magyarfutball.hu

33 FC - Ferenczvárosi TC 0 : 3 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.05, 18:49
    FTC—„33“FC 3 : 0 (1 : 0).

    A zöld-fehérek hatalmas feljavulásáról tett tanuságot ez a mérkőzés. A javulás főként az uj centerhalfnak köszönhető, aki, ha sokat játszik a bajnokcsapatban, hamarosan elfelejteti a legjobb Bródyt is. A fedezetsorban még Blum mutatott ki­tűnő formát. A csatársor is kezd kialakulni, Borbás, Schlosser, Weisz a legjobb idejükre emlékeztetnek.
    A „33“-asok sem voltak méltó ellenfelek s ha nem Zsák védi kapujukat, nem 3, hanem legalább 8 goallal terhelten hagyják el a küzdőteret. Igen jó volt még Bosnyákovics, Vanicsek és Biró.
    A mérkőzést a FTC támadása vezeti be és Zsáknak már az első percekben dolga akad Schlos­ser labdájával. A „33“-asok szélsőik révén igyekez­nek, de az erélytelen közép mindent elront Hoszszas támadás után Schlosser kidriblizvén az egész védelmet, a 21. percben goalt lő. A „33“-asoknak egy alkalmuk van a kiegyenlítésre, de Csárdás a biztos labdát Fritzbe vágja.
    A második félidőben állandóan a FTC támad, a 4. percben Biró a kapu előtt handset vét, a meg­ítélt ll-est Zsák nagyszerűen menti. A 12. percben lövi Weisz a második goalt, amely után Bosnyáko­vics handse miatt újabb ll-eshez jutnak a zöld­fehérek, de Zsák ezt is kivédi. A 30-ik percben lövi Schlosser a harmadik goalt. Ezután a biró Csárdást kiállítja. Tovább is a FTC támad, de eredményt Zsák nagyszerű védése miatt elérni nem tud. Biró Langfelder volt.


    Pesti Hirlap, 1914 március 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.29, 23:31
    FTC—-»33« FC 3 : 0.

    Ha alczimeket használnánk a matchleirásoknál, e mérkőzés legkiemelkedőbb eseményének »Zsák bravur-ját kellene felemlítenünk. Mert a mit a mezőny­ben igen gyenge harminczhármasok által fel nem tartóz­tatott és különben is nagyszerűen mozgó FTC csatársor ellen Zsák produkált, az párját ritkítja és tegnapi védése után a kontinens legjobb kapusának kell őt tartanunk, a kinek a magyar válogatott csapatban való szereplése igazán megnyugtathat bennünket a májusi bcsi osztrák-­magyar mérkőzés sorsa iránt. Addig, de csak addig talán sorozatosan győzhetnek az osztrákok, de Zsákkal a magyar kapuban aligha fognak megbirkózni. Weisz, Schlosser, valamint a jobbösszekötő sorozatos lövegeinek biztos elhárítása, két Payer által lőtt tizenegyesnek higgadt kivédése, oly szinte lehetetlennek látszó teljesít­ményt képez, hogy erős a gyanúnk, hogy a mérkőzést igen jól vezető Langfelder Ferencz biró az FTC jobb­összekötője által a büntető területen belül Bosnyákovitsnak kezére lőtt labda miatt csak azért ítélt egy második tizenegyest, hogy alkalmat nyújtson Zsáknak előző bra­vúrja megismétléséhez. Természetes, hogy a közönség meleg ováczióban részesítette a kis kapust és ebben talán még az FTC hívei jártak elől, a kik, ha kissé fájó szívvel is, de szintén nagy örömmel nézték Zsák ördöngős védését.
    A mezőnyben gyenge harminczhármasokkal szem­ben erős fölényben voltak a zöld-fehérek, a kik csapatuk­ban ez alkalommal szokatlan, de jól bevált változtatá­sokat eszközöltek. A kapuban Domonkost old-Fritz vál­totta fel s bár csak igen kevés dolga volt, két alkalommal megmutatta, hogy ha nem is first-class, de nyugodtan véd a legnagyobb veszély idejében is. A mindig meg­bízható Rumbold—Payer hátvédpár előtt Weinber—Kiss —Blum felállításban szerepelt a fedezetsor, a melynek tagjai közül Blum és különösen Kiss teljesen uralták a helyzetet, mig Weinberről csak dicséretesen fair játékát említhetik fel. A csatársorban Pataky helyén Koródy volt a czenter, a ki a beugrás érthető nehézségeit figye­lembe véve,'habár nem tudta teljesen pótolni elődjét, mégis nagy rutinjával méltóan töltötte be a középcsatár posztját. A csatársor többi tagjai Borbás kivételével ele­mükben voltak s különösen Weisz és Schlosser az l913/14-iki bajnoki év legszebb matchét játszották.
    A harminczhármasoknál az egész mezőny legjobb emberén, Zsákon kivül megbízhatóan dolgozott Bosnyákovits, Bíró és a csatársor tagjai közül Franz és Molnár. A fekete-fehéreknél Horváth középcsatár heylén Minarovits jól szerepelt.
    Alig kezdődik a játék, Zsák kapuja előtt áll a zöld-­fehérek csatársora« és máris munkában van Zsák, a ki Schlosser lövését fogja. A hands miatt megítélt szabad­rúgást Payer a kapu fölé juttatja. A harmadik perczben eredménytelen kornert lő az FTC. Off-side támadás után a 12-ik perczben Koródi lövését Zsák fél kézzel elhárítja. Az első goalt a huszadik perczben éri el az FTC. Schlosser egyéni támadást vezet, kidribliz vagy hat 33-ast és a sarokba védhetetlenül plaszirozza a labdát. A huszon­negyedik perczben Franz beadását Csárdás néhány lépés­ről a kifutó Fritz kezébe rúgja. Három perczczel a szünet előtt Minarovits kiszökik a két hátvéd között, lő, de Fritz elvetéssel véd. Félidő 1:0
    Már az első perczekben rendkívül izgalmas a játék..
    A jobbszámy támadásakor Zsák kifut a kapuból, Weisz ezt észrevéve, a jobbösszekötőnek adja át a labdát, a ki kapásból lő, de Zsák helyett ott áll a kapuban Biró és kézzel leüti a labdát. A tizenegyest Payer lövi, de Zsák macskaügyességgel véd (3. p.). Egy perczczel később Koródi ajkon rúgja védés közben Zsákot, a ki azonban szerencsére könnyebben sérül meg. Négy kornert lő most gyors egymásutánban az FTC, de egyikből se lesz goal. A tizenkettedik perczben Koródi átadott labdáját Weisz vehemens lövéssel védhetetlenül a kapuba küldi. A tizen­hatodik perczben Bosnyákovits kezére lövik a labdát és Payer második tizenegyesét Zsák szintén védi, ezúttal lábbal. Tiz perczczel később a Weisz által lőtt éles labdát Zsák a felső kapufára tolja, a honnan a mezőnybe vissza­pattanva, a ráfutó Schlosser a hálóba küldi. A match végéig állandóan foglalkoztatja Zsákot a zöld-fehérek csatársora, azonban minden további eredmény nélkül.

    Az Újság 1914 március 10.