magyarfutball.hu

Nemzeti SC - MTK 0 : 3 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.03, 18:32
    MTK — NSC 3:0.

    A Testgyakorlók az MLSz jogtalan határozatával a játéktól eltiltott Biró helyén Nyullal, a Nemzetiek pedig legjobb csatárjuk, Szüri helyén Jurákkal vették fel a küzdelmet. Az NSC-nek egy pontra lett volna szük­sége, hogy az első osztályból való kiesést vagy az osztá­lyozó mérkőzést elkerülje, de — mint az előrelátható volt — az MTK sokkal nagyobb formában állott ki a mérkőzésre, mintsem hogy erre a Nemzetieknek esélyük lett volna. Az NSC jól tartotta magát s különösen védelme küzdött derekasan, azonban hiábavaló volt minden eről­ködés, a nagyobb tudás előtt meg kellett hajolni.
    A győztes csapat ezúttal is igen jól játszott, bár nem produkálta azt a fényes stílusú játékot; a mit a MAC elleni mérkőzésén mindenki megcsodált. A belső csatárok pompás összjátékát most is élvezettel nézte a közönség, az akcziókból azonban ez alkalommal hiányzott a sikeres befejezéshez szükséges energia. Rácz kiválóan játszott, Taussig veszedelmesen gyors és pontos czenterező és a Konrád-fivérek is kielégítettek; Klein gyakran későn czenterezett. Hlavay ismét teljes díszében ragyogtatta nagyszerű technikai készültségét, süvitő lövései sokszor hozták veszélybe az NSC kapuját, a második félidő vége felé azonban látszólag kimerült. Nyúl jókvalitásu játékosnak ígérkezik. Vágó pedig a fedezetsor legjobb embere volt. A védelemben Révész biztos lekapcsolásai és hosszú rúgásai, valamint Knapp kitűnő védése tetszett; Csüdör is jól játszott.
    Az NSC-ben a közvetlen védelem munkája teljes dicséretet érdemel. A fedezetsorban a tartalék Galambos kissé lassúnak bizonyult Taussiggal szemben ; Pózner és Ernst jól dolgoztak. A csatársorban Kovács II. néhány éles lövéssel hívta fel magára a figyelmet.
    Az első félidőben a széllel hátban játszó NSC sokat támad, sőt Kovács éles lövését csak a kapufa tartja fel. Az MTK néhány kedvező helyzetet kihasználatlanul hagy.
    Félidő 0:0.
    Szünet után az MTK nagy fölénybe, kerül, mind a mellett csak a 23-ik perczben éri el a vezető goalt. Konrád I. éles lövéséből. Tiz perczen belül még kétszer érint hálót az MTK labdája Rácz és Konrád II. révén ; a harmadik goalt Burián ejti a kapuba.
    Bíró : Benedek Aladár.

    Az Újság 1914 május 23.
     
  2. avatar: heimo
    2017.09.17, 17:21
    A mérkőzés az eredeti időpontról (1914. május 10.) a rossz időjárás miatt elhalasztva.