magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti TC 3 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.17, 21:18
    FTC—BTC 3:1.
    (Üllői-uti pálya.) Az egészen ellaposodott MAC—Törekvés mérkőzés után üditőieg hatott az a változatos küzdelem, melyet az FTC és BTC csapatai vívtak a bajnoki pontokért. A piros-fehéreket a saját maguk által diktált tempó fullasztotta ki, mig a ferenezvárosiak, látva ellenfelük kimerültségét, fokozva az iramot, biz­tosan nyerték a matchet, A győzte» csapatban ismét a csatársor briliirozott. A baloldal teljesen kifogástalanul működött, és Kórody is sokkal biztosabban játszott ezúttal. Nagyon jó volt Pataki, mig Tóth preczis czente- rezéseivel tűnt ki. A fedezetsorban Weisz nem volt oly jó, mint a múlt héten, s kissé erőszakosan játszott, míg Weinber kitünően fogta a Horváth—Mészáros párt. A két hátvéd úgyszólván áttörhetetlen. Minden helyzetből biztosan mentenek, és hosszú felszabadító rúgásokkal terelik vissza az ellenfél térfelébe a játékot. Ungár— egy hibájától eltekintve — jói védett.
    A piros-fehérek csapatában a védelem végzett rend­kívül nagy munkát. A sok támadást leszerelni nem volt könnyű dolog, és Ginzery kapus is minden menthetőt védett, a miben sokszor a kapuja is segített neki. A fedezetsor, a mig bírta az iramot, nemcsak hogy a véde­lemben állta meg kitünően a helyét, hanem a csatársort is ellátta labdával. A csatársorban a két szélső kitünően játszott, a belső csatárok azonban vagy túlkombináltak mindent, vagy túl messziről jött lövéseidet Ungár fogta.
    Meglepetésszerűen kezdődik a játék, a mennyiben a BTC az óriási iramban indult mérkőzés hetedik per­czében Dobó váratlan magas lövése révén megszerzi a vezető goalt, a melyet Ungár abban a hiszemben, hogy a kapu fölött megy el, meg sem kísérel védeni. A zöld-fehérek most még fokozzák az iramot s remekszép táma­dások után — miközben négy lövésük a kapufát éri — Schlosser beadásából Pataki a kiegyenlítő goalt rugja.
    Félidő 1:1.
    Szünet után a fizikailag túlsúlyban levő ferenczvárosiak döntő fölénybe jutnak, s bár a BTC-nak is alkalma volna gyors szélsői által vezetett egyéni lerohanásokbó! a vezetést megszerezni, a kínálkozó goalhelyzeteket azonban a piros-fehérek kihasználatlanul hagyják Negyedórái játék után végre Borbás lerohanása sikerre! jár, mert magasan középreadott labdáját. Ginzery a kapuba ejti. Az FTC offenziváját továbbra is osak ritkán tarkítják a Torna-Club támadásai, és már úgy látszik, hogy nem változik az eredmény, a mikor az utolsó perczekben Schlosser még egy goalt rúg.
    Sugár István kiválóan bíráskodott.

    Az Újság 1912 november 26.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.20, 20:37
    Jv.: Sugár István