magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - 33 FC 3 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.18, 19:07
    FTC — >33<FC 3:1.

    (Üllői-uti pálya.) Ha történetesen a Ferenczvárosi Torna Club nem annak a tudatában állt volna ki e küz­delemre, hogy ellenfelének a játékerejét nem szabad lebecsülnie, akkor a sokak által várt meglepetés esetleg bekövetkezhetett volna. A »33«-asok éppen az FTC elle­nében már nem egyszer szolgáltak a legsúlyosabb szenzáczióval és a mellett a zöld-fehérek elleni győzelmük többnyire olyan időre esett, a mikor általános vélekedés szerint klasszis különbség volt a két csapat között, ter­mészetesen az FTC javára. Most, a mikor a 33-usok egy jól sikerült szezon végén kerültek össze a íerenczvárosiakkal, mi a fenti lélektani motívumok alapján már eleve elvitattuk a győzelmi esélyt a fekete-fehérektől.
    Az eredmény igazat adott nekünk. Az FTC, tuda­tában annak a veszélynek, a mi az utolsó bajnoki mérkőzésen veretlenségét veszélyezteti, az első percztől heves iramot forszírozott, majd a mikor minden erőfeszítése ellenére a. 33-asok megszerezték a vezető goalt, szinte emberfölötti erővel vetette magát a küzdelembe, s igy a győzelem nem maradhatott el.
    A bajnokcsapat megérdemelte a győzeimét. A csapat minden egyes tagja pompásan játszott. A csatársor nagyszerű technikát és elsőrangú iövőképességet mutatott és a második félidőben szinte zár alá vette ellenfele kapuját. A támadás lelke ezúttal is Pataki volt, a ki labdaosztás tekintetében a magyar csatárok között külön klasszist képvisel, óriási fejlődést mutatott Koródy örökében Tóth István, a népszerű »Potya«, a ki rövidesen ezen a poszton is a legjobbak közé fog emelkedni ; gyorsasága, aránylag nagy testsúlya, erélyes játéka és nagy goalképessége legalább is erre kvalifikálják. A két szélsőosatár igen kevés labdát kapott, de a mikor kapott, kifogásta­lanul végezték a feladatukat. Schlosser ritkán látható nagyfokú cselező kedvében volt, a mi természetesen a szép játék és az eredmény rovására ment.
    A fedezetsor kifogástalanul, a védelemben pedig Payer, az indiszpoziczióval küzdő Rumbold hibáit is korrigálva, kitünően játszott. Ungar néhány labdát kiválóan védett.
    A »33-as« FC csapata az őszi szezon alatt óriásit javult. Védelme egyike a legmegbízhatóbbnak, a mely elsőosztályu csapatunk védelmével kiállja a próbát. Zsák igazán elemében volt s még az osztrák-magyar mérkőzésen produkált bámulatos játékát is felülmúlta. Bízvást elmondhatjuk, hogy a mezőnynek ő volt a leg­kiemelkedőbb klasszisu játékosa. A hátvédek jók, a fedezet­sorban azonban csak a jobboldali Stitzl rendelkezik első­osztályu kvalitásokkal, mig a másik kettő messze el­marad mögötte tudás dolgában. Hibáztatjuk, hogy Stitzl a Schlosser—Borbás dr.-pár lefogására lévén kirendelve, állandóan Borbás mellett sétált, a minek azután az lett a következménye, hogy az FTC belső csatárjátékot for­szírozott, másfelől pedig, ha Borbás nagynéha labdához jutott, elég könnyen bánt el gyorslábú fedezetével.
    A csatársor négy', közel egyforma képességű játékosból áll, a kik elég ügyesen játsztanak össze, a támadás fó- éreje azonban a gyors balszélső Székány, a ki szinte egyedül vezeti a legtöbb veszélyes támadást.
    Az első goalt általános meglepetésre az »33«FC éri el Székány révén, de Schlosser csakhamar kiegyenlít majd Tóth éles lövéssel megszerzi a vezető goalt
    Félidő 2:1
    Szünet után az FTC nagy fölénybe kerül, de csak egy goalt tud elérni a »33«FC védelméből ügyesen kiszökő Tóth révén.
    Biró: Schubert M. Ferencz.

    Az Újság 1912 december 17.