magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Ferenczvárosi TC 1 : 4 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.23, 19:32
    FTC—NSC 4:1.

    A nehéz, sőt súlyos FTC-csapat a sáros talajon rendkívül nehezen mozgott, a mi alaposan meghandicapelte úgy hogy a múlt vasárnapinál jóval rosszabb format muta­tott és csak a mérkőzés utolsó 25 perczében játszott klaszszisához méltóan. Óriási technikai fölénye daczára hatvanhárom perczen át, tehát a match háromnegyed részében az NSC vezetett egy goallal, úgy hogy az FTC hívei ugyan­csak kellemetlen perczeket álltak ki, a mig fordult a koczka és a zöld-fehérek a maguk javára dönthették el a külön­ben jól megérdemelt győzelmet.
    Az FTC korántsem játszott olyan stilulosan, mint a kék-fehérek ellen, sőt a hosszú ideig tartó eredménytelen ostrom annyira megzavarta, hogy hosszú ideig kap­kodó és rendszertelen volt a játéka, különösen azután, hogy a vezető goalt a nemzetieknek sikerült megszerezniük. A zöld-fehérek kétségkívül még nem találtak rá formájukra, de ismételten hangoztatjuk, nem is számíthatnak régi sikereikre, ha a csapatot fel nem frissitik. A halfsor ma Blum kivételével ismét felette gyenge játékot produkált, különösen Bródi, a ki az ckibontakozásának szinte a kerékkötője volt és Weinber, a miatt, mert tulhossízu ideig tartja magánál a labdát. Schlosser, a leglelkiismeretesebb és legnagyszerűbb technikájú magyar játékos ma sem jutott goalsikerhez, pedig nagyszerűen dolgozott és szokása szerint fáradhatatlan volt. Pataki kissé lezse­ren mozgott, pedig két remekül irányított, gyönyörű goalja a a legjobb napjaira emlékeztetett. Rumbokd fényes klaszszist mutat. Payer csak egy hibát csinált, igaz, hogy az az egy az NSC egyetlen goaljához is vezetett. Domonkos­nak alig volt munkája. A goalt nem védhette, a második half-time első negyed órájában azonban, a mikor a fehér-feketék fiatal csatárai egy ugyancsak kedvező goalesélyt alaposan elügyetlenkedtek, Domonkos bizonytalan rá- vetésével majdhogy sulyos következményű hibát nem csinált, mert ha a labda véletlenül hálót ér, az FTC már aligha menthette volna meg a maga javára a küzdel­met. Weisz ismét túlszárnyalta a tréningje elején lévő Borbást, míg a jobbősszekötőnek ma sem volt szeren­cséje »bombardmentjai-val, csak utolsó, bal lábbal továb­bított labdája ért valami szerencsés véletlen folytán a kapuba.
    A Nemzeti Sport-Club hatvanhárom perczig foly­tatott lelkes, odaadó, sőt határozottan ügyes játékáért feltétlen elísmerést érdemel, sőt ha a csapatnak két vala­mirevaló szélső csatára volna, aligha kellene a kiesés ellen küzdenie. Az NSC feltétlenül legjobb embere Kovács bal­oldali hátvéd, a ki ma reprezentatív klasszisunkat is meg­közelítette és vele közel egyenrangú volt partnere, az immár az FTC részére átigazolt Feldmann. A kettőjük érdeme és a macska- ügyességgel, no meg jó porczió szeren­csével is védő Buriáné, hogy az FTC majdnem szaka­datlan ostroma eredménytelen maradt. Buriánra azon­ban ismételten fel kell hívnunk játékbiráink figyelmét, miután a bíró egyik súlyos inzultusát ezúttal is megtorlatlanul hagyta. Sohlosser ugyanis ráfutott a Burián bir­tokában lévő labdára, a véletlenül megrugta, mire Burián vadul nekirontott Schlossernek és alapos revánsot vett. Ezt mégsem szabad tűrni! Kitűnő erőnek ígérkezik, de máris a czenterhalfok sok jeles kvalitásával rendelkezik az NSC-nek fiatal középfedezete, Pózner. Jurák, Szűri és Faragó, a három belső csatár ügyes összjátékkál dol­gozik, Szűri, a ki a félvonalon egyedül vitte előre a lab­dát, majd remekül helyezett goallal fejezte be támadását, jó mozgása után ítélve, sokat igérő tehetség.
    Állandó FTC fölény és a heves, néha tüzes ostrom­nak a Burián—Feldmann—Kovács-trió által való bravú­ros visszaverése, ez majdnem állandó képe a játéknak. NSC jóval frissebben mozog a sáros pályán és a hátvédek, meg Pózner által előreadott labdák bő alkalmat adnak a csatároknak az offenzivára, a kik azonban a zöld-fehérek hátvédsorán nem kerülnek túl. Csak Szűri támadása jár sikerrel, a ki Payer hibáját kihasználva, 22 méterrel jobb­ról a bal sarokba menthetetlen goalt plasziroz (20. p.).
    Félidő 1:0 az NSC javára.
    Half time után eleinte izgatotton játszik az FTC sőt a fehér-feketék egy ízben a Franzstadt-goal veszé­lyes közelébe jutnak, az NSC azonban, az iramot már nem állva, lassanként teljesen visszaszorul és az FTC három eredménytelen korner után a 10-ik perczben végre kiegyenlít. Borbás czenterét ugyanis Pataki védhetetlenül a bal sarokba helyezi. A vezető goalt tizen­egyesből éri el az FTC, a melyet Payer juttat rendelte­tési helyére. Mulatságos volt, hogy Burrián a vehemensül rúgott labdát nem hogy megkísérelte volna kivédeni, de annyira megijedt, hogy a labda előtt félreugrott. Pataki csodaszép magas lövése a zöld-fehérek harmadik gosljá- hoz vezet (28. p.), majd a 40-ik perczben a jobbösszekötő is eléri szive vágyát, hogy ugyanis szintén goalt rúg volt egyesülete kapujába.
    Schaschek Ödön sok rutinnal, nagyon kielégítően bíráskodott.

    Az Újság 1914 február 24.
     
  2. avatar: heimo
    2017.09.16, 21:26
    Jv.: Schaschek Ödön