magyarfutball.hu

MAC - Budapesti AK 6 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.10, 22:45
    MAC—BAK 1: 0.

    Félbeszakítva a harminczadik perczben. Üllöi-uti pálya. Biró Tafíel Miksa. A MAC csapatában ujra játszott Bodnár, még pedig ragyogó formá­ban. A mérkőzésnek csak az első tíz percze volt élvezetes, mert azon tul a szakadó eső lehetet­lenné tette a kombinálást.
    A MAC ebben a rövid időben is jobban, öntudatosabban játszott az ellenfelénél, a sárban és esőben meg épen szóhoz sem engedte jutni a BAK-ot. Különösen Bodnár ereje és lendülete ér­vényesült nagyszerűén a csatakos pályán.
    A match fénypontja Bodnár gyönyörű kiszökése és lerohanása volt á 22. percben. Bodnár, noha hárman is fedezték, áttört a védelmen, s mintegy harminc méterről éles lövéssel fejezte be az akciót.A lövést rávetéssel sem tudta védeni Duschek ka­pus s igy a megismétlésnél a MAC egy goal ve­zetéssel áll föl,


    Sporthirlap, 1914 május 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.03, 19:22
    MAC—BAK 1 : 0 (félbeszakítva.)
    A félórai játék után a zuhogó eső miatt félbeszakadt mérkőzés igen szépen indult meg. Az ügyesen kombináló csatársorokba melyeknek tagjait a sárga-kékeknél Bodnár, a kék-feketéknél pedig Károly középfedezet vezette támadásról-támadásra, élénk képet nyújtottak, azonban a folyton erősebben zuhogó esőzés olyan állapotba hozta a pályát, hogy a játékosok alig tudtak mozogni és folyton bukdácsoltak. .
    A mérkőzés első perczeiben a BAK volt fölényben, egymásután két kornert is ért el, a melyeket azonban nem tudott értékesíteni. Körülbelül negyedórái játék után a csatakos pályán a MAC jön frontba a Rácz—Bodnár-szárny agilis játéka révén. A 22-ik perczben Bodnár a félvonalról startol a labdával, sorra maga mögött hagyja a BAK védőjátékosait és a tizenhatos vonal széléről éles shottal védhetetlen goalt lő, a melyet Duschek hiába kísérelt meg védeni.
    A goal után már lehetetlenné vált a reális játék, és a 30-ik perczben Tafíel Miksa bíró sípjele megszabadí­totta a csapatokat a további »testedzés«től.

    Az Újság 1914 május 12.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.08.03, 19:16
    MAC—BAK 6: 0.
    (Hétfő.) A hatvan perczig tartó mérkőzésen (a régebben megtartott félórai játék 1: 0 arányban végző­dött a MAC javára) a sárga-kékek nagy fölénynyel verték a vasárnapi matchtől fáradt BAK-ot. A mérkőzés hőse Bodnár volt, a ki négy goalt rúgott. Az ötödiket Ónody csinálta.
    Mind a két csapat eleinte kilencz emberrel jártszott, a BAK közben teljes lett, míg a MAC-nak csak a tizedik embere érkezett meg és ebből a csonka csapatból is, ki­állította Taffel Miksa bíró a Gállost megrugó Vigyázót.
    Az összes goalok a második félidő huszadik percze után estek.

    Az Újság 1914 június 16.
     
  4. avatar: fgymat
    2017.09.17, 17:14
    A mai mérkőzés.
    - Magyar Atlétikai Club—Budapesti Atlétikai Klub 6:0. Az üllői-uti sporttelepen ma játszották le az esőzés miatt félbeszakított MAC—BAK mérkőzésből még hátralévő hatvan percet. Az eredeti mérkőzésben 1:0 arányban a MAC vezetett. Mindkét csapat tíz-tíz emberrel állott föl. A MAC-ból Kunst, a BAK-ból pedig Ludwig hiányzott, a ki nyomban a második félidőben már beállt a csapatba; mig a MAC végig nélkülözte balszélsőjét.
    A MAC csapatában Bodnár fényes játékot produkált és úgyszólván egymaga nyerte meg ilyen horribilis arányban a mérkőzést. Az öt gól közül egymaga négyet lőtt, mig az ötödik Onódy érdeme volt. A mai öt góllal tehát a MAC—BAK bajnoki mérkőzés végső eredménye 6 :0. Bíró Taffel Miksa volt.


    Budapesti Hírlap
    1914.06.16
     
  5. avatar: fgymat
    2017.09.17, 17:10
    A mérkőzés fennmaradó 60 percét 1914. június 15. hétfőn játszották le 16 óra 15 perces kezdettel a BEAC - Fürth meccs előtt.

    heimo
     
  6. avatar: heimo
    2017.09.17, 12:22
    A mérkőzés a nagy esőzés miatt a 30. percben félbeszakadt.