magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti TC 0 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.19, 20:09
    BTC—FTC 1:0 (0:0). Hadimérkőzés, Üllői út, 1500 néző. Bíró: dr. Veress Imre.
    A Rauchmaul és Kertészszel megerősített BTC lelkes és szép játék után meglepetésszerű győzelmet aratott az elbizakodottan játszó FTC fölött. A győzelmet jelentő gólt a második félidő tizedik percében Póc védhetetlenül lőtte a FTC hálójába. A FTC-nek a kiegyenlítésre irányuló minden törekvése hajótörést szenvedett a BTC védelmén.

    Pesti Napló, 1916. szeptember 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.04, 19:52
    BTC—FTC 1 : 0 (0 : 0).

    A piros-fehérek Rozsos, Kertész éa Póczczal megerősödve, hihetetlen energiával és lelkesedéssel játszottak, szinte magukba szuggerálva, hogy ma muszáj győzniük.Nem kisebb súlyt helyezett az FTC is a matchére, mert az MTK ellen szerepelt csapatát Rutkaival és Mórával erősítette mey. De míg a zöld-fehéreknél ismét csak a közvetlen védelem állt feladata magaslatán, mig a csatársor kapkodva és rendszertelenül dolgozott, addig a BTC óríási vehemencziával küzdött, a míg a tüdeje bírta. Az első félidőben változatos a küzdelem, habár a vége felé a zöld-fehérek szemmelláthatólag fölénybe kerülnek. Szünet után a BTC erősen támad és Pócz kiszökése a hetedik perczben a győztes goalt eredményezi. A piros-fehérek az utolsó félórában teljesen kimerülve, visszaesnek, a goal előnyüket azonban sikeresen védik meg. Veres Imre dr. jelesül bíráskodott.

    Az Újság 1916 szeptember 11.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.08.04, 19:46
    Budapesti Torna Klub—Ferencvárosi Torna Klub 1-0 (0:0)

    Az Üllői-uti sporttelepen ezer főnyi közönség volt a tanúja a BTC győzelmének. A FTC csatázósora rendkívüli módon volt indiszponálva. mig a BTC csapata, a melyben Rozsos és Kertész is szerepelt, igen lelkesen dolgozott A piros-fehérek csatázósorának baloldala és Pócz középső csatázó pompás játékot produkált A FTC-ben csak a védelem állotta meg a helyét. A második félidő hetedik percében Pócz lőtte a győzelmet jelentő gólt.

    Budapesti Hírlap 1916 szeptember 11.