magyarfutball.hu

III. Kerület - 33 FC 2 : 0 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.10, 22:18
    Védelem nélkül áll a „33“ FC s ugyancsak ne­héz a dolga Zsáknak. Bosnyákovics torokgyulla­dásban szenved, Dreischok Mihályt pedig a fe­gyelmi-bizottság május 15-ig eltiltotta a játéktól.


    Sporthirlap, 1914 május 4.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.12.10, 22:13
    Egy fecske nem csinál nyarat

    Sopronból jött föl Horváth Ferenc a „33‘ FC önkéntesi évét szolgáló centere, hogv a III. ker. TVE—33 FC mérkőzé-en játsszék. A match mégis elveszett,mert Horváth nem tudott annyit produkálni, minta mennvit társal elrontottak.


    Sporthirlap, 1914 május 4.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.08.01, 21:10
    III. ker.TVE—»33«as FC 2:0.

    A »33«-asok legénységét, nem egészen alaptalanul a szerencsés csapatok közé szokták sorolni s igy annál feltűnőbb, hogy Fortuna istenasszonya az egész tavaszi szezonban összesen egy pontot ajándékozott nekik. De azért a »33«-as FC mégis csak szerencsés csapat. Szeren­cséje abban áll, hogy az ősz folyamán annyi pontot sike­rült neki tarsolyába összegyűjteni, hogy a kiesés veszélye nem fenyegetheti. Szép és dicséretes ábrándjáról, hogy tudniillik az elsők közt végezzen, le kell ugyan előre mon­dania, de majd talán jövőre »szerencsésebb körűlmények közt inkább fogja siker koronázni törekvését.
    A III. kerületiek csapata a Nemzeti Sport-Club­tól szenvedett vereség után szinte már belenyugodni látszott a megváltozhatatlannak hitt kiesésbe s igy annál nagyobb elismerés illeti őket vasárnapi pompás játékukért, a melylyel fölényes jól megérdemelt győzelmet arattak régi riválisuk, a »33-«os FC ellen. Régen láttunk olyan tüzes lelkesedéssel és fáradhatatlan hévvel játszani csapatot, mint tegnap a III. ker. TVE legénységét. Még az NSC ellen sem dolgoztak oly nagy buzgalommal és ki­tartással, főleg pedig oly jól, mint a »33«-as FC ellenében és ha a fekete-fehérek hálóját a reprezentatív Zsák nem védi még a tőle is szokatlanul nagy bravúrral, a Vívók győzelme sokkal impozánsabb lett volna.
    A csapat legjobb része a fedezetsor volt, a mely klasszisokkal felülmúlta a »33« FC tartalékos halfsorát. Hönich I., a csapat kapitánya a középfedezet nehéz, posztján briliáns játékot produkált és kizárólag az ő nagyszerű munkáján múlott, hogy az ellenfél jeles belső csatár-triója nem tudott érvényesülni. Stark és Wist szélsőfedezetek szinte hétről-hétre fejlődnek, s ma már a csapat főerősségei. A csatársor ezúttal az eddigiekhez képest ismét változtatott összeállításban szerepelt. A támadás főereje a kis Schrott balösszekötő volt, a ki jó technikájával és fürgeségével nagy hasznára válik csapa­tának. Erőteljesen, de a mellett a fair játék szellemének szem előtt tartásával játszott Gutmann középcsatár. Hönich II., a III. ker. TVE népszerű jobbszélsője gyors lerohanásaival mindig veszélyes, fogyatékos technikája azonban meggátolja őt abban, hogy igazi első klasszisu játékos legyen. Sommer jobbösszekötő fejlődésképes játé­kos, a reaktivált Szabó balszélső azonban már régen rá­szolgált az állandó pihentetésre. A másik Szabó (Jenő), a kistermetű baloldali hátvéd legjobb védőjátékosaink közé tartozik. Jó partnere volt Nagy István, a ki főleg nyugodt játékával vonta magára a figyelmünket. A beteg Köszlert helyettesitő Flóriánnak nem volt alkalma meg­mutatni képességeit, mert az egész mérkőzés alatt nem kapott veszélyes lövést.
    A »33« FC a beteg Bosnyákovics és a külföldön, tartózkodó Biró helyén tartalékokat szerepeltetett. Bosnyákovics helyére Eichinger vonult vissza, utóbbit az eddig csatárt játszó Molnár helyettesítette, mig Bíró posztján az ifjúsági Tótisz szerepelt. A tartalékok kivétel nélkül gyengéknek bizonyultak. Eichinger már régen el­szokott a hátvédjátéktól, Tótisz még gyenge a nagy küz­delmekre, Molnár pedig vérbeli csatárjátékos, s igy nem csoda, ha a fedezetsorban — különösen csekély labdaszedő képessége miatt — nem állta meg a helyét. A tartalékok rossz formája mellett még a rendesen a csapat főerejét alkotó játékosok tudománya is csődöt mondott. Dreischok jobboldali hátvéd nem klasszis játékos, Horváthnak nincs tréningje, Barát balszélső nem üti meg a csa­pat nívóját, Francz pedig a csatársor jobbszélén tulönzően játszik, s igy nem érvényesülhetett. Jól csak Vanicsek II. és Csárdás összekötő csatárok játszottak, továbbá Vani­csek I., a ki csapatának gyenge munkáját látva, három­szoros erővel igyekezett megmenteni a menthetőt. Külön fejezetben kellene megemlékeznünk Zsák nagyszerű vé­déséről, ha az ő kiváló tudása nem lenne mindenki előtt ismeretes.
    A mérkőzés első félideje a III. kerületiek abszolút fölényét mutatja, eredményhez azonban csak a harminczadik perczben jutnak, a mikor a Zsák kapuja előtti kavarodás után Hönich I. süvítő lövése utat talál a hálóba.
    Félidő 1:0.
    Szünet után egyideig még a III. ker. TVE a helyzet ura és a kilenczedik perczben sikerül is Schrottnak még egy goalt rúgni. Ezután a »33« FC jut fölénybe, de goalképtelen csatársora nem tud az eredményen változtatni.
    Friedmann Mór pártatlan, jó bírónak bizonyult.

    Az Újság 1914 április 28.