magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Nemzeti SC 8 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.02, 14:02



    FTC—NSC 8:0(5 :0)

    Üllöi-ut Biró: Langfelder Ferencz. 6OOO néző.
    Csaknem egy kapura ment a játék, mert a mig az NSC. csupa fiatal játékosokból álló vé­delme nem tudta megakadályozni a komplett és ismét régi nagy formáját játszó FTC. csatársor támadásait, addig az FTC. védelem minden támadást biztosan szerelt le.
    Ennek következtében még az NSC csatárok is a védelembe vonultak vissza, úgy, hogy csak igen ritkán folyt a zö d-fehérek térfelében a játék. A pompásan játszó FTC csatársor és egyuttal a me­zőny legjobb embere Pataki center volt, aki amel­lett, hogy nagyszerűen osztogatott, még kitünően szedett is labdát.
    Kitűnő volt a két összekötő és jól játszot­tak a szélsők is. A folyton javuló halfsorban Bródi igen frissen és hasznosan játszott.
    A 3.-dik percben lövi Tóth az első goalt. Néhány sikertelen kísérlet után Pataki kaparintja meg a labdát és lövése Burrián kapus kezéből pattan a kapuba.
    NSC korner következik erre. A 30 percben Weisz pompás centerét Schlosser a goalba nyomja. A 40. percben ismét Schlosserhez kerül a labda, aki azt a kifutó Burián mellett a kapuba küldi.
    A második félidőben FTC korner után (10 p.) a 22. percben Tóth hatra szaporítja a goalok szá­mát. Még ugyanabban a percben ujabb FTC kor­ner következik s ugyancsak kornerből — melyet Weisz rugott — fejeseli Bródi a hetedik goalt. A 36. percben végül Schlosser éles lövése talált utat a kapuba.

    Sporthirlap, 1913-12-01
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.28, 21:38
    FTC—NSC 8:0

    (Üllői-ut.) Hatezer főnyi lelkes közönség előtt a zöld-fehérek ismét bebizonyították, hogy komplett csapatjukkal szerepelve feltétlenül jogos aspiránsai a bajnok­ságnak, és a tavaszi fordulóban példátlanul izgalmas finish várható az FTC és az MTK között. Tegnapi mér­kőzésükön, a mely az őszi szezonban egyúttal utolsó bajnoki mérkőzésük volt, határozottan stílusos játékot produkáltak. Különösen kitünt a három belső csatár, és azok között is nagyszerű, finom labdaosztásával Pataki, a kinél ideálisabb középcsatárt nálunk hiába keresnénk. Schlosser és a jobbszélső a régi FTC-támadásokra emlé­keztető rush-sel vitték előre a labdát, s kapu előtti precziz és váratlan labdaátadásaik igen nehéz feladat elé állították az ellenfél védelmét. A szélsők közül Weisz hasznosabban szerepelt, a mi főleg sikerült szöktetéseinek köszönhető, mig a lefogott balszárnyon Borbás termé­szetesen nem tudott annyira érvényesülni. A zöld-fehérek csapatának eddigi Achilles-sarka, a fedezetkor is úgy­szólván hibátlanul töltötte be szerepkörét. Blum ismét közel van válogatott formájához, és Bródi a csapat leg­kényesebb hiveit is teljes mértékben kielégítette. Ezzel szemben Weinber még mindig nincsen fit kondiczióban. Egy sajátossága Weinber játékának, hogy úgy a közvetlen védelemben, mint a Burián kapuja előtti támadó játék­ban igen jó szolgálatokat tett, de mint halfjátékos sehogysem állotta meg helyét a mezőnyben. A Rumbold—Payer backpár néhány apró gixertől eltekintve, a melyet össze­szokottságuk folytán azonban gyorsan reparáltak, biz­tosan állott ellen az NSC kevés, de agilitása folytán veszélyes támadásainak, és Fritz a kapuban bevés mun­káját igen jól végezte.
    Súlyos vereséget szenvedeti ugyan a túlnyomórészt fiatal erőkből álló NSC csapata, de dicséretes ambiczióval küzdöttek az utolsó pillanatig, és csak ennek köszönhető, hogy a 8:0 goalarányban végződő mérkőzés nem lapo­sodott el, hanem mindvégig érdekfeszitő és izgalmas volt. A csapatból elsősorban három játékos említendő meg : Burián, Kovács és Faragó. Burián számos remek védést produkált, igy többizben a lövés pillanatában szedte el a csatároktól a labdát; azonban ideges kapkodása, a mihez sok fölösleges póz is járult, néhány védhető goal- hoz juttatta a győztes csapatot. Kovács a hátvédek közül, Faragó pedig a csatársorból tűnt ki igen előnyösen. Faragó nagy lelkesedéssel vezette a nemzetiek csatársornak a támadásait. Az ifjúsági Jurák a jobbösszekötő helyén értékes erőnek ígérkezik.
    A szél által támogatva vehemens, támadással kezd a bajnokcsapat, s már a 2-ik perczben a jobbösszekötő lövése utat talál a kapuba. Újra rohamot vezet a csatár­sor, de Tóth, majd Schlosser lövését Burián elfogja ; Sarokrúgásból a jobbösszekötő lövése pedig a kapu fölé kerül. Negyedórái játék után egymásután két kornert ér el az FTC, s a másodiknál a Burián kezéből kicsúszott labdát Borbás a kapuba nyomja. Alig múlik el egy percz, s Pataki lövése az elvetéssel védő Burián kezéből á goalba pattan. NSC-korner következik, a mely után Borbás lerohan, de a kirohanó Burián elszedi a labdát és maga viszi le a félvonalig. Weisz beadását Pataki ismét a kapuba továbbítja. Bródi foulja a goal után néhány pillanatra a nemzetiek csatárait hozza frontba. A hátralevő tizenkét perczben az FTC odaszegezi ellen­felét a kapuhoz. A 40-ik perczben Pataki szökteti Schlos­sert, a ki a kapujából kifutó Burián mellett éles shottal a sarokba plasziroz. Az utolsó perczekben a nemzetiek védelme erőszakosan szerel és egymásután elfoulolja Blumot, a jobbösszekötőt és Schlossert. Az utóbbi foult követő szabadrúgásból a jobbösszekötő lövése a kapu­fáról pattan vissza. Félidő 5 : 0.
    Szünet után a NSC a széllel sem tud boldogulni, és az FTC nagy fölénye mindinkább kidomborodik. Több kapu mellé került lövés után Schlosser shotjából a labda egy NSC játékosról kornerre pattan. Újabb korner után Weisz czenterét Burián remek elvetéssel a sarokban fogja el. A 20-ik perczben Fritz is munkába lép, és Wéber messziről rúgott éles labdáját teszi ártalmatlanná. Két perczczél rá Bródi átadott labdájából.a jobbösszekötő a hatodik goalt lövi. Továbbra is Burián kapuja előtt táboroznak a zöld-fehérek, két kornert érnek el s a máso­dikból a 26-ik perczbcn Bródi fejese a hetedik goalt szerzi meg. Tiz perczczel a befejezés előtt.a jobbösszékötő átadott labdáját Schlosser egészen közelről a nyolczadik goallá értékesíti.
    A mérkőzést Langfelder Ferencz — néhány apró elnézéstől eltekintve — nagy körültekintéssel, mindkét csapat legnagyobb megelégedésére vezette.

    Az Újság 1913 december 2.