magyarfutball.hu

MTK - 33 FC 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.22, 19:31
    MTK—»33« as FC 1 ; 0.

    (Hungária-uti pálya.) A két csapat tavaszi bajnoki mérkőzése majdhogy az őszi matchnek a megismétlése volt, a mikor tudvalevőleg a »33«-as FC volt az egyetlen csapat, a mely a kék-fehérekkel 1 :1 arányban eldöntetle­nül végezve, az MTK-val szemben pontot szerzett. Ősz­szel is, ma is óriási fölényben volt a most már méltán bajnokcsapatnak nevezhető MTK, azzal a különbséggel, hogy ma a félvonalon sem birt keresztüljutni a »33«-as FC.
    Pedig az MTK alaposan meghandicapelve állt a küzdelembe, habár a »33«-asok is tudvalevőleg már hetek óta néhány kitűnő játékosukat nékülözik. Révész, Biró és Hlavay helyén Zsigó, Nyúl és Kertész III. játszott, de mig az előbbi kettő az esőtől felázott talajon néhányszor alaposan gixerezett, Kertész II. méltóan illeszkedett az együttesbe, a melyből a csatársor remek stilusu játéka magaslott ki. Csak a taktikája volt hibás a csatársornak, mert a helyett hogy a >33«-asok védőjátékával szemben szélső csatárjátékot folytatott volna, hogy igy a »33«-asok kapuját szabadabbá tegye, állandóan a belső csatárokat dolgoztatta, a kik nagyszerűen játszottak, de goalt lehetet­len volt rugniok, mert állandóan nyolcz »33 «-as FC játé­kos állt a saját hálója előtt (csak a két szélsőcsatár állott a posztján) és végső védőbástyaként ott állt a goalban Zsák, a »33«-asok szerencsecsillaga, a ki különösen a máso­dik félidőben fényes bravúrral védett.
    A »33«-asok kezdettől a befejezésig nemcsak a saját térfelükbe szorulnak, de majdnem mindvégig közvetlenül a hálójuk előtt folyik a játék. A látszólag eldöntetlen eredményre dolgozó »33«-as FC nyolcz játékosa, Zsákon kivül, állandóan a goalt őrzi, úgy hogy az MTK óriása fölénye daczára sem birt eredményhez jutni, különösen azután, hogy Sugár István Taussigot kiállítja (21. p.). A kék-feketék még azután sem jutnak át a félvonalon, a félidőt azonban sikerül eldöntetlenül végezniök.
    Szünet után sem változik a játék képe, de most már Zsák is kénytelen akcziéba lépni, miután Rácz a jobb szélről és Klein a baloldali partnere czenterezett lab­dákkal kísérleteznek, miáltal a »33«-ások védelme is széjjel húzódik. A győztes goalt remek és higgadt játék után Konrád II. a második félidő 20-ik perczében ruúgta. Kornerarány 5 :0 az MTK javára-.

    Az Újság 1914 június 12.
     
  2. avatar: heimo
    2017.09.17, 16:35
    A mérkőzés az eredeti időpontról (1914. március 29.) a rossz idő miatt elhalasztva.