magyarfutball.hu

Törekvés SE - MTK 2 : 2 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.09, 20:04
    MIK—Törekvés 2:2 (2:0).

    Hungária-ut. — 6000 néző. — Biró: Gorszky Tivadar.
    A tavaszi szezon legszebb és legtartalmasabb mérkőzése, amely mindvégig megőrzve fair jellegét, bővelkedett izgalmas mozdula­tokban.
    A legteljesebb dicséret hangján kell nyilatkoz­nunk a Törekvésről. Mai játékával igazolta az FTC ellen mutatott kihívó formáját.
    Lelkesedéstől áthatva dolgozott a csapat mindenik tagja. Eleinte ugy látszott, hogy a védelem erősen felülfogja mulni a támadást, de a játék folyamán harmonikusan egybekapcsolódott mind­kettőnek a munkája.
    _ Ha kivetnivaló volt a játékon, ami azonban a támadás egységességét nem bontotta meg, az az volt, hogy a halfsor hosszú labdákkal dolgozott.
    A csatárok azonban igen ügyes taktikával felhuzódtak egészen az ellenfél védelméig és ezáltal sokszor jutottak nem nékik szánt labdához.
    Az MTK addig, amig komplett volt a csapata magas nívójú kombinációs játékot folytatott és egyre-másra szerezte a veszélyes helyzeteket a kapu előtt.
    Az első félidő 40. p.-ben - azonban Tausszig, a csatársor legjobb embere Hauswalddal való össze­futása folytán bokáján megsérült és ettől kezdve csak statisztált. Ezt a hendikepet nem birta ellen­sulyozni Klein.
    Á három belső csatár így egymásra volt utalva és bár tudásuk legjavát nyujtották, a 16-oson belül nem tudtak az erélyesen dolgozó védelemmel megbirkózni. A hosszú lövéseket pedig Dürr biz­tosan fogta.
    Egyébként mind a két Konrád bravurosan ját­szott. Bámulatos technikával rendelkeznek.
    A Törekvés csatársorának két legértékesebb tagja a reprezentátió formát játszó Borisz és a balszélső Bőti. Kitünően játszott a két hátvéd.
    Az MTK első goalját a 6 p.-ben Taussig beadá­sából Konrád II. lövi. A második goalt Konrád fejeséből a 38-ik p.-ben Rácz küldi védhetetlenül a kapuba. Borisz lövi a II. félidő 9-ik percében a Törékvés első goalját, a kiegyenlítő goalt pedig Nyilas csinálta a 33-ikfc percben.


    Sporthirlap, 1914 április 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.31, 23:56 (szerk.: 2021.12.10, 11:09)
    MTK—Törekvés 2 : 2.

    A BTC és FTC elleni eldöntetlen eredményei után ma ismét egy értékes pontot szerzett a Törekvésnek nagy­szerűen feljavult csapata,, a mennyiben a bajnokjelölt Testgyakorlókkal is eldöntetlenül játszott. Hízelgő ez az eldöntetlen eredmény annyival inkább a vasutas- csapatra, miután ellenfele a félidőben még 2:0-ra veze­tett, a mely bravúrt a Törekvés az MTK-val szemben különben már többször megcselekedte, ezúttal azonban nagyhan elősegítette a. vasutatcsapatot az értékes ered­mény eléréséhez az, hogy Taussig, az MTK legakczióképesebb, legveszélyesebb csatéra még félidő előtt lesántult s a kék-fehérek csonka csatársora ennélfogva half time után, habár elég kedvező alkalma lett volna rá, ez eredményen többé javítani képes nem volt. A Törek­vésnek viszont volt a második 45 perczben egy negyed órája, a melynek folyamán méltán rettegett ellenfélnek mutatkozott be, a minthogy konstatálhattuk, hogy a Törekvés csatársora, a mikor az ellenfél goalja elé kerül, ugyancsak veszélyes.

    Szép stílusban, nívósán, sok lelkesedéssel, energiku­san játszott a Törekvés és mit sem von le teljesítménye értékéből, hogy az MTK halfsora ma korántsem volt jó formában, sőt Révésznek ezúttal talán egy felszabadító rúgása sem sikerült. A hátvéd- és halfsorban csak az ismét egészséges Csüdör és Vágó vonta magára a figyel­met. Taussig, a mig harczképtelenné nem vált., ismét nagyszerű formát mutatott, Klein viszont a match folya­mán hol elsőrangút produkált, hol pedig nevetségesen rossz. A két Konrád önzetlen összjátékával és kitűnő technikájával hasznos játékot folytat és Rácz is állandóan figyelemreméltóan jó formát mutat.

    A Törekvés főereje a csatársor, elsősorban a mezőny­ben és goal előtt egyformán elsőrangú Borisz, de külö­nösen a fürge, rendkívül gyors mozgású Bőti, a ki ezúttal méltán számíthat a vörös sapkára. A halfsor agilis, de már kevésbé jó technikájú játékosokból áll, a hátvédek viszont rendkívül megbízhatóak. Ha az eddigi szorgalom­mal folytatja a Törekvés a munkáját, a bécsi Rapid rekordját is elérheti.

    Vehemens Törekvés-támadás nyitja meg a játékot, Nyilas süvítő labdája azonban kapufát ér. Azután MTK kerül frontba és Konrád II. Taussig czenteréből, Rácz segítségével hét percz után már a vezető goalt rúgja. Ismét a vasutascsapat kerül offenzivába, három kornerrel veszélyeztet, Boris szépen irányított lövése pedig a kapufára pattan. Négy perczczel half time előtt Kon­rád I. pompásan Ráczhoz fejel, a ki védhetctlen goalt lő. MTK a hátralévő időben két kornert ér el.

    Félidő 2:0.

    MTK első támadása kornert eredményez, majd Hlavay foglalkoztatja a Törekvés kapusát. Azután a vasutascsapat nyomul fel, Nyilas remek ezenterét Knapp rávetéssel védi, a kivédett labda Borisz lábai elé gurul, a ki a bal sarokba plasziroz (9. p.). Rácz pompásan irá­nyított labdáját a TSE kapuvédje fogja el, mig a Törek­vés csatársorának veszélyes támadásait Csüdör és Knapp teszik ártalmatlanná. Klein és Konrád II. lövései ismét a vasutascsapat hálóját hozzák veszélybe, mig a 32-ik perczben a Törekvés jobbszélsőjének czenterezett labdája, a melyet Bőti szembetűnően lesben állva fog el az MTK kapuja előtt következő izgalmas küzdelem után Nyilas révén a kiegyenlítő goalt eredményezi. Az utolsó perczekben MTK döntő fölénybe kerül, két szabadrúgással kedvező sánszokhoz is jut, de a Törekvés összes játékosai a védelembe vonulnak, egv már goalnak hitt labdát pedig Hauswald a kapuvonalról fejel a mezőnybe.
    Gorszky Tivadar sok jóakarattal, de kevés hozzá­értéssel bíráskodott. Mennyivel különb half volt, mint a milyen bíró!

    Az Újság, 1914. április 7.