hogy Nagy beadását az of-siden álló Braun belövi Az FTC a má­sodik félidő 19. percében egyenlít ki, amennyi­ben Tóth szép kornerét Bódis befejeli, ót perc­cel később Nagy szép lefutásából Konrád II. ismét megszerzi a vezetést az MTK-nak. A 41. percben elgáncsolják Nagyot, a labda Schlosserhez kerül, aki gólt rug. A bíró azonban ko­rábban lefujta már a gáncsot, s így nem adja meg. A mérkőzés utolsó percében egy MTK kapu előtti kavarodásban Braun ártatlan handset vét, mire a biró tizenegyest ítél, amelyet Payer védhetetlenül belő. Korner arány 9 : 3 az FTC javára. Gerő Ferenc a minden tekintetben ne­héz mérkőzést sok igyekezettel vezette.


    Sporthirlap, 1918 szeptember 30.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.06, 11:32
    A mérkőzés összefoglalója:
    http://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5409